שרשורפואי

מה עושים עם פצעים אדומים מסביב לפה אצל בת שנה

וחצי?
היה לה המון ריר וכנראה שעם המוצץ זה הפך לפצעים.
המטפלת טוענת שזאת פטריה וצריך ללכת לרופא עור.
אני תוהה אם רופא עור לא ייתן לי רק דברים שאני לא ממש רוצה למרוח לילדה.
יש לכם רעיונות?

מי ניסתה תכשיר נגד גזים לתינוקות

ויכולה להמליץ?
עם הראשון לא היה בכלל באמת חמסה חמסה חמסה היה תינוק שקט וישן טוב.
עכשיו עם השני אני כבר רואה כוכבים.. כל שעתיים מתעורר בלילה לינוק, במשך היום לא ישן כמעט.
מותשת....

רפלוקס אצל מבוגרים

מישהו נתקל בזה ויודע איך אפשר לטפל?
לאחרונה נהייתי צרודה ויש לי מן כאב בגרון - שהוא לא כאב של דלקת. מכיוון שבמקצוע שלי משתמשים הרבה בקול - זה מאוד מציק לי.

הלכתי לרופא אא"ג והוא קבע בנחרצות שיש לי רפלוקס (מעולם לא היה לי, לא ברור מאיפה זה צץ) ושמיצי הקיבה שעולים חומציים מדי לגרון וגורמים לו צרבת שעושה לי צרידות וכאב.
הרופא רשם לי כדורים שמטרתם להוריד את החומציות בגרון. אלא מה? שאני לא מתלהבת מלקחת כדורים, בטח לא כשאני לא מבינה במה זה יעזור אם ברגע שאפסיק אותהםתהיה שוב חומציות ותחזור הצרבת.

האם מישהו מכם נתקל בדבר כזה? מישהו יודע מה הסיבה שפתאום מתחיל דבר כזה, ואיך אפשר לרפא ולגרום לזה להפסיק?

אודה לעזרתכם!

lahadam

New member
מאד חשוב לשמור שיישאר יבש

וזאת ניתן עם מישחטוסיק מהסוג הלבן ה"סטנדרטי" שממש אוטם את האיזור.
ופרוביוטיקה.
אבל אני מניחה שצריך גם משהו טיפולי נוסף.

כמו אצל תינוקות, סיבות שונות

דבר ראשון לשים לב לתדירות ואם יש קשר למאכלים/פעילות.
לפעמים עם הגיל מופיעות רגישויות חדשות.
אמרת שאת "משתמשת הרבה בקול" - יתכן שהשימוש אינו נכון/יוצר מתח ואז יתכן ששעורי פיתוח קול יעזרו.
יתכן שיש מתח אחר, מסיבות אחרות שיופיע למשל באזור הצוואר או הסרעפת:
בגישה של הקרניוסקרל - כל מתח באזור העצב שאחראי על העיכול (הוואגוס שיוצא מגזע המוח, ומהגולגולת ומגיע גם ושט /קיבה/איברים פנימיים) יכול לגרום לגירוי שלו ולכאב/רפלוקס. בטיפול במבוגר כמו בתינוקות, ניתן לאתר את המתח, לשחרר ולפתור את הבעיה.

ענבלית70

New member
דבר ראשון דיאטה..

יש המון מוצרים שאת אוכלת ושגורמים לגזים (בהנחה כמובן שמדובר בתינוק יונק). העיקריים ברשימה הם מוצרי חלב למינהם ואורז, אבל יש עוד המון. ממליצה לפנות לייעוץ אצל איילת שלו. בנוסף, תכשיר מצויין נגד גזים זה הבייבי קוליק של שלוס שמיועד לעיסוי על הבטן (שמנים אתרים בשמן קלנדולה)
הגרייפווטר שהומלץ מעלי (מאמינה שאליו היתה הכוונה) חשוד כגורם לפירכוסים, הפרעות נשימה ועוד כל מיני, אני לא הייתי מתקרבת אליו.

של שלוב זה לבטן?!

לא לפה?! אז למה זה מגיע עם פיפטה? קיבלתי מתנה ללידה וטרם השתמשנו (מקווה שלא נצטרך)

ענבלית70

New member
יש שני מוצרים

אחד שנקרא בייבי קוליק והוא למריחה על הבטן ואחר שנקרא בייבי רמדי קוליק ועליו את מדברת, הוא מיועד לבליעה

שלגיה60

New member
גרפווטר בטוח לחלוטין...

גם אני נתתי ומאוד עוזר (ממליצה!)
עשיתי ברור מעמיק על כל מיני תכשירים לפני שנתתי וזה הכי מומלץ והוא גם היחיד שטבעי

ממליצה גם על גרייפווטר וגם על דיאטה (ליונק)

אני גם שמעתי על פרכוסים אבל ממה שקראתי לא הוכח קשר סיבתי. לא יודעת, לנו ממש הקל.
אבל הדבר שהכי הכי הכי הכי הכי (!) הקל זה דיאטה. יש רשימה ממש ארוכה, בלי חלב, סויה, קפה, שוקולד, הרבה ירקות, אורז, עגבניה..
חודשיים וחצי אכלתי בעיקר פסטה בלי כלום תפו"א ולחם. ממש טיפה ירקות. אבל מה, הילדה היתה רגועה..

תמיד לא ברור לי איך אפשר לעשות דיאטה

כשהאישה מניקה? אני גם נמנעתי מסוגים שונים של מזונות - בעיקר נמנעתי מקמח לבן, אורז לבן ואוכל מטוגן או מתובלן.
לא נכון בעיניי להמנע יותר מדי, כי זאת תקופה שהאשה צריכה להניק כל הזמן ולאכול בהתאם.

קפץ לי... בעיקר נראה לי צריך להבין שיש תק' של

גזים וזה ועובר...
היינו שמים מנשא בימים האלה בשעות האלה וככה עוברים את זה.
אין ספק שזה יותר קשה כשזה בלילה, אבל לא תמיק יש מה שעוזר. בסוף הם גדלים ומע' העיכול שלהם גם גדלה.

תראי הכל תלוי באישה.. ובתינוק..

אצלי היא צרחה צרחה צרחה. גם בלילה גם ביום. לא הצליחה לישון. ואני עם עוד פעוטה בבית. אז לי באופן אישי היה שווה שהיא תפסיק. זה לא היה קל, נכון. אבל העדפתי את זה על הבכי שלה. העדפתי לא לאכול כמו שצריך על פני חוסר תפקוד מלא של הבית, ושוב- תינוקת פשוט מסכנה.
אני מניחה שיש תינוקות שאצלם זה פחות נורא או זמן קצר יותר..

למעלה