שרשורפואי

יש גזים ויש גזים...

אצל הקטנה שלנו זה היה ברמות היסטריות, לא היו "שעות האלה", זה היה סבל אחד ארוך ומתמשך הן לקטנטונת והן להורים שלה...

פחות משבוע אחרי תחילת דיאטה מותאמת אישית, חזר השקט לביתנו.
היה לנו קשה להאמין שזה יעבוד, אבל היינו מוכנים לנסות הכל, רק כדי לעזור לקטנה.

ולגבי תזונת המניקה, למרות הדיאטה הדי מגבילה, הצלחתי לאכול מאוזן ומגוון עד כמה שאפשר. זה דרש יצירתיות ויותר התאמצות, אבל היה שווה את זה ללא כל ספק.

אני אגב אכלתי כרגיל לגמרי, וזה אומר עם מוצרי

חלב ועם הרבה ירקות, ועם כל מה שאני רגילה לאכול, ולאף אחד משלושת ילדיי (אחת ינקה לטווח ארוך ושניים קיבלו חלב שאוב חמישה חודשים) לא היה מעולם גזים כתינוקות (כילדים יש פה ושם
)

אז בדקתי עם רוקח

על הנושא הזה של הפירכוסים שכתבתן פה. הוא אומר שהוא מעולם לא שמע על דבר כזה עם גרפווטר ושזה בטוח לשימוש לגמרי.
אגב, אני לא שותה חלב בכלל (רק חלב סוייה).

אצלי חלב סויה היה יותר גרוע מהכל..

עשיתי פשוט הרבה "ניסויים" שפתאום אחרי כמה ימים של שקט אכלתי כל פעם משהו אחר, אז אני יודעת להגיד בוודאות שאצלי הכי השפיע: סויה, מוצרי חלב ועגבניה

להבנתי בגרפווטר יש סוכר

וזה מרגיע תינוקות...
ממש לא נראה לי מתאים לתת את זה לתינוק.

בדקתי עכשיו בויקיפדיה - זה מכיל אלכוהול

לא זכרתי אם סוכר או אלכוהול, רק זכרתי שיש משהו שבגללו נמנעתי מלתת אותו.

l coyote l

New member
צילום הרכיבים על הבקבוק

גליצרין, שמן אניס, שמן שומר, שמן מנטה.

באתר שלהם מודגש שהמוצר אינו מכיל אלכוהול, סוכר וחומר משמר
http://www.hisunit.com/

אם יש אי התאמה בין הרכיבים הכתובים לרכיבים בפועל זה פתח לתביעות,
וקשה לי להאמין שחברה כלשהי כיום תאפשר לעצמה פרצה כזו לבעיות.

l coyote l

New member
נראה לי שמצאתי על מה את מדברת

(למה לא הבאת לינק?)
לא מצאתי בויקיפדיה ערך "גרפווטר"/"גרייפווטר",
מצאתי מסמך שמאוחסן אצלם, של בקשת תביעה ייצוגית בטענה שגליצרין בהגדרתו הכימית הוא אלכוהול
http://elyon1.court.gov.il/heb/tovanot_yezugiyot/991b.pdf

מצאתי במקום אחר את פסק הדין, מ-2011
http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/general/private/ver_smzi.htm,

בו טוענת החברה:
" לענין ה"גליצרין", טוענות המשיבות ש"גליצרין" הוא אמנם סוג של כהל אך לא אלכוהול (המוכר גם כ"אתנול"). "גליצרין" אינו משכר ואין מיוחסות לו ההשפעות המיוחסות לאלכוהול. ה"גליצרין" בו משתמשת המשיבה מס' 1 ב"גרפווטר" מופק מעצי דקל והינו רכיב טבעי לחלוטין."

צריך לשלם כדי לראות את כל המסמך ואת פסק הדין הסופי, אך מאחר שאנו ב-2014 והמוצר ממשיך להמכר, מסקנתי היא שנפסק לטובת החברה.
מילה שלי: גליצרין (גליצרול) אינו אלכוהול, אלא כוהל שמגיע כך בצורתו הטבעית, כמו תרכובות כהליות אחרות שמצויות בצומח ובגוף החי. כדאי לגגל על ההערך "גליצרין".

שלגיה60

New member
אין בגרפווטר סוכר !

מבדיקה שלי הוא מכיל: אניס, שומר, מנטה, גליצרין
אין בו סוכר ולא אלכוהול כמו שכמה אמהות כתבו כאן...

קודם כל חשוב

לבדוק מה את אוכלת ואולי להוריד חלק מהמזונות, כמו מוצרי חלב. יש קשר הדוק בין השניים. כידי לקרוא בנושא הזה באינטרנט. פשוט יש ילדים רגישים יותר ויש רגישים פחות. לשלוס יש מוצר מאד עוזר נגד גזים, מיועד לעיסוי הבטן של התינוק, מורכב מתערובת שמנים. ניתן להשיג דרכי. את מוזמנת לדבר איתי בפרטי. ניתן גם לגלוש לאתר שלי, העוסק במוצרים טבעיים וירוקים לתינוקות: www.tinuki.co.il

l coyote l

New member
גרייפווטר עזר בעיקר כי הוא מתוק. בוב מארלי

עזר יותר. המקצב של הרגאיי עשה לה טוב וגם גרם לנו לזוז איתה בהתאם.
גרייפווטר לא ממש השפיע על הגזים אבל הטעם המתוק מרגיע תינוקות ועוזר לישון, אז לפחות הוא בלי סוכר או ממתיקים אחרים.

בגיל 3 חודשים הגזים נעלמו באחת.

נושית 31

New member
בן 10 חודשים- רפואה אלטרנטיבית?

הי לכולם, מאוד אשמח לעזרתכם.

הקטן שלי בן 10 חודשים אוטוטו, נמצא במעון ביישוב מגיל 4 חודשים ב4-5 חודשים אחרונים חולה המון כמעט כל שבועיים נשאר בבית כאשר סובל מחום גבוה כמה ימים. תמיד בבדיקות הדם יוצא שזה ויראלי. לפעמים זה במקביל עם אוזניים, שיניים, דלקות עיניים...

בנוסף כרגע אנחנו אחרי אפיזודה של קוצר נשימה שלישית כבר מאז דצמבר (כל פעם אינלציות במשך שבוע) ועכשיו הרופא נתן לו אבקה לבליעה יומיומית למניעה.
ואם זה לא מספיק הוא גם סובל המון מעצירות ויציאות קשות מאוד (שהחמיר מאז שהתחלנו עם הברזל בגיל 4 חודשים)- כבר ניסיתי הכל מעגבניות ושזיפים ועד סיבים ואפילו לאבולק (סירופ לעצירות) אגב הילד לא יונק אוכל רק תמ"ל ומרוסק.

לאור כל מה שקורה, הסבל שלו והתדירות הגבוהה אני חושבת שאולי כדאי לפנות לתחום של רפואה משלימה /אלטרנטיבית בנוסף לרפואה הרגילה שאנחנו לקוחות "קבועים" שלה.

כיוון שאני ממש לא מכירה /ואו מבינה בזה הייתי שמחה להפניה לאיזה תחום/איש מקצוע כדאי לפנות? האם הומאופתיה רלוונטית? מה עוד? איזה הסמכה צריך להיות לאיש המקצוע?

תודה מראש וחג שמח לכולם...

shira1la

New member
אפשרי בהחלט ומציעה לך

לא לפסול את האופציה הזאת על הסף. רפואה אלטרנטיבית היום ידועה מאוד ויש הרבה מצבים שאפילו אומרים שהיא עדיפה.
בעיקרון זה מאוד תלוי מה אתם מחפשים, וגם הגיל עצמו הוא דיי קריטי, כי נגיד לי מאוד עזר דיקור, אבל בטח לא עושים לילד בגיל עשרה חודשים..
מציעה לך להתייעץ באתר כאן, יש שם נטורופתיות מקצועיות שעונות על שאלות בתחום הזה, ואני מדי פעם נעזרת בהן. תבררי איתם מה יכול לעזור לקטן שלך.... ואז תתחילי את הטיפול. היום יש תעודות הסמכה לכל המטפלים האלטרנטיבים אז זה משהו שהייתי בודקת לפני הטיפול.

שירגיש טוב!!

למעלה