IMATE JAM-K

o r u s h

New member
IMATE JAM-K

יש לי שני שאלות לגבי המכשיר. 1. האם מישהו נתקל במכשיר מסוג זה עם סים לוק (נעול)? האם ניתן לפרוץ את המכשיר? 2. איזו עברית יותר מומלצת למכשיר?

BravoMan

Active member
ככה:

כל מכשיר כזה שתקנה מחברה סלולרית, בין אם בארץ ובין אם בחו"ל יהיה נעול על SIM של החברה. זה נוהל מקובל גם אם לא כ"כ הוגן. גש לאתר WWW.XDA-DEVELOPERS.COM וחפש שם תוכנה בשם LOKIWIZ. זה כלי חינמי לפתיחת SIMLOCK במכשיר שלך. אגב שם ובעוד מקומות הוא מוכר כWIZARD. מניסיון (יש לי JAMIN, כמעת אותו דבר רק בלי המקלדת) אני ממליץ PDAC: גם עובדת יותר מהר, גם זולה פי שניים (EYRON למשולבים נורה יקר) וגם לא פחות איכותית מהמתחרה.

roy1966

New member
אם המכשיר שלך מודיע על "סים לוק" אז

זה אומר שהמכשיר שלך נעול לרשת הסלולרית שאתה מנסה להכנס אליה, וזה יכול להיות משני סיבות : 1. שהמכשיר לא פתוח לרשת הלולרית של הסים. 2. פתוח לאותה רשת..אבל מיכוון שממכשיר גנוב..אז לא ניתן לפתוח את הנעילה. ניתן לפתוח את הנעילה, מבחנתי מדובר בפעולה לא חוקית !. כך שעזרה לא תקבל ממני.

BravoMan

Active member
סליחה?

יש SIM LOCK ושי רשימה שחורה ולדעתי אתה מבלבל בין השניים. SIM LOCK זה כאשר מכשיר נעול על SIM של חברה ספציפית ולא משנה איזה SIM. זה תרגיל מסריח שחברות סלולר עושות עלמנת שלא תוכל לעבור עם המכשיר ששלמתה עליו במיטב כספך לחברה אחרת גם בגמר התחייבות. אין שום דבר לא חוקי בפתיחת נעילה זו, ויש המון חנויות שעושות זאת ולמעשה גם החברה עצמה עשויה להסכים (אורנג' \ סלקום) אבל תצתרך לשלם 100 ש"ח או יותר. ממש גניבה לאור יום! רשימה שחורה זה כאשר הIMEI (מספר סידורי) של המכשיר נחסם ע"י הרשת. אין כאן קשר לSIM וזה אכן קורה כשהמכשיר נגנב. נעילה כזו לא ניתן לפתוח, ולמעשה היא גם לא מופיע כנעילה על המכשיר אלא פשוט הוא לא מצליח להתחבר לרשת ולא משנה איזה SIM של איזו חברה תכניס כי הרשימה השחורה משותפת לכל החברות.

o r u s h

New member
תודה אבל

תודה, אבל בכל זאת לא פתרתי את הבעיה מכיוון שהמכשיר נקרא Vario 2 והתוכנה שהצעת עובדת רק על הדגם היותר ישן. לפי מה שראיתי שם בפורום עובדים על תוכנה לפתוח גם את זה אבל עדיין לא יצאה. אם תמצא משהו אשמח לדעת. אגב, לזה שהגיב קודם, המכשיר נקנה בחנות רישמית! יש לי חוזה התקשרות עם חברה גרמנית, אני רק מעוניין להשתמש לסירוגין עם כרטיסים של חברה אחרת (החברה מוכנה לפתוח את המכשיר תמורת 100 יורו שאני מעדיף כמובן לחסוך)

BravoMan

Active member
VARIO 2 נחמד!

אז המכשיר שלך הוא בעצם HTC TYTN ולא K-JAM. מכשיר מצויין. אני לא זוכר אם קיימת תוכנה לפתיחתו, אם אתקל באחת, אביא לינק. בכל מקרה תמשיך לעקוב אחרי XDA-DEV הם מוצאים פרתונות לכל מכשירי HTC ואני בטוח שיפתחו גם את הTYTN בקרוב.

motia

New member
שלח לי ת'מייל שלך....

בפרטי ואשלח לך תוכנה את המכשיר שלי JAM היא פתחה ברבע שניה (היה של סלקום ואני עובד איתו באורנג') לפי מה שקראתי כשהורדתי אותה התוכנה עובדת גם על ה K-JAM מוטי (-:

roy1966

New member
לא ידידי לא התבלבלתי.כנס ותקרא....

בישראל של שנת 2006 יש אפשרות לקחת את המכשיר הסלולארי שלך ( נגיד שהוא שייך לחברת סלקום ), לדווח לחברה שהוא גנוב, לקבל מכשיר חדש ( לשלם סכום לעיתים די סימלי כדמי השתתפות ) ואת המכשיר "הגנוב" למכור לחניות שמוכרות מכשירים סלולרים משומשים. את המכשיר הספציפי הזה לא תוכל להפעיל ברשת סלקום, אבל הוא יעבוד היטב ברשת אורנ'ג...... אם למכשיר יש SIM LOCK על ה SIM של אורנ'ג ניתן לפתוח אותו חצי דקה של עבודה. והרי לך מכשיר "גנוב" של סלקום שעובד בלי שום בעיה ברשת של אורנ'ג.....דא"ג אורנ'ג ישמחו לבטח לך את המכשיר " הגנוב".... הקטע הזה עובד בשני הכיוונים, מכשיר של אורנ'ג יתקבל בשמחה ברשת סלקום ( אבל לא יסכימו לבטח לך אותו – מדיניות די מטומטמת של סלקום כמו כל השירות שלהם ) החברה לא מבטחת מכשירים שהיא לא מכרה לך, גם אם מדובר בדיוק באותו דגם שהם מוכרים....למה ? ככה.... לעניינינו, אם החברות סלקום / פרטנר ( ובקרוב פלאפון שתתחיל לעבוד ברשת GSM ) היו מדווחות את לשנייה על מספרי ה IMI (מס טבוע של המכשיר ), של המכשירים הגנובים שלהם , גניבות של המכשירים הסלולאריים היו יורדים בעשרות אחוזים, כי לגנבים לא היה מה לעשות עם המכשיר ( לא בסלקום ובטח לא באורנ'ג ). אתה יודע כמה מעשי שוד , כן שוד ( לקחת ממישהו באיומים ולעיתים בכוח רכוש נקרא שוד ) יש על ילדים קטנים , זקנים ונשים מבוגרות ?????? , עשרות מקרים ביום !!!, גונבים או שלוקחים בכוח מהם את מכשירי הטלפון הסלולרים, זורקים את ה SIM ומוכרים לסוחרים את המכשיר תמורת כמה מאות שקלים....ולחברות הסלולאריות ממש, אבל ממש לא אכפת, העיקר שהם ימכרו זמן אויר..זה הכי חשוב.... אני מתנצל בפני הבחור שחשדתי שהמכשיר שלו גנוב, אבל בישראל מסתובבים מאות מכשירים גנובים מחו"ל ( חוץ מהמכשירים ה"גנובים" של סלקום ואורנ'ג ) שעליהם אין שום הגבלה ושום חסימה לא באורנ'ג ולא בסלקום..... אז חשבתי שגם המקרה לפנינו הוא כזה...

roy1966

New member
המשך >>>

הבהרה : כאשר אני אומר שאם ההחברות היו מדווחות אחת לשניה על מכשירים גנובים כל הסיפור היה נמנע, וכמות הגנבות יורדת דרסטית...אני מדבר על ה"רשימה השחורה" שאתה מציין, אז ככה שם לב.... אין רשימות שחורות בישראל !. כל חברה מנהלת רשימה של המכשירים הגנובים שלה....... אבל היא לא מצליבה אותה עם רשימה של החברה המתחרה !!!!,...... וכתוצעה מכך כל "החגיגה" של הגנבים והתחמנים למינהם, ומי נדפק ? האזרח הקטן שגנבו לו / פרצו לו לרכב / הילד שלו חוזר בוכה כי המכשיר הסלולרי שלו נלקח ממנו על ידי איזה נרקומן או עברין שאיים עליו בסכין.....

AYELET1

New member
זה פאן אחד של העניין

ואינני יודעת אם נקרא SOM LOCK או לא הפאן השני הוא שחברות נועלות מכשיר שקנית אצלן ואינך יכול להשתמש בו ברשת המתחרה עד שלא פותחים אותו. יש לי אחד כזה. הוא לא גנוב, הוא כנראה לא מדווח כגנוב (ממה שהבנתי באורנג'), אבל אורנג' מחזיקים אותי באיבר הזה שאין לי... (ואת הדגם הספציפי שלי גם לא ניתן לפתוח בקלות ללא אורנג' עצמה ובררתי את כל זה...)

motia

New member
איילת- נסי לפתוח אותו בחנויות...

יד שניה של החברה הצעירים עולי רוסיה יש סכוי טוב שיפתחו לך אותו הרבה יותר מהר ממה שאת חושבת מוטי (-:

AYELET1

New member
תודה רבה. ניסיתי...

את כולם הם יכולים מלבד הדגם הספציפי הזה. חיפשתי גם בגוגל. זה דגם בעייתי

motia

New member
איזה מכשיר ואיזה דגם? אנסה לברר לך

אצל מי שאני מתקן את המכשירים הסלולארים שלי

AYELET1

New member
תו'דה רבה ../images/Emo140.gif כבר לא רלוונטי

אחרי שלאחר ויכוחים אין ספור קיבלתי סים דור 3 מאורנג' שוב תודה לך

BravoMan

Active member
ממש מצער.

ממה שקראתי בפורומים (באנגלית) במדינות נורמליות חברות סלולר דווקה כן משתפות רשימות שחורות כך שאם המכשיר דווח כנגנב כבר לא ניתן להשתמש בו באותה מדינה (אלא אם משנים את הIMEI וזה כבר באמת לא חוקי וגורר מעשר של עד 5 שנים באנגליה למשל). אבל הSIM LOCK אינו פתרון לגניבות שכן הוא פוגע יותר בלקוח מאשר בגנב. ואוזלת יד לש חברות הסלולר אינה הצדקה לכך.

yarivta

New member
SIM Unlock למכשירי NOKIA בחינם!

קל לשחרר נעילה של מכשירי NOKIA - אפשר גם בלי חברות הסלולר ובלי כבלים מסורבלים בחינם. גשו לאתר http://unlock.nokiafree.org/ ובדקו בעצמכם! אשמח לעזור למי שרוצה.

למעלה