IMAGINE

dominik

New member
IMAGINE

(הערה: אני מודעת לזה שההודעה הזאת היא יותר ארוכה ממה שתאי המוח של הרבה אנשים מסוגלים לספוג, אבל זאת הדרך שלי למחות על כך שרוב הדיונים בפורום הזה מתחילים ומסתיימים לפני שאני בכלל מתקרבת. במחשבה שנייה, נשק גרעיני אולי היה הומני יותר.) אנשים, מה קורה לכם? כמה מהציטוטים שקראתי פה קודם כמעט גרמו לי לבכות. איך אפשר להגיד דברים כמו ``לא אכפת לי מירושלים`` או ``לא שם על קבר יוסף``? ושימו שנייה בצד את הקטע של הדתיים, אתם יודעים שהיו מלא אנשים ששנאו את הדת הרבה יותר ממכם, ובל זאת הסכימו להיהרג על הארץ הזאת, על הזכות לחיות פה ולהגיד ``זאת הארץ שלי`` בלי להוסיף כל מיני נ.ב.תים של ``כל עוד זה לא גורם לאף אחד להרים גבה``. וזה חשוב לא בגלל הקילומטר על קילומטר שהארץ הזאת מורכבת ממנה, ולא בגלל שירושלים נשמעת טוב כשאומרים אותה בעברית, אלא בגלל שזאת ההיסטוריה, בגלל שהעם שלכם, אם תרצו ואם לא, חייב את כל המהות ההיסטורית והתרבותית שלו למקום הזה. אז אתם אולי מעדיפים להיות חלק מאיזו מהות אוניברסלית, שמטשטשת את האידיאולוגיה שלה מאחורי סיסמאות של ``שוויון`` ו``אחווה`` (שאגב, כבר ראינו לאן הם הובילו ב``1984`` וב``כמעיין המתגבר``), אבל גם לאומה הכי נידחת אי שם בצפון קזבלנקה יש ערכים תרבותיים והיסטוריים שבלעדיהם הם היו מתפרקים. ואתם חלק מעם ישראל לעזאזל! זה שייסד את הדת המונוטאיסטית הרבה לפני שישו ומוחמד בכלל למדו לכתוב, זה שהנחיל לכל העולם ערכים של הומניות וחוקה חברתית (תתפלאו, לפני התורה לא היה אף מסמך שעיגן בחוק את זכויות הפרט באשר הוא אדם, ועל יום חופשי מעבודה בכלל אין מה לדבר). הרומאים, היוונים, הקלאטים והאשורים כולם שאבו מהמקור הזה שאתם עכשיו רוצים לזרוק לזבל רק בגלל שהמורה לתנ``ך לא משהו. ובקשר לתענות שירושלים נכבשה מידי עמים זרים- (אשורים, NO-אשורים, זה אלה שמתחילים בא`) באותה מידה אפשר להגיד שאיטליה נכבשה מידי הוויקינגים או שרוסיה קמה על מזבח רצח הטאטארים. בעת העתיקה, כיבוש מקום תחת השמש הייתה הדרך היחידה לנהל חברה, ותהליכים הסטוריים כאלה התרחשו מידי יום. קחו אפילו את תורת האבולוציה שאתם כל כך אוהבים: אם הקוף המתקדם לא היה אוכל את הקוף הקדמון, הייתם יושבים עכשיו במערה ותוהים מאיין תבוא הממוטה הבאה. שבעת העמים שישבו בארץ היו בעלי תרבות של הקרבות אדם, בלי שום ערכים הומניים, או אחדות לאומית. ומלבד זאת, הם לא הושמדו, אלא נתפזרו מסביב לשטח של ארץ ישראל. הם הוטמאו אחר כך בקרב עמים אחרים, והאסימילציה המהירה שלהם רק מעידה על כך שלא היה להם שום יסוד תרבותי אמין. אז אולי במקום לשבת פה ולתהות האם יש משמעות לקיום, ואם כן אז איפה היא מתחבאת כל כך טוב, אולי תעיפו מבט במקורות שאלפי דורות לפניכם ביססו עליהם חיי תרבות והעמקה, במה שהיה היסוד של רוב ההגות הפילוסופית בת ימינו. וירושלים, כמו גם הרמב``ם והתנ``ך הם, אם תירצו או לא, חלק מהתרבות של העם שלנו. ואני אישית גאה בזה. אני יכולה לכתוב עוד שעות על למה ירושלים חשובה כל כך לעם שלנו, ועל מה שהיא מסמלת, ולמה אסור לנו להיכנע לאוסף של טרוריסטים (שאגב בקוראן שלהם לא מוזכרת המילה ``ירושלים`` אפילו פעם אחת), אבל אני חושבת שאם מישהו הגיע לפחות לפה, אז כבר מגיע לו אות הצטיינות פלוס צל``ש, לכן אני רק אסיים במילים אחרונות נרגשות- ``טוב למות בעד ארצנו``. (והכוונה היא ללינץ` שבטח יעשו לי בפורום הזה עוד כמה שעות)

N0

New member
דברים שגורמים לN0 לבכות...

אין הרבה דברים שגורמים לN0 לבכות אפילו הסרט 8 מ``מ שהוא ראה בערוץ 4 במקום ללמוד מתמטיקה לא גרם לו להזיל יותר מדמעה. גם קבר יוסף הרוס או ירושליים ממוטת לא גורמים לN0 לבכות. אנשים מתים לינצים שעוברים מילואמניקים נשים ששומעות ``הרגעה רצחתי את בעלך`` ממשהו שענה לפאלפון שלו ילדים שנורים למוות אנשים שמוחזקים אסירים כי אולי נצטרך קלף מיקוחב ילדים שמתעוורים מגז מדמיע כי מישהו זרק אבנים קילומטר מהבית ספר שלהם זה גורם לN0 לבכות. N0 בחיים לא יהיה מוכן להישרט על פיסת אדמה הוא לא יבכה על אובדן של פיסת אדמה אפילו אם היא נורא חשובה לעם שלו. לדעת N0 יש רק שלושה דברים שהוא מוכן למות בשבילם ולדעתו חבל מאוד אם יש אנשים שמוכנים למות בשביל עוד דברים. 1. כדי להשיג אבוקדו וקולה 2. כדי להפסיד מבחן במתמטיקה 3. כדי להציל חיים של מישהו אחר (לא רק ממוות) ובקשר לשניים הראשונים הוא לא בטוח. ונכון שפעם היה נהוג לכבוש N0 לא מאשים אף אחד שכבש לפני מאות שנים משהו אבל אנחנו לא יכולים להגיד שהאבות שלנו גרו כאן ראשונים כי לא רק שזה לא נכון זה גם לא משנה. ועד כמה שהדת שלך נורא הומניטרית היא עדיין ביצעה שואה וחצי מהחוקים בה העונש עליהם הוא מוות ועשיין אדם שיעבוד היום ביום חופש שלו (לא כי הוא צריך כסף חס וחלילה עלול לקבל כנס אז איפה פה הגבול בין אמונה לצדק ) . N0 מנסה לחשוב למה לאנשים כל כך חשובה התרבות היהודית על פני חיי אדם והוא חושב שהוא מבין זה כי יש אנשים שהם לא אנשים הם יהודים הם לא לא קשורים כלל לנזיר הבודהיסטי בהודו או לנאו-נאצי הם יהודים. אני מניח שאנשים שמחייבים את עצמם להיות מה שהם נולדו אליו מחייבים אנשים שנולדו למשהו אחר להיות משהו אחר בגלל זה בשבילהם כל הערבים אותו מחבלים. אח``כ אנשים שואלים איך בני אדם יכלו לעשות את השואה ? אולי כשאי שתתחילו להתיחס אל עצמכם כמו בני אדם ולא רק יהודים כל אחד מכם יכול להיות נאצי באותה מידה שהוא יכול להיות הומניטרי שוחר שלום זה לא משנה אם אתה יהודי או לא. N0

AshkA_

New member
אויר הרים צלול כיין

דומיניק יקירתי. כנראה קיבלת עלינו ממש רושם רע, על איזה ישראלים ויהודים גרועים אנחנו, אבל את לא מבינה דבר אחד. התנ``ך, כבודו במקומו מונח, אכן היה הספר הראשון שאיגד את זכויות האדם, הרבה לפני שהצרפתים התחילו לאכול צרפתים. ולומר את האמת, בתור אחת בכיתה יב`, אני די מתגעגעת לשיעורי התנ``ך. אמנם הרוב היה משעמם, אבל השאר היה גם הגיוני, וכלכך הרבה סיפורים יפים (אני עדיין מאמצת את השופט האיטר יד ימין שכרגע ברח לי שמו, נדמה לי אהוד בן גרה, שהערים על כולם עקב ``מומו``), ובכלל עכשיו אחרי פולין, אולי לא נהייתי מאמינה יותר אבל בהחלט ציונית יותר, כי נולדנו לדת הזאת וצריכים לחיות עם זה, ואני לא רואה בזה שום פסול. אבל, וכאן נכנס האבל הגדול. כמו שאין שום סיבה ואפילו אפשרות להעביר את כל החוקים והמצוות שנעשו בזמן תקופת המקרא (שאמנם עזרו שם כמו שנת שמיטה וכו), וצריכים איכשהו להתאים אותם לזמן המודרני שלנו - ועל כך ברוכים הרפורמים, אנחנו צריכים להסתגל לעובדה שיש עוד עמים מסביבינו. הארץ הייתה שלנו קודם (אם הופכים את התנ``ך מספר אגדות ומסרים לספר היסטוריה), כבשו אותה מידינו, וכבשנו אותה בחזרה. לפי הסיפורים, הארץ תמיד בסופו של דבר תהיה שלנו, אז למה כל התיסבוך הזה. אולי זה לא יקרה בימינו, אבל ירושלים תמיד תחזור בסופו של דבר לידינו. זו כמובן גישת האמונה בגורל ללא אפשרות שינוי. הגישה שמאמינה בעשיה ובהתנגדות, גורסת לשמור עליה בכל מחיר, לא משנה מה התוצאה - דבר שכמובן, לא יכול ואסור שיהיה אפשרי, משום שאין מה לעשות, וחייבים לחשוב על ההשלכות. אך גישה זו אומרת בעצם, שאנו לא שמים את מבטחנו באל שהבטיח לנו בזמנו שהארץ וירושלים תמיד תהיה שלו ושלנו. אולי בעצם הכל זה מבחן של אמונה. אולי עצם ההתנגדות שלנו היא טעות. אבל שוב, אם מסתכלים על זה מנקודת מבט ציונית טהורה, בלי קשר לדת, אתם באמת צודקים. אסור לותר על ירושלים. ריבונות העיר צריכה להישאר בידי ישראל, משום שכל מדינה שפויה לא תרצה למסור את הריבונות על הבירה שלה. זו הסיבה היחידה למה עלינו לשמור עליה. יש לה ערך יותר מערך מקראי. זה כבר רגשי. זה הכל. להפסיק לחפש משמעויות נסתרות בירושלים, ולחפש סיבות עוד יותר נסתרות איך ללכת ראש בראש בערבים. זוהי אמורה להיות הנקודת מוצא שלנו. כמובן, זוהי דעתי הפרטית בלבד, שהיא די מופשטת כאן, בתקווה שתוכלו למצוא אותה.

פו-הדוב

New member
חומר למחשבה (תגובה לדומיניק)

דומיניק היקרה אני מסכים איתך בהחלט שירושלים חשובה לעם היהודי אבל בשביל לחיות פה איכשהו יחדיו חייבים לותר,ולכן לטעמי ירושלים צריכה להשאר יהודית ברובה אך ישנם כמה מקומות כשכונות ערביות שצריכות לעבור לריבונות פלשתינאית , ולטעמי גם הר -בית צריך להיות בריבונות בינלאומית. בקשר לעניין של ``טוב למות בעד ארצנו`` אני מוכן למות למען המדינה הזאת אך לא מוכן למות למען אידאולוגיות עקומות של אנשים שמתיישבים באמצע רצועה פלשתינאית כגון נצרים ושעוד מצפים שחיילים ימותו למענם!!! מצפה בכליון עיניים לתשובה ביי אסף

Funeral Drum

New member
טילילי

אני מסכים איתך בכל מה שאמרת. זהות היסטורית וכל זה באמת מאוד חשובה לכל עם שרוצה לחיות כמו עם. ובקיצור אני מסכים עם הכל. האותיות הקטנות אצלי זה שאני לא מוכן למות בעד ארצנו, ולא בגלל שהיא חתיכת אדמה עלובה, זה לא מפריע לי, אלא פשוט בגלל שהיא מדינה מסריחה שאני ממש לא אוהב ואני לא רואה אותה (אני מתכוון למדינאיה) נוקפת אצבע למעני, אלא אם כן זה בזמן בחירות (בעצם לא תקופה כזאתי נדירה). ואני אישית ממש אוהב שיעורי תנ``ך, יש לנו מורה פשוט מעולה והחומר דווקא ממש מעניין לדעתי. יום טוב

למעלה