I'm free

tala8

New member
I'm free

באופן מוזר ומפתיע ביותר קיבלתי היום פטור אחרי שעבר רק שבוע וקצת מאז הועדה. האמת שלא חשבתי שיהיה כ"כ קל ומהיר לקבל את הפטור וניכונתי למאבק מתמשך אבל אין לי תלונות.... רציתי להגיד המון תודה לכל מי שעזר וייעץ ובהצלחה לכל אלו שעדיין מנסים. טל.

Mיקי_

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo49.gif מ-ז-ל- ט-ו-ב../images/Emo70.gif../images/Emo65.gif

גם אני קיבלתי את הפטור אחרי וועדה מאד לא אתית ומטופשת, שאפילו העדים לא העידו בה, ממש ממש מהר, ודווקא התכוננתי למאבק... כנראה כשמתכוננים לרע מכל (וזה מה שתמיד המליצו במקרה של הצבא) המציאות נראית קלה יותר... אני שמחה שעזרנו לך, ומקווה לראות אותך פה בפורום בלי כל קשר.. מה גם שנשמח לשמוע חוויות מהוועדה ומכל התהליך, למען הבאות אחרייך... ושוב
ו
באזרחות.. מקווה לראות אותך בפורום שירות לאומי...

tala8

New member
"חוויה"

האמת שאני לא כל כך חושבת שאני מקרה מייצג אבל אני אשמח לעזור לכל מי שצריכה.... התחלתי את כל המאבק די מאוחר. הייתי בסוף שנת שירות, התקבלתי לחמ"ן שחקים והייתי אמורה להתגייס בספטמבר. בכיתה י"ב ידעתי שאני חייבת לקחת פסק זמן ושאני ממש לא מוכנה להתגייס בסוף הלימודים, מה גם שלמדתי בבית ספר מאוד "הישגי" ולא רציתי להמשיך במירוץ המטורף הזה לעבר "מה שנחשב"... במשך כל השנת שירות עניין הצבא כל הזמן הדהד (גם אם באופן עקיף) אבל לא להתגייס לא היה צעד אופייני בשבילי. אז הזמן נמרח ובנקודה מסויימת הבנתי שאני חייבת לתפוס את עצמי בידיים.... הלכתי לעורכת דין, כתבתי מכתב, עברתי טרטורים של הלשכה (כל פעם היה להם תופס חדש שנדרשתי לחתום עליו) ואחרי כמעט 4 חודשים הגיע תור הועדה. עד לשבוע-שבועיים לפני הדחקתי אותה לגמרי וסירבתי להתכונן אבל אני חייבת להודות שלדבר עם אנשים שעברו את אותה חוויה ויודעים על מה מדובר עוזר מאוד ושופך קצת אור על כל השמועות בנוגע לועדה. הוזמנתי ל-11 וכמובן שלפני 1 לא נכנסתי וההמתנה היתה החלק הגרוע ביותר (הרבה יותר מהועדה עצמה). לפני היו סרבניות שנראו כאילו מדקלמות את המנטרות האלה שנים ארוכות ואני לא הבנתי מה אני עושה שם והייתי בטוחה שזה הסוף שלי פחות או יותר. מהועדה עצמה אני לא זוכרת הרבה, ברגע שיצאתי הרוב נמחק לי רק אני זוכרת את זה בתור חוויה מגוכחת ומכעיסה בו זמנית. שאלו אותי שאלות מטופשות, ניסו להכניס לי מילים לפה, 2 מתוך ארבעת הזקנים היו שקועים בעולמם,ספק ישנים ויושב ראש הזקנים לא הפסיק להתקיף אותי בעוד חברו הדתי מנסה להגן עליי, משהו הזוי לחלוטין. באופן מפתיע ביותר אחרי שבוע וקצת קיבלתי מכתב רשום ובו הפטור שלי. הכינו אותי לגרוע מכל, שבועדה הרשאונה כולם מקבלים תשובה שלילית, שהם מסלפים את הפרוטוקול, להכין טיעונים לערעור ושלא נזכיר בכלל את אופציית הכלא... סליחה על כל הסיפור המייגע...אבל אני באמת חושבת שהדרך הכי טובה לעבור את הטרטור הלא נעים הזה הוא בעזרת חוויות של בנות אחרות. זהו. טל

למעלה