Ik heb twee vaders

מלפפiן

New member
בוקר טוב, ורק להוסיף,

גם אני הייתי מהמכורים ל-nrc next בהחלט העיתון היחיד פה ששווה קריאה, ולא רק בגלל השפה הפשוטה והכתבות הקצרות, אלא גם בגלל הפורמט הנורמלי, עיתון שאפשר להחזיק ביד ולקרוא בלי לקפל 10 פעמים (אני עדיין לא מבינה למה כל העיתונים פה מגיעים בפורמט של עיתון הארץ...), לצערי נאלצנו לבטל את המנוי בגלל בעיות עם השליח (יום כן מגיע, יומיים לא, וכולי...) אבל בהחלט עיתון מומלץ!

ronnl

New member
אני התלוננתי פעם אחת בנידון

וזה הספיק בהחלט! עכשיו העיתון אצלי כל בקר בין 5 עד 7 ולפעמים יוצא שהוא מגיע לי אפילו קצת לפני 5 אם תתלונני פעם אחת זה יגיע בזמן

מלפפiן

New member
אין לי מושג כמה פעמים התלוננו,

בכינו, צעקנו, קיללנו, כלום לא עזר...
אז העיתון ירד מהפרק ...

ronnl

New member
באמת?

אצלנו התעצבנתי פעם אחת והם הבינו את הפרינציפ התנצלו יפה והשליח כמו שעון אצלי מעכשיו

Fair game

New member
זה היחודיות של הולנד

הפתיחות ל
זכויות אדם בלי להתערב אחד לשני בחיים הלוואי ופה זה היה ככה

kopfschmerzen

New member
ברכות על הפורום החדש

הלוואי שהולנד הייתה במיקום הגיאוגרפי של ישראל עם אוכלוסייה שברובה מסורתית וחלק גדול ממנה דתית שלא נדבר על אוכלוסייה ערבית דתית שמסוכסכת עם האוכלוסייה היהודית על רקע אטני ודתי. מה שאני מנסה להגיד הוא שישראל ליברלית עד כמה שהיא יכולה להיות ליברלית ואין ביכולתה להיות ליברלית כמו הולנד. מה גם שמדינות עם פחות בעיות דווקא בוחרות בדרך השמרנית והם מצליחות לא רע בכלל. אני מעריך שהולנד בעתיד הקרוב תאבד רבות מהליברליות עקב הגירה המסיבית לאיחוד-האירופי והסדר העולמי החדש.

kopfschmerzen

New member
לפי מה שזכור לי

מפלגתו של פים פורטיון מנהיג המפלגה הימנית קיצונית שנרצח ב-2002 הייתה לשנייה למפלגה השנייה בגודלה בפרלמנט ההולנדי. מאז לא התעדכנתי.

kopfschmerzen

New member
לפי מה שזכור לי

מפלגתו של פים פורטיון מנהיג המפלגה הימנית קיצונית שנרצח ב-2002 הייתה לשנייה בגודלה בפרלמנט ההולנדי. מאז לא התעדכנתי.

ayala26

New member
אתה קצת סותר את עצמך

מצד אחד בעיותיה של ישראל המסכנה הם אלו שגורמים לה להיות פחות ליברלית (בהקשר של הקהילה ההומולסבית?) ומצד שני מדינות עם פחות בעיות דווקא בוחרות בדרך שמרנית והן מצליחות לא רע בכלל - אז בעצם הבעיות לא קשורות לליברליות.. אז מה התירוץ של ישראל בעצם לא לאפשר נישואים חד מיניים?

kopfschmerzen

New member
זה נושא מורכב ומסובך

מודה שלא נסחתי את עצמי נכון. לדעתי לא הרבה מדינות יכולות להצליח כפי שהולנד מצליחה לשמור על עצמה ליברלית ושוב לדעתי המצב הולך להשתנות. אחרי הכל ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית ורוב האוכלוסייה רוצה לשמור עליה כפי שהיא. מערכת המשפט בישראל ליברלית עד כמה שניתן. קודם כל בראש בג"ץ עומדת אישה (כבר כבוד למדינת ישראל) מצעד הגאווה אושר על ידי בג"ץ למרות התפרעות החרדים והחשש בחיי אדם היועץ המשפטי לממשלה נזף בקצין משטרה מסכן שהעז לומר את דעתו. החשש של מדינת ישראל הוא ממלחמת אחים והיא ממש לא צריכה את זה במיוחד בזמן מלחמה. קואליציה שתרצה לשנות את חוק הנישואין תתקל באופוזיציה חזקה צריך לזכור שבכנסת מפלגות דתיות ומסורתיות מה גם שלמעלה ממליון ערבים חיים פה רובם אינם רוצים בזה. כדי שמהלך כזה יקרה ישראל צריכה לעבור מהפכה חילונית של ממש או להפריד את היהדות מהמדינה מה שנוגד את ערכיה ובניגוד לרצון אזרחיה.

ronnl

New member
מה הקשר למיליון הערבים בדיוק?

ומלחמת האחים בישראל כבר קיימת שנים אבל אף אחד לא רוצה להודות בזה לא ממש בכל אופן , וישראל נמצאת בזמן מלחמה? למה לא מספרים לי שום דבר? חשבתי שהמלחמה האחרונה הייתה המלחמה בלבנון ב 2006 ....אגב המפלגות הדתיות היו במקומן שנים כשכל מפלגה חילונית שרצתה ורוצה בכח השלטון חשבה וחושבת תמיד שקואלצייה יכולה להיות אפשרית רק עם המפלגות הדתיות יחזקו את הקואליצייה (מה שלא נכון לדעתי ) אז את מי שצריך להאשים זה את העבודה והליכוד! אגב ,יהיו חייבים להפריד בין דת ומדינה גם בישראל וגם בהולנד באיזהשהוא שלב רק מעניין מתי זה יקרה וע"י מי

Alleycat74

New member
את בן גוריון אם כבר עם הססטוס קוו

הארור שלו! וסבא רבא שלי (שהיה איש דתי) אמר שבכל מקום שתשים בו יותר מיהודי אחד - הם יילחמו ביניהם. אני לא חושבת שזה ממש משנה איפה מדינת ישראל הייתה קמה (מבחינה גיאוגרפית ופוליטית) כבר היינו מוצאים איך ועם מי לריב

kopfschmerzen

New member
שום מלחמת אחים

אכן קיים עימות בין ימין לשמאל דתיים חילוניים אבל עדיין לא הגענו למצב של מלחמה. באנגליה עימות חריף בין קטולים לפרוטנסטנטים שגובה הרוגים זה לא אומר שמתכוללת שם מלחמת אחים. מה קשור לערביי ישראל? גם להם ייצוג בפרלמנט ורובם אינם רוצים בזה הבעיה היא לא רק של הדתיים ומפלגותיהם בכנסת ישראל בישראל עוברים המון חוקים שהדתיים אינם מסכימים להם פה מדובר בנושא מאד רגיש שלצערי רוב העם מתנגד לו.

kopfschmerzen

New member
שאני אומר מיקום גיאוגרפי

כוונתי היא למדינה ליברלית ישראל לא יכולה להתנהגל כמו הולנד ולהיות ליברלית במיקום הבעייתי ביותר בעולם ועוד תחת מלחמה לא אמרתי שיש קשר בין נישואין חד מיניים למיקום הגיאוגרפי.

ayala26

New member
שום דבר לא הולך להשתנות

בהולנד מבחינת זכויות שוות ללא הבדל דת גזע ומין. הבעיה בישראל היא לא מדינות ערב הסובבות אותה ולא מליון ערבים שחיים בה - הבעיה היא הכוח המופרז שיש למפלגות הדתיות וחוסר האומץ שיש למפלגות האחרות.ישראל לא צריכה לעבור מהפיכה חילונית של ממש - זה באמת לא עניין של המדינה במה ובאיזו דרגה מאמינים אזרחיה. מה שכן - אכן הפרדת דת ומדינה זה דבר מאוד בסיסי שעומד לישראל כמכשול ומונע ממנה להתפתח קדימה במקום אחורה.

ronnl

New member
גם פה צריך להפריד את המדינה מהדת

ואולי מפלגות כמו ה CU היו נעלמות להן מהשטח

Alleycat74

New member
אני לא חושבת שהפרדה מוחלטת

באמת אפשרית בשום מקום. אבל זה כבר עניין מורכב יותר כי זה מתקשר לרעיונות אחרים כמו "חופש מהו" והאם דמוקרטיה (אמיתית וטהורה) באמת אפשרית. לדעתי בשיא הקיצור - ואני חוטאת פה מאוד לנושא - לא כי זו אוטופיה אבל כמו שאמרתי זה לדיון אחר ומורכב.

ronnl

New member
אני מברך על כל דיון שיפתח

בנושא כי זה נושא שקשור גם לישראל וגם להולנד אגב אם כבר מדברים על דמיון בין ישראל והולנד הנה עוד דוגמא שלילית לדמיון http://news.walla.co.il/?w=/0/1079854

Alleycat74

New member
אה כן... אני אגב לא מתכוונת לשבות

בפעם הקודמת אמרו לנו מארגון העובדים פה ללכת וכל מי שהלך פשוט הפסיד שעות. הארגון טוען שהחזירו לנו אחרי זה ושהם "סידרו את זה מול ההנהלה"... אישית אני לא מתכוונת לעשות את הטעות שוב. זה עולה לי בימי חופש ואני מעדיפה את ימי החופש שלי לקחת כשמתאים לי ולא לאדון עיני... אני מסכימה שיש בעיה אבל שביתה היא לא פתרון - כמה שביתות כבר היו על אותה בעיה בדיוק והמצב לא השתנה. מלבד גרימת נזקים קשים למדינה והפסדים כספיים לציבור העובדים חברי ההסתדרות (שמשום מה הולכים כמו עדר כשמישהו צועק "שביתה") לא קרה כלום ובפועל כל פתרון שהוצע להסתדרות - נדחה על ידה...

למעלה