igra + myheritage

deshevsky1

New member
igra + myheritage

למה שנעשה כנראה ב"תום לב" יש לא רק ריח רע אלא גם טעם לא טוב שני האתרים הרשומים אינם חינמיים ומלכתחילה לא התכוונו להיות כאלה
מי הריטג' לפחות אומר במפורש מידע = $ באיגרא (סליחה שאני כותב בעברית ) מצאו פתרון יותר יצירתי מידע= 120 ש"ח (דמי חבר) .במה דברים אמורים
מפקד הבוגרים 1928 ירושלים נמצא בארכיון הציוני ואינו זמין באיטרנט אולם בתמורה ל120 ש"ח ל איגרא הוא זמין כחלק מהמקורות העומדים לרשות החברים
(להזכירכם כי אותו מפקד מחיפה פתוח לעיון רגיל ) יש לאמר כי לא מעט תגובות עוסקות ביום שאחרי העברת מידעים לגופים אלה אבל כנראה שאמירה שמור לי ואשמור לך עובדת גם כאן

ariehprh

New member
גם אני לא אוהב שמידע באתרים שונים פתוח רק

למשלמים, אבל מה לעשות, למרות שחלק מהארגונים מעסיק מתנדבים, בכל זאת יש להם הוצאות כדי להקים את המאגרים: אינטרנט ושרתים, סריקות וכד'. יש גם מקרים בהם בעל המידע מתנה את מתן המידע רק לחברים בארגון וחברים בארגון משלמים דמי חבר. אגב דמי החבר באיגרא IGRA כמו גם בעמות הישראלית IGS הוא לא רק עבור המידע במאגרים שלהם, אלא גם ךהרצאות בסניפים, סיורים, ימי עיון ופעילויות נוספות. כמובן שכל אחד ראשי לשלם דמי חבר והצטרף לפעילויות של הארגונים וכך גם לקבל גישה למאגרים באתרים שלהם וראשי גם לוותר על החברות ואז גם על הגישה למאגרים.

אני חבר בארגון בינלאומי של יוצאי הערים של הורי CRARG וגם שם הגישה למידע מלפני השואה פתוח רק לחברים משלמים 100$ לשנה. התשלום מיועד אך ורק והעסקת חוקר פולני שנובר בארכיונים ומוציא מהם מידע על היהודים בערים הללו ומעבירם למרכז הארגון שמעלה לאתר אינטרנט.

אריה

amnon1938

New member
מסחר במאגרים

חברת מאי האריטג' היא חברה מסחרית היא קונה מאגרים מחזיקה כוח אדם לפיתוח ומוכרת תוכנה.
עמותות גנאולוגיות מקבלות מאגרים מגופים ציבוריים כמו ארכיון ירושלים, פתח תקוה ועוד. נראה לי כי הם נותנים מאגרים אלה על מנת שיהיו פתוחים לקהל הרחב.
על ידי עיסקה סיבובית עם מאי האריטג' סוגרים את המאגרים לקהל הרחב ומבקשים כסף עבורם ומעבירים את המאגרים למאי האריטג' שהעיון בהם כרוך בכסף.
כל זה כשר אולם לדעתי מסריח.

כמו תמיד, העניין אינו של שחור או לבן

אנשי העמותות הגנאלוגית - IGRA, IGS ומקביליהם בעולם הגדול - אינם "מקבלים" מאגרים מן הארכיונים למיניהם, אלא פועלים קשה להנגשת מאגרים "פומביים" לקהל הרחב. ההנגשה נעשית בעיקר על ידי אינדוקס ויצירת מנועי חיפוש, ובמקרים אחדים - על ידי דיגיטציה של החומר. ללא האינדקסים ומנועי החיפוש כמעט בלתי אפשרי לאתר מידע חשוב במאגרים הללו, ולכן לפני האינדוקס הם לא באמת נגישים לקהל. הארכיונים, בעלי החומר, מודעים ליתרונות הללו, ולכן חותמים על הסכמי שיתוף פעולה עם הארגונים הגנאלוגיים. כך מקובל בעולם כולו.

תהליך זה הינו מורכב וסבוך, ואף שנעשה, לרוב, על ידי מתנדבים - אני לא רואה שום מניעה מוסרית לבקש תשלום בעבור גישה לתוצריו. הלוא הדרך העיקרית של הארגונים הללו להתקיים היא באמצעות דמי חבר, וחברי הארגונים צריכים להרגיש שהם מקבלים "תמורה בעד האגרה", היינו גישה לחומר שלאחרים אין גישה אליו.

מכאן ועד לחתימת הסכם לשיתוף פעולה עם מיי הריטייג' - הדרך אינה ארוכה כל כך...

אלו רק שתי האגורות שלי,
ארנון

yarpd

New member
עוד אגורה ...

רק צריך לוודא שהמאגרים תמיד יהיו פתוחים ונגישים דרך העמותות הגנאולוגיות, בדמי חבר סבירים, בדומה למצב הקיים. אחרת בדיעבד יתברר שהיה כאן "צינור" להעברת נכס ציבורי לידיים פרטיות.

יש כמובן עניין שהוא יותר "פנימי" בין העמותה, חבריה ובייחוד המתנדבים שעסקו במלאכה -- האם לא הופכים כאן בדיעבד את מתנדבי העמותה ל-"עובדי חינם" של גורמים פרטיים. זה מחייב את העמותה לשקיפות חזקה כלפי המתנדבים מה נעשה עם התמורה המתקבלת מהגורמים הפרטיים. ובכלל, למען ההגינות מחייב שקיפות והודעה מראש לחברים על הסכמים כאלה.

נושא נוסף הוא עניין הבלעדיות. האם כחלק מההסכמים עם הגורמים הפרטיים ניתנת בלעדיות לחברה מסוימת ? אם כן, זה קצת סותר את הכוונה להנגיש מידע גנאולוגי לכולם. לכן רצוי לדעתי שאם כבר עובדים עם גורמים פרטיים לצרכי הנגשה - שיעבדו עם כולם.

ולבסוף ... זה תמיד מעורר אצלי תהיות בנוגע להתפרקות המדינה מאחריות לפרויקטים כאלה, והעברתם למגזר השלישי ולמגזר הפרטי. ההנגשה היתה צריכה לדעתי להתבצע ע"י המדינה עצמה, ולא להפוך נכס ציבורי לסחורה.

- לגבי המתנדבים.

באופן אישי התנדבתי בהרבה פרויקטים וכשדברים כאלה הופכים להיות סחירים זה לא הוגן כלפי המתנדבים.
מילא אם היו זוכים בגישה חינם למאגרים הספציפיים אבל זה לא כך.

אין לי אלא להסכים עם דברייך

כאמור, שומדבר אינו שחור/לבן ולכל מטבע יש שני צדדים (ועוד כמה קלישאות כאלו...).

eyholla

New member
רק רגע

המאגרים של IGRA נשארים זמינים כמו שהיו עד עתה באתר העמותה. ואכן נדרש להרשם רישום חינמי ע"מ להשתמש בהם. לחברים משלמים בעמותה יש תוספת שהם יכולים גם לראות את הרישום המקורי (במידה וזמין, לא כל המקורות זמינים).
הקישור עם חברת MH הוא קישור בלבד. כלומר חברת MH לא גובה תשלום על החיפוש באתר IGRA. ומדיניות השימוש באתר היא בהתאם לסעיף הקודם.
כתוצאה מהקישור, IGRA מקבלת חשיפה לכלל לקוחות MH ואילו MH "מגדילה" את היצע המאגרים שניתנים לחיפוש דרכה. לטעמי זה מצב של WIN-WIN .
אינני יודע לעניין ה"בלעדיות" ובכל מקרה זה סותר את רצון IGRA לחשיפה מירבית. כלומר אם לצורך העניין ניתן לקשר את IGRA דרך אתר של עמותה גנאלוגית אחרת, אי שם בעולם הרי ש-IGRA לדעתי תשמח לבצע זאת ואינני חושב שיש ל- MH בעיה בכך.
המתנדבים שעזרו בבניית מאגר הנתונים של IGRA (ואני ביניהם) לא "נוצלו" מסחרית. את העבודה שעשיתי "תרמתי" ל-IGRA ואם גם מישהו נוסף נהנה מכך, מה טוב

עניין ההנגשה של מקורות ציבוריים זה עניין אחר. גם אני מסכים שההנגשה של מאגרים אלו צריכה להיות של המדינה. כיון שהמדינה לא עושה זאת אז עדיף שמתנדבים יעשו זאת והמידע יהיה נגיש וחופשי. נוסף לכך, חלק נכבד מהמאגרים הם של מקומות קטנים כגון קיבוצים, מושבים, מוסדות וכד'. להם אין כח אדם ו/או יכולת לבצע את ההנגשה. כאן במיוחד, אם לא המתנדבים המקורות לא יונגשו, אלא אם חברה מסחרית תציע את שרותיה תמורת תשלום. אני מעדיף את המתנדבים.
איל

למעלה