If you can get BBC4 - tonight

ro99

New member
If you can get BBC4 - tonight../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

Orthodykes: Storyville Ilil Alexander documents the individual paths of three gay women who are secretly fighting for their right to love within the constraints of Jerusalem's Orthodox communities. 22:20-23:15 English time​

bulllli

New member
אגב BBC

אני לא הבנתי מה הם רוצים. לגבי הדתיים, היה סרט שנקרא אם אינני טועה "לפניך ברעדה". ראיתי לפני כמה שנים בסינמטק ת"א. מעניין ונוגע.

ro99

New member
לפניך ברעדה

כן, זה אותו הסרט. נוגע ומרתיח את הדם במידה שווה. בקשר למאמר על ה-BBC, מדובר פה בגירסה הישראלית הרגילה של משהו שמתרחש במקום אחר (או למעשה במקרה הזה, די non-event שזכה לאדרת סנסציונית פה אך עשה בקושי רבע גל במקומות אחרים...). YNET במיוחד ידוע לשמצה בנטייה שלו לספק דווחים מעוותים ומסעירים, שנובעים או מנסיון מכוון לסלף מציאות בכדי שתתאים למה שהם רוצים להוכיח, או מחוסר ידע מעמיק של מציאות ותרבות אחרים. במקרה הספציפי הזה מדובר בכנס פנימי של ה-BBC שבו נדרשו אנשים להתלבט בבעיות תאורטיות. הממצאים (שאם אתה רוצה להאמין לגירסה הישראלית הודלפו בחירוף נפש...) לא בדיוק מדהימים ולא מגלים שום דבר שלא נאמר כבר מליון פעמים. מה שנוסף פה הוא הטיית הדברים בעזרת תוספת פירוש בטון של "הנה, אמרתי לכם שהם כאלו!". אני מנחשת (אבל לא רק מנחשת) שהכתבת המהוללת קנתה את הסקופ שלה כמעט רעיון ברעיון (אם לא מילה במילה...) מעיתון ה-Daily Express וה-Daily Mail, שני עיתונים עם שאיפות רציניות אבל מציאות צהובונית ואג'נדה ימנית ביותר. פשוט היסטריה בכוס תה. אם אתה רוצה חדשות על דברים שקורים מחוץ לישראל, אז תחפש במדיה המקומית. המדיה הישראלית עדיין לא הצליחה להבין איך עושים דברים כאלו, במיוחד כשמדובר בארועים שדורשים ידע מעמיק וניתוח של תרבות ומציאות זרות.

bulllli

New member
אין לי ספק

ואני קורא YNET למען השעשוע ומדי פעם יש כמה טיפים טובים. זה נראה לי דבילי ואפילו לא סערה בכוס שוקו (למרות שבטח רוב אנשי המערכת שם גם בוחשים בשוקו
). אני יכול להשוות את הכתבות המתלהמות של YNET על אנטישמיות "גואה" בגרמניה למה שבאמת קורה פה. עצוב לדעת שכל כך הרבה אנשים שקוראים את העיתון הזה מקבלים השקפת עולם כל כך מעוותת ועקומה. מצד שני, כשאני רואה CNN או BBC למשל, ברור לי מהיכן בא לעולם חוסר החשק והפחד מלנסוע לטייל בישראל.

ro99

New member
והנה גירסה קצת יותר מהימנה/אמינה...

לא דובים ולא יער.

ro99

New member
ולמי שלא בקיא במדיה האנגלית

The Mail on Sunday הוא עיתון יום ראשון של ה-Daily Mail. Well, you can knock me down with a feather NOT

Noile

New member
ראיתי את

הסרט בQUEER FILM FESTIVAL פה וחשבתי שהוא מצויין, ועצוב. מראה כמה קשה לנשים הללו, ובטח להרבה אחרות במצבן. מה חשבת? אני חייבת להודות שקצת נעלבתי מזה שלהיות לסבית ביהדות זה חטא פחות נורא מלא לגלח את השער, בעוד שלהיות הומו זה חטא שדינו מוות - מה זה, גם בחטאים גברים שווים יותר?

ro99

New member
אני ממש נחרדתי מהסרט

ואני מודה מראש שכתוצאה מהמגע שהיה לי (ויש עדיין לפעמים ממרחק) עם הקהילה החרדית אני יכולה בכנות להגיד שאני שונאת את העולם הצר והבור והמחניק הזה. היה שם קטע שרב שחצן ומגעיל אמר שגם גנבים ואנסים ורוצחים נולדים כך אבל הם יכולים להתגבר על זה. צפיתי בסרט עם חברי הסטרייט והקטע הזה כל כך הרתיח את דמו שהוא לא הבין איך היא לא נתנה לו סטירה וקמה ועזבה. דברים שמאוד נגעו בי: המוות החי שהאישה שלא נותנת ביטוי לרגשות שלה בחרה בו. ואיך כשהיא מתאהבת במשהי שעדיין לפני נישואים וגזר דין מוות דומה, היא בוחרת לא לעצור אותה מלבחור באותו הגורל "לטובתה"... זה איור מצויין של מה שאני הכי שונאת בעולם הזה: את העוות הנורא הזה של המציאות, את הקבלה המוחלטת ללא שאלות של מציאות שעומדת על ראשה, את הכניעות למול דברים שאסור לקבל. מזוויע. יותר יכלתי להבין את האישה שבחרה במין פשרה של גם בעל וגם חברה. אני מכירה את המוות החברתי שיכול להגרם לכל המשפחה אם היתה עושה זאת בגלוי - זאת חברה קטנונית ורשעה בצורה שלא ניתנת לתיאור, למרות ה-PR שלהם שמנסה לטעון שההיפך הוא נכון. ובת הרב שבחרה לחיות את חייה האמיתיים פשוט עוררה בי הערצה.

Noile

New member
לא ממש אהבתי את

הבחירה של זאת שבחרה להשאר עם הבעל וגם עם החברה, מהסיבה הפשוטה שהיא החליטה מצד אחד לחשוף את הילדים שלה לאורח החיים שהיא בחרה, ומצד שני לחיות חיים שנחשבים לחטא בעיני החברה שהיא חיה בה וגם לחיות בסוד. זוהי דרך חיים בלתי אפשרית לילדים, קונפליקט יומיומי ולכן גם הבת בחרה להתרחק מהמשפחה. היא מנסה לאחוז במקל משני הקצוות ומי שבעיקר סובל מהמצב הם הבעל והילדים. לבעל יש ברירה, אבל לילדים אין. זה נכון שלחיות כך בגלוי בתוך החברה החרדית זו לא ממש אופציה. מסכימה עם מה שאמרת בקשר לשתי האחרות.

ro99

New member
זאת בחירה בלתי אפשרית לאמא

כי אם תחיה בגלוי אף אחד מילדיה לא ינשא, כולם יאסרו על ילדיה לשחק עם ילדיהם, וכולם - בעל, ילדים והיא - יוחרמו לחלוטין לדורות. ככה זה אצלם. כבר ראיתי דברים דומים קורים על הרבה פחות. כך שאני לא רואה את זה כמנסה לאחוז במקל משני הקצוות - זה היה כך לאישה חילונית או פחות חרדית, אבל אצלה זה חיים ומוות. והאופצייה האחרת זה לוותר על אהבה - כמו האישה האחרת שבחרה במוות חי בלי אהבה. לי נראה שסיפרה לילדים הגדולים מתוך האמונה שלה בטוהר אהבתה ונסיון נואש להראות להם את המניעים שלה בכדי שיקבלו את אהבת חייה האמיתית. זה בעיני מעין מקביל לנסיון הנואש של זאת שחייה בפתיחות לשכנע את הוריה לקבל אותה. הבעייה היא שהילדים חונכו בתוך אותה הבורות והשנאה התהומית שהם הבסיס לחיים החרדים, כך שהסיכוי שיצליחו להבין ולקבל קלוש ביותר. מי יודע? הילדה עדיין צעירה אז אולי עם השנים תוכל להבין קצת יותר. יש פה תערובת של הסלידה הנלמדת מלסביות וגם מהרגשות הקשים שנילווים לגרושים אצל ילדים באופן כללי, כך שסערת הרגשות פה ענקית.

Noile

New member
יש בחירה נוספת

והיא לעזוב את העולם החרדי, וכן אני מבינה שיותר קל להגיד. יש דילמה נוספת מעבר למה שציינת והיא הפחד שהחינוך החרדי זורע בילדים, על דברים הרבה יותר קטנים מלהיות לסבית. ותחשבי שהם צריכים לחיות עם הפחד שאמא שלהם היא חוטאת ותענש או תלך לגיהנום או חס וחלילה תהפוך לשפן או ארנבת בגלגול הבא. וזה מעבר לצורך לשמור על סוד משפחתי ואולי לשקר כששואלים איפה אמא (עוד חטא). אם יש לה צורך בקבלה, הצורך הזה לא צריך להתמלא על ידי הילדים. אם היא כבר בחרה לחיות חיים כפולים ובסוד היתה צריכה לא לערב בזה את הילדים, ולקחת את החיים בשקר על עצמה ולא עליהם.

ro99

New member
לעזוב את העולם החרדי

יישא את אותו המחיר לגבי משפחתה כחיים בגלוי כלסבית (כי הסוד שלה לא ישאר מוסתר גם שם). מחיר כבד מדי. קל אולי לשפוט אישה כמוה כשמסתכלים מהעולם שלנו, אבל ההגיון שלנו והאפשרויות שפתוחות לבחירתינו אינן רלוונטיות/קיימות בעולם שלה. אז אולי מבחוץ קל לקבוע שהיתה צריכה לקחת את החיים בשקר על עצמה, אבל הכאב והצורך בקבלה ואהבה ועוד כל כך עצומים שהם גוברים על חישובים כאלו בשבילה. מדובר פה ביסורים ו"מבחנים" בסדר גודל של איוב. מבפנים זה נראה אחרת לגמרי ואני אישית מאמינה שאין פה אמת אבסולוטית של מה טוב ומה רע. לכי תדעי מה אני או את היינו עושות במצבה. כרגע אין לי או לך שום אפשרות לדעת בברור מה היינו מחליטות. קודם צריך to walk a mile in her shoes בשביל שיהיה לנו שמץ של מושג.

ro99

New member
ועוד משהו

שכמה שנראה לנו לא מובן בהתחשב בנסיבות, הסיכוי גדול מאוד שהיא עדיין מאמינה בכל ליבה. אני מכירה חרדי שעזב בעל כורחו (אבל מתוך בחירה: he jumped and wasn't pushed) לאחר שיצא מהארון וזה מייסר אותו כל יום כי הוא כל כך אוהב את האמונה ואלוהים וכו. אז לעזוב את מה שהיא מאמינה בה (על כל הפגמים שבו) יכול בהחלט להיות דרך יסורים אחרת.

Noile

New member
אולי יבוא יום שבו

היהדות תצא מימי הביניים ולא תאלץ אנשים לחיות ללא אינטגריטי. יש דרך אגב תנועות ביהדות שמוכנות לקבל GAYS, נדמה לי שבארץ יש את התנועה ליהדות מתקדמת, למי שרוצה לשלב דת וחופש אישי. ובנושא אחר אך דומה, אחד המופתים פה או איך שקוראים לרבנים המוסלמים עורר סערה כשטען בעקבות מקרה מזעזע של התעללות קבוצתית בבחורה שנשים מזמינות אונס בגלל איך שהן מתלבשות. מחמם את הלב לראות כמה משותף יש בין הדתות...

ro99

New member
מצאו את ההבדלים...

יש לעצור את המצעד בכל הכלים Mini-Homomunument Madurodam unveiled לצערי, אין גירסה אנגלית לידיעה שפורסמה פה בהולנד בכל המדיה. לפני ימים מספר... סליחה, עוברת לאנגלית אחרת אהיה פה עד מחר:
Several days ago a mini-replica of the famous Gay Monument in Amsterdam was ceremoniously unveiled in Madurodam, the children-centred major tourist attraction that is a miniature version of Holland. This was done by Lange Frans, a Dutch rapper who is doing this to counteract homophobia in the hip hop world, in the presence of Job Cohen (the extremely gay-friendly mayor of Amsterdam, who never shuts up about gay rights, no matter how annoyed bigots get about it!), the 17-year old "mayor" of Madurodam, and a famous Dutch gay singer (you're not missing much by not knowing him...).​

bulllli

New member
אוי איזו הפתעה

פחחח זה מה שיש לי לומר. נותנים לטרוריסטים מהימין לפתוח את הג'ורה שלהם ואח"כ מקימים ועדות חקירה כי לא ראו מספיק מנורות אדומות בדרך. עצוב. איך מרזל יכול לכנות איש דת מוסלמי קיצוני כטרוריסט אבל את עצמו הוא יכנה כאיש דת מאמין הדואג לשמור על טוהרת העם. אין הבדל מבחינתי. הקנאות דתית והטמטום האנושי ביחד עם הצביעות הפוליטית והחברתית לא יקחו אותנו רחוק. פשוט צביעות. נקודה.

bulllli

New member
גם המר"נים מפנטזים

על סצינות לסביות לוהטות ולכן לא מפליאה אותי ההבדלה השוביניסטית הזאת בין הומואים ללסביות. לפחות הרווחתן את חייכן. נתראה בגיהנום.

למעלה