if it's too good to be true

lilo4

New member
if it's too good to be true

אז כנראה שזה לא אמיתי
קניתי באיביי חרוזי סברובסקי. מצאתי כמה מוכרים, שמציעים כמה רמות של מחירים. התבייתתי על מוכר סיני, שנראה בסדר גמור מבחינת פידבקים, הוא זכה לתווית של "טופ רייטד", והמחירים שלו במכירות הפומביות היו קצת נמוכים, אבל לא בצורה מאוד מאוד קיצונית. החלטתי ללכת על זה, לרכוש כמות קטנה של חרוזים בסכום נמוך, ככה רק בשביל להתנסות, כשאני לוקחת בחשבון את העובדה שיש סיכוי שאני אקבל חרוזים מזויפים. וכמובן שקיבלתי חרוזים מזויפים
מה המסקנה שלי? אומנם יש מציאות באיביי, אבל יש איזשהו רף מבחינת מחירים ומבחינת תנאי מכירה, שפשוט צריכים להדליק לנו נורה אדומה לגבי מקוריות המוצר. בעיקר כשמדובר במותגים איכותיים ויקרים, כשיש חשיבות גדולה לאיכות המותג. אין, אם זה נראה טוב מדי בשביל להיות אמיתי- כנראה שזה באמת זיוף. כאמור במקרה הזה זו הייתה התנסות בלבד מבחינתי, ויש לי דרכים להשתמש בחרוזים האלה, פשוט לתכשיטים זולים יותר, שמכוונים לקהל יעד אחר- ככה שלא הפסדתי כלום. לזכותו של המוכר יאמר שהוא נותן שירות מצוין, התקשורת איתו פשוטה והוא מגיב מאוד מהר [את החיובי שלו הוא יקבל, הרוויח אותו ביושר].

luckdragon

New member
גם אני קניתי חרוזי סברובסקי

והנחה שלי שרוב המוצרים שנמכרים מסין הוא מזויפים., גם כשקבלתי את החבילה לא ידעתי. אבל ההנחה שלי שאם נמכר מסיני אז מזויף. אגב את עוסקת בתכשיטנות ? כי אם כן , יכול להיות שיש לי הצעה בשבילך :)

nordinho

New member
תנסי אולי את המוכר הזה: beadaholique

ממה שראיתי זו פשוט החנות איי ביי של האתר הזה: http://www.beadaholique.com ולפעמים המחירים שמה זולים יותר מהאתר עצמו.

ozitex

New member
הפרמטר מספר אחד

מחיר! לפני הכל! אין אפשרות שמישהו ימכור מוצר מקורי במחירים נמוכים בעשרות אחוזים מהמחיר הכי נמוך המוצע באופן רגולרי ע"י אנשים הרוכשים אותו בנחירי סוחר רגילים מהמפיצים. יש גבול עד לאן ניתן לרדת אם כמובן קנית מוצר מקורי ממפיץ מורשה ולא גנבת או זייפת את המוצר.

lilo4

New member
ספציפית במקרה הזה

המחיר לא היה נמוך בצורה קיצונית, ויש בחנות שלו גם מוצרים אחרים מכסף במחירים הגיוניים. זו הסיבה הספציפית שהחלטתי כן לקחת סיכון. וכמובן שהמחיר הוא תמיד הפרמטר, ותמיד צריך לפתוח עיניים ואוזניים ולהיות חשדניים

nordinho

New member
מעניין אם לשלוח מייל למוכר לפני זה יעזור

ולשאול אותו אם הוא בטוח שהחרוזים אותנטיים ושאת הולכת לבדוק אותם, ואם הם לא באמת אותנטיים תתני לא פיידבק שלילי. רוב המוכרים יתקפלו עם איום כזה ויגידו שהם לא יכולים לוודא את האותנטיות של המוצרים. אלו שיש להם חרוזים אמיתיים יגידו שתקבלו 100% החזר אם את לא מרוצה.

ozitex

New member
הממ..מוכר מתוחכם

אם הוא נוקב במחירים גבוהים, יש מצב שהקונים ברובם בכלל לא מבחינים בכך שהם בעצם מקבלים זיוף. א ב ל, אם הוא מציג מצג שווא לפיו הוא מוכר מקורי אבל את מקבלת מזוייף, זהו מצב קלאסי למתן שלילי. יש לשים קץ לפארסה הסינית המזייפת הזאת,בחסות ובידיעת איביי.

lilo4

New member
בחנות שלו יש כמה מוצרים

הוא מוכר אביזרים לתכשיטנות, חלקם אמורים להיות מכסף במחיר גבוה והגיוני. לצידם הוא מוכר "חרוזי סברובסקי" במחירים יחסית נמוכים לשוק, אבל לא נמוך בצורה קיצונית- ברמה כזו שממש צועקת "זיוף!!". יחסית לזיוף אגב, החרוזים באיכות טובה מאוד [אבל אני יודעת מספיק בשביל לזהות]

lilo4

New member
יש כל מיני דרכים

תריץ חיפוש בגוגל, יש המון אתרים שמסבירים איך לאתר סברובסקי אמיתיים. ספציפית במקרה שלי: א. קניתי כמות של חרוזים מצבע שכבר יש לי. ברגע שהנחתי חרוז אחד מקורי מול חרוז אחד שקניתי ראיתי ישר הבדל קטן בצבע. לא משהו מאוד משמעותי, אבל נראה לעין. ב. הגימור של החרוזים לא איכותי כמו הסברובסקי, ורואים את זה בברק של החרוזים, וכשמשחקים עם הכיוון של החרוזים מול האור, הסברובסקי מבריקים וממש נאטמים כמו מראה, והחרוזים שקיבלתי ממש לא. ג. החרוזים שקיבלתי נוטים יותר לגוון כהה-אטום, והצבע לא "חי" כמו אצל חרוזי סברובסקי אמיתיים [זה נשמע מצחיק וקצת קשה להסביר, אבל מי שעובד הרבה עם סברובסקי ישים לזה לב בקלות] והסימן הכי הכי הכי רלוונטי- החיתוך. לכל דגם יש סימנים מזהים ספציפיים, במקרה של החרוזים הכי נפוצים שנקראים ביקונים יש כמות מסוימת של חיתוכים [כמות יחסית גדולה, החיתוכים של סברובסקי מאוד דקים ועדינים]. במה שקניתי יש פחות חיתוכים והם יותר עבים. השוליים העגולות מסביב לצינור החלול של החרוז- "החור" של החרוז- אצל סברובסקי השוליים האלה מדוייקות ושוות בכל ההיקף. במה שקניתי השוליים לא מדויקות, לאורך ההיקף רואים שינוי בעובי. אין לי כרגע מצלמה מספיק טובה שיכולה לצלם את ההבדלים ככה שיראו, לצערי.

luckdragon

New member
מי שקונה תכשיט עם חרוזים מזוייפים

לרוב לא ידע שהחרוזים מזויפים. אבל לעומת זאת נתקלתי במוכרים סיניים שמוכרים תכשיטים עם יהלומים מזוייפים ב- 9 דולר. כמובן שאן דבר כזה יהלום ב- 9 דולר. אבל יש להם אלפי פידבקים. לדעתי רוב האנשים שקונים לא ממש איכפת שהיהלום מזויף או שהם ממש תמימים :).

noam weissman

New member
תמימים המממ לא ממש

אולי מי שקונה יהלום 10 קראט במליון דולר הוא התמים ? או אולי תיק של הרמס במאה אלף דולר מה שבטוח שיש שעושים כסף והרבה מהקונים שזורקים את כספם בשפע

lilo4

New member
זה מאוד תלוי

אני אישית אוהבת מאוד לעבוד עם חרוזי סברובסקי. יש סיבה שהם חרוזים מאוד יקרים- הם פשוט חרוזים באיכות מעולה. החיתוך והגימור שלהם הכי טובים שיש, החרוזים מדויקים [יש טכניקות חריזה שונות שזה קריטי שכל החרוזים יהיו באותו גודל ובאותו גימור מדויק], הם יותר עמידים מחרוזים אחרים וגם נראים יותר טוב ברוב המקרים [כמו שכתבתי- החרוזים שקניתי נראים פחות טוב, לא יעזור כלום]. עדיין לא החלטתי איך אני אשתמש בחרוזים האלה, בכל מקרה אני אצור מהם דברים יותר זולים ולא אשווק אותם בתור סברובסקי, כי זה פשוט לא זה. ואגב, יש הבדל בין לקנות שרשרת עם תליון "יהלום" או כסף/זהב במחיר מצחיק, לבין מצב שבו אני אציג את החרוזים האלה בתור סברובסקי ואשלב אותם בתכשיט שהעלות שלו תהיה גבוהה.

למעלה