ID בMYSQL

apzer0

New member
ID בMYSQL

איך אני קובע טור בטבלת MYSQL שיתן ID לכל שורה (שורה ראשונה 1 שורה שנייה 2 וכו') או שעושים את זה דרך שאילתא בקובץ עצמו?

shanor

New member
מממ...

בדרך כלל, דבר כזה לא מתבצע ברמה של שאילתה מסויימת אלא מתבצע כאשר יוצרים את טבלת מאגר הנתונים. הכוונה היא שכאשר מגדירים את העמודות של הטבלה בתוך MYSQL אחת מהמעמודות היא עמודה שמוגדרת כ- AUTOINC, משמע, גודלת אוטומטית. בדרך כלל לעמודה כזו איו צורך לתת ערך בשאילתה כאשר אתה מוסיף שורה לטבלה, אלא היא מקבלת מיספור אוטומטי. ככה שורה ראשונה מקבלת את הערך 1 ושניה מקבלת 2 וכו'. חיסרון אחד, כאשר מוחקים שורה, נניח יש לך שורות 1,2,3 שמסומנות ב 1,2,3, אם תמחק את שורה מספר 2, ותוסיף שורה חדשה, השורה החדשה תקבל את הערך 4 ולא את הערך 2. זה לא בהכרח חיסרון ויש המון דרכים לעקוף את המצב הזה כשצריך (אם בכלל), ובדרך כלל אפשר להשתמש בעובדה הזו כדי לעזור, אבל עדיין צריך לדעת את הדבר. מקווה שעזרתי ולו במעט, בברכת הצלחה, שנאור.

apzer0

New member
בעיה

משום מה בסיס הנתונים נותן לי שגיאה שאני מנסה לעשות את זה =\ בסוג העמודה צריך להיות משהו ספציפי?

WebKiller

New member
תקשיב...

שאתה יוצר את הטבלה שלך אתה צריך, להגדירה כך create table table_name(filedname fildType, id int unsigned not null auto_increment, PRIMARY KEY (id));

למעלה