icsi-שאלה לבעלי נסיון

מצב
הנושא נעול.

ggayya030

New member
icsi-שאלה לבעלי נסיון

icsi-שאלה לבעלי נסיון
נכנסתי לפורום כאורחת, על מנת לשאול אתכן שאלה: הופנינו לטיפולי ivf-icsi לאחר שלא נמצא כלל זרע אצל בעלי. הייתי רוצה לדעת האם יש כאן זוגות עם בעיה דומה שעברו סוג זה של הפריה- והיינו מעוניינים לדעת- האם אין חשש של פגמים בעובר/בילד בשל הפריה מסוג זה? מה הסיכויים להפריה? אנחנו די מבולבלים ונשמח לשמוע מפי בעלי נסיון...על התוצר.. אנו שוקלים ברצינות תרומת זרע כדרך חליפית, מה דעתכם?

אולה *

New member
שלום גאיה!

icsi-שאלה לבעלי נסיון
נכנסתי לפורום כאורחת, על מנת לשאול אתכן שאלה: הופנינו לטיפולי ivf-icsi לאחר שלא נמצא כלל זרע אצל בעלי. הייתי רוצה לדעת האם יש כאן זוגות עם בעיה דומה שעברו סוג זה של הפריה- והיינו מעוניינים לדעת- האם אין חשש של פגמים בעובר/בילד בשל הפריה מסוג זה? מה הסיכויים להפריה? אנחנו די מבולבלים ונשמח לשמוע מפי בעלי נסיון...על התוצר.. אנו שוקלים ברצינות תרומת זרע כדרך חליפית, מה דעתכם?
שלום גאיה!
אני מניחה שכיוון שמדברים איתכם על ICSI - כן נמצאו זרעונים (לפחות בודדים). IVF - הפריה חוץ גופית, שואבים ביציות, מפרים אותם במעבדה ומחזירים לגוף עוברים בני מספר תאים. ICSI - מיקרומניפולציה - החדרת זרעון בודד לתוך הביצית. השיטה נהוגה כ-10 שנים ובינתיים המחקרים לא מראים עליה במומים לילדי ICSI לעומת ילדים "רגילים". למרות זאת, משרד הבריאות כן ממליץ על מי שפיר בהריון ICSI. סיכויים להפריה? קודם כל ינסו להפרות את הביציות. אצלינו, למשל, קיימת בעיה במבנה הזרע - מרופולוגיה, וללא איקסי אחוז ההפריות הוא 0 אחד עגול. עם איקסי בטיפולים שונים קיבלנו 30% עד 48% אחוזי הפריות. אחר כך בוחנים את החלוקה לתאים למחזירים לרחם מספר עוברים. סטטיסטית יש כ-20% הצלחה בכל מחזור טיפול. תרומת זרע - פתרון שיכול להקל, כי אז ניתן לטפל באמצעות IUI - הזרעה תוך רחמית ללא התערבות כירורגית. קשה לי ליעץ, כי אנחנו עדיין ממשיכים ב-IVF ולא מנסים את תרומת הזרע. בהצלחה בכל דרך שתבחרו! ד"א, אני מזמינה אותך גם לפורום פוריות.

ריניני

New member
גאיה, הזכירו גם את המושג TESA?

שלום גאיה!
אני מניחה שכיוון שמדברים איתכם על ICSI - כן נמצאו זרעונים (לפחות בודדים). IVF - הפריה חוץ גופית, שואבים ביציות, מפרים אותם במעבדה ומחזירים לגוף עוברים בני מספר תאים. ICSI - מיקרומניפולציה - החדרת זרעון בודד לתוך הביצית. השיטה נהוגה כ-10 שנים ובינתיים המחקרים לא מראים עליה במומים לילדי ICSI לעומת ילדים "רגילים". למרות זאת, משרד הבריאות כן ממליץ על מי שפיר בהריון ICSI. סיכויים להפריה? קודם כל ינסו להפרות את הביציות. אצלינו, למשל, קיימת בעיה במבנה הזרע - מרופולוגיה, וללא איקסי אחוז ההפריות הוא 0 אחד עגול. עם איקסי בטיפולים שונים קיבלנו 30% עד 48% אחוזי הפריות. אחר כך בוחנים את החלוקה לתאים למחזירים לרחם מספר עוברים. סטטיסטית יש כ-20% הצלחה בכל מחזור טיפול. תרומת זרע - פתרון שיכול להקל, כי אז ניתן לטפל באמצעות IUI - הזרעה תוך רחמית ללא התערבות כירורגית. קשה לי ליעץ, כי אנחנו עדיין ממשיכים ב-IVF ולא מנסים את תרומת הזרע. בהצלחה בכל דרך שתבחרו! ד"א, אני מזמינה אותך גם לפורום פוריות.
גאיה, הזכירו גם את המושג TESA?
מוסיפה למה שאולה אמרה - נכון שכדי לעשות ICSI צריך זרעונים, אפילו בודדים, אבל יכול להיות שלא יהיו זרעונים בנוזל הזרע, ויהיה צורך להשיג אותם ישירות מהאשכים. זה המצב אצלנו. במקרה כזה הגבר עובר ניתוח מסוג TESE או TESA, בו מנסים למצוא זרע בתוך רקמת האשך (סליחה על הפלסטיות..), ובזרע הזה משתמשים לצורך ICSI. הסיכויים למצוא זרע באשכים תלויים בגורמים שונים - הפרופיל ההורמונלי של הגבר, בדיקות גנטיות ועוד. הסיכויים להפריה עם ICSI גם הם נזילים, תלויים באיכות הביציות במחזור ספציפי, במיומנות המעבדה ועוד. אם מגיעים ל-50% זה מעולה במיוחד. הסיכויים להריון אחר כך די דומים למה שמקובל ב-IVF, משהו בסביבות 25-30%, ותלויים גם בגיל האישה, במזג האויר ובמצב החסה בשטחים (במילים אחרות - כל מיני גורמים שאינם בשליטתנו
). בעניין ´פגמים´ בילדים שהם תוצרי תהליך כזה - לא ידוע לי על איזה מחקר שמצא הבדל כלשהו. אצל ה´תוצר´ הספציפי שאצלנו נראה שהכל בסדר (מקישה על עץ!), חוץ מסרבנות בענייני בגדים - לא רוצה אותם כלל
התהליך (TESE+ICSI) פותח לפני יותר מעשר שנים. לארץ הגיע שנה-שנתיים לאחר מכן, וכיום יש נסיון רב בשימוש בו בקליניקות השונות. תרומת זרע - זאת כנראה דרך קלה יותר מבחינה טכנית, ועם סיכויי הצלחה גבוהים יותר. אנחנו בהחלט התלבטנו באשר לאפשרות הזאת, ובכל זאת החלטנו ללכת בסוף בדרך הארוכה יותר (סטטיסטית). אם תרצי לשמוע עוד על ההתלבטות הזאת, את מוזמנת לשלוח לי מסר. בכל מקרה, בהצלחה!

גם אנחנו באותו שילוב של טיפול

icsi-שאלה לבעלי נסיון
גם אנחנו באותו שילוב של טיפול
ועד כמה שידוע לי, אין חשש למומים בילדים תוצרת IVF+ICSI, הסיכוי להפריה על פי שנאמר לנו עומד על 20-30% לטיפול (אצלי אכן היה הריון בפעם הרביעית, אבל מחוץ לרחם, לצערי הרב). בכל אופן - אצלינו לא הועלתה באלת תרומת הזרע בשלב זה, כי בעלי לא עיכל עדיין כל כך את בעיית הזרע (שהופכת ל"קטלנית" בשילול עם בעיית הביציות שלי). אם יש לך עוד שאלות - בכיף תשאלי, והכי חשוב- ב-ה-צ-ל-ח-ה !!! הדג של...

בעיקרון אין חשש ממומים כתוצאה ישירה

icsi-שאלה לבעלי נסיון
בעיקרון אין חשש ממומים כתוצאה ישירה
מICSI, אולם במקרה והאב נושא איזשהו פגם גנטי, ישנה סברה שבגלל ביטול "הברירה הטבעית" (כלומר הזרעים הטובים -שלא נושאים את הפגם- הם חזקים יותר והם אלה שיגיעו לביצית) אז יש סיכוי טיפטיפה יותר גדול שהפגם יועבר לעובר. הדבר הזה לא הוכח. על עצמנו אני יכולה לומר שאנחנו די דוגמא לכך, אם כי היה לנו מזל. הגענו להפריה + ICSI בגלל זרע גרוע (היה זרע, אבל מעט, בעל תנועתיות ירודה ומורפולוגיה גרועה). לאחר מס´ טיפולי הריתי, ובבדיקת מי שפיר התגלה פגם כרומוזומלי מאוזן (כלומר "תזוזה" בכרומוזומים, אבל לא חוסר או עודף של חומר גנטי). בעלי ואני עברנו בדיקת כרומוזומים כדי לראות אם הפגם בא מאחד מאיתנו, והפלא ופלא, בעלי נושא אותו פגם בדיוק, וזו כנראה הסיבה לאי פריון. נולדה לנו תינוקת מקסימה (היום בת 11 חודש) ובריאה תודה לאל. רחל

אמאלה2

New member
קיבלת כבר המון תשובות טובות

icsi-שאלה לבעלי נסיון
קיבלת כבר המון תשובות טובות
אז רק נשאר לי להוסיף שגם לי יש שתי בנות מטיפולי IVF + ICSI - שתיהן מקסימות ומדהימות (אמרה האמא האובייקטיבית
) ו - שיהיה המון המון

ggayya030

New member
בנות,אתן מקסימות.תודה...

icsi-שאלה לבעלי נסיון
בנות,אתן מקסימות.תודה...
תודה על ההסברים,ועל שהקדשתן מזמנכן. עכשיו דברים הסתדרו לי יותר טוב בראש. אנחנו רק בתחילת הדרך... רק הפנו אותנו השבוע לivf ובעלי צריך לעבור tese,האורולוג טוען שיש סיכוי טוב למצוא זרעים(הפרופיל ההורמונלי תקין,הבדיקה הגנטית עדיין לא הגיעה, אך לפי הגנטיקאי זו כנראה לא הבעיה). יש לי עוד מס´ שאלות (אני מאמינה שיהיו לי עוד המון בהמשך... טוב שאתן כאן...) לפי נסיונכן- כמה זמן עובר מהרגע שמופנים לivf עד שמתחילים בטיפול? האם יש זמן "המתנה" בין טיפול לטיפול?או שכל מחזור ניתן לבצע הפריה? האם התהליך כואב? (פיזית...) ושוב... המון תודה על המידע, עודדתן אותי מאוד!ונתתן לי כח להחליט... אשמח "להציק" לכן שוב בשאלות...

תשובות:

בנות,אתן מקסימות.תודה...
תודה על ההסברים,ועל שהקדשתן מזמנכן. עכשיו דברים הסתדרו לי יותר טוב בראש. אנחנו רק בתחילת הדרך... רק הפנו אותנו השבוע לivf ובעלי צריך לעבור tese,האורולוג טוען שיש סיכוי טוב למצוא זרעים(הפרופיל ההורמונלי תקין,הבדיקה הגנטית עדיין לא הגיעה, אך לפי הגנטיקאי זו כנראה לא הבעיה). יש לי עוד מס´ שאלות (אני מאמינה שיהיו לי עוד המון בהמשך... טוב שאתן כאן...) לפי נסיונכן- כמה זמן עובר מהרגע שמופנים לivf עד שמתחילים בטיפול? האם יש זמן "המתנה" בין טיפול לטיפול?או שכל מחזור ניתן לבצע הפריה? האם התהליך כואב? (פיזית...) ושוב... המון תודה על המידע, עודדתן אותי מאוד!ונתתן לי כח להחליט... אשמח "להציק" לכן שוב בשאלות...
תשובות:
זמן ההמתנה לIVF תלוי במספר גורמים: - הפרוטוקול שאת מקבלת (האם מתחילים ביום ה-1, ה-21 וכו´) - אישור קופ"ח - מרגע הגשת הטפסים אמור לקחת כשבועיים עד שמקבלים אישור (תלוי בקופה) אבל בד"כ אם יודעים מהנסיון שהטיפול יאושר אז אפשר להתחיל עם הדיכוי כי את האישור צריך רק עם התחלת הבדיקות (צריך טופס 17). - האם יש עומס במחלקה שאת פונה אליה. יש בתי חולים שלא פותחים תיקים חדשים מייד בגלל עומס. אני טופלתי באסותא ושם אין בעיה כזו. לגבי התהליך עצמו, השד לא כ"כ נורא! כדי לקבל יותר פרטים תיכנסי לעמוד הראשי בפורום פוריות ועברי על הקישורים הקשורים לIVF, יש שם המון פרטים ואינפורמציה. והעיקר, שיהיה בהצלחה! רחל

מצב
הנושא נעול.
למעלה