ICS ו-Firewall

zagzagzag

New member
ICS ו-Firewall

אני משתף חיבור אינטרנט מהיר ברשת של שני מחשבים עם windows 2000. האם אני צריך להתקין firewall (במקרה שלי - sygate) בכל אחד מהמחשבים, או שרק במחשב שמחובר לאינטרנט?

uzi2

Active member
קח לתשומת לבך

ראשית קח לתשומת לבך ש Sygate Personal Firewall (החינמי) לא מיועד ל- ICS. שנית, יש חשיבות להתקנת פיירוול על המחשב שמשמש כ- gateway. התקנת פיירוול גם על המחשב השני יכולה לעזור בזיהוי של אפליקציות שמנסות להתחבר לאינטרנט וחסימתן (למשל spyware).

zagzagzag

New member
ומה אם

ומה אם במחשב המשמש כ-gateway אני משתמש ב-kerio? אני שואל כי אני מעדיף כמה שפחות תוכנות רצות ברקע במחשב הלקוח

uzi2

Active member
הדיון לגבי שאלה

האם להתקין פיירוול גם במחשב השני או לא, לא קשור לשאלה איזה פיירוול שמים במחשב הראשון. ICS לבדו משמש כמעין פיירוול למחשב הלקוח. רק שהוא פיירוול חד כיווני (בדומה ל- ICF). מה שברור וללא שום קשר, זה שבמחשב הראשון יש להשתמש בפיירוול שיודע לעבוד עם ICS. Kerio יודע לעבוד עם ICS. גם הגירסאות הלא חינמיות של Sygate יודעות. גם Norton יודע. Sygate החינמית לא יודעת. Outpost אמורה לדעת אבל בעבר היה באג עם השילוב של ICS ושל service pack1 של XP עם Outpost (אני מניח שזה תוקן בהמשך אבל לא בדקתי).

mop666

New member
אז אם המחשב שממנו הgateway

מוגן אז המחשב הלקוח גם?[ זאת אומרת שלא צריך שם פייר וואל?

uzi2

Active member
הדברים הם לא שחור ולבן

ואני אמשיך להגיד: אפשר להיות מוגנים היטב גם ללא פיירוול, ואפשר שלא להיות מוגנים גם עם הפיירוול הטוב ביותר. פיירוול עוזר לאבטחה ולפעמים גם חשוב. החשיבות של הפיירוול במחשב השני (לקוח של ICS) קטנה בהרבה, כיוון שהוא יותר עוסק בהגנה מפני תקשורות שיזומות מבפנים.

למעלה