Joohong

New member
גם זאת תופעה מוזרה, מישהו שם לב? לפני 4-5 שנים ככה אנשים היו ממש חברותיים שם. הייתי יכול סתם לעשות חיפוש ולדבר שעות עם אנשים אלמוניים לגמרי ולהעביר ת'זמן בכיף. מאז, בהדרגתיות אנשים נהיו יותר ויותר סגורים באייסיקיו. ממש סנוביות. אנשים כבר בקושי אונליין, כולם מתנהגים כאילו הם הכי עסוקים בעולם - away, n/a, invisible... גם השיחות עצמן נהיו קצרות בצורה משמעותית ואנשים כבר לא זורמים והרבה יותר "כבדים". זאת ההרגשה שלי לפחות. מה אתם חושבים?

dddf10

New member
את האמת שזה נכון ותופעות שכאלה...

נמצאות. אני חושב שעידן חדש של אינטרנט מהיר עם גלישה של 24 שעות ביממה, גורמת לאנשים להשאיר את האינטרנט דולק (כמו כן גם את תוכנת המסרים ועוד כמה תוכנות ברקע שרצות ופועלות) וללכת. וזה בהחלט מתקשר לנושא, הרי שעד לפני שנתיים (אפילו עד לפני שנה) אנשים היו נכנסים לאינטרנט בפעמים מצומצמות, מאחר ופעל מונה שהיה סופר את הזמן של הגלישה - ולפי זה היו משלמים לספק. כך שבתקופת המודם הרגיל היו נכנסים אנשים לרשת האינטרנט רק כאשר הם היו צריכים לגלוש. לכן, בעידן הישן היו תופעות שנראות בעיני כולם כתופעות של צ'יטוט ONLINE עם כל בנאדם וירטואלי שהיית שולף בתוכנת המסרים אך ורק כאשר הוא מחובר לרשת האינטרנט. אולי בגלל זה ישנה התופעה הזו של הודעות מצב "לא נמצא כעת ליד המחשב" וכו'. ללא כל צל של ספק, האינטרנט מהווה חלק מהחיים של חלק גדול מהעולם. זאת לאחר התפתחות ושיכלול האינטרנט בארץ ובעולם. גם אני אשמח לשמוע עוד דיעות בנושא
.

Joohong

New member
כן, נכון, אבל

בדיוק בגלל זה היה צריך להתפתח משהו שונה לדעתי. אני זוכר עוד איך לפני איזה 6 שנים כשרק התודעתי לרשת סיפרתי לחבר שלי בהתלהבות על איזה משהו שאיזה מישהו מהארץ סיפר לי באינטרנט והוא צחק עלי בטענה ש"אני מדבר באיי אר סי עם אנשים מהונג-קונג ואתה מדבר לי עם אנשים מהארץ". וזה היה ממש לגיטימי מצדו להגיד את זה באותו זמן. יש עוד ים דברים שפעם היו לגיטימיים לגמרי והיום לגמרי לא. דברים ממש השתנו. טוב, בכל אופן מה שבאתי להגיד זה שאם כולם היום 24 שעות מחוברים לאינטרנט והוא חלק מהותי מהחיים שלהם מה העניין "לפחד" ממנו כל כך? ואני מדבר רק בהקשר של תקשורת בין אנשים. קחו לדוגמה את כל האתרי ההכרויות. על פניו זה הדבר הכי פשוט ויעיל(ביחס לחיים מחוץ לאינטרנט) לפתיחת קשרים חדשים עם אנשים חדשים. מעשית, אחוזי ההצלחה של האתרים האלה היא אפסית, למרות הפופולריות שלהם. עדיין לא מצאתי הסבר הגיוני למה זה ככה. או שאנשים תופסים את האינטרנט בתור דבר מסוכן ונרתעים ממנו, או שפשוט לא לוקחים אותו ברצינות.

e-magine

New member
מאיפה אתה לוקח את הנתונים האלה?

מאיפה אתה יודע שההצלחה אפסית? האם אתה מקבל נתונים מכל האתרים ומכל המשתמשים שלהם או שאתה מתבסס על איזה פרסום שאני לא מכיר?

סֵג

New member
../images/Emo32.gif אגב איי-אר-סי

נדהמתי לראות כמה ריקה דלנט. פעם ערוצים כמו #teens היו מפוצצים.

סֵג

New member
מכוון אצבע

אם אני צריך להביא אשמים, אני חושב שהעליה בפופולאריות של המסנג'רים אחראית. אני חושב שיש לזה קשר להיתקרבות של המחשב לאנשים רגילים. ככל שהולכים יותר אחורה בזמן, המחשב הוא נחלת אנשים מועטים יותר. פעם הייתה הרגשה של ביחד מסויים, ואיזשהי הרפתקאנות במציאת עולם חדש של קשרים בינאישיים. הייתי מדבר עם מישהו בהרגשה שאני יוצר קשר די מיוחד. היום, אייסיקיו זה כמעט טלפון, טלפון זה כמעט כמו המציאות, והמציאות היא קרירה. אם אתה לא יכול להיות חמים במציאות, קשה להבין איך תהיה חמים בעולם שהופך להיות יותר ויותר השתקפות של המציאות.

dddf10

New member
אני מוסיף שאנשים "מפחדים" מהרשת,

מרוב העצומה של האינטרנט. בישראל (ולדעתי גם כן בעולם) עבריינים ואנסים לוקחים את האינטרנט כאמצעי פעולה. היום הנוער אינו נוהג להכיר אנשים זרים דרך רשת האינטרנט, מאחר והוא מודע למצב שהיו דברים מעולם - וקרו כמה מקרי אונס או רצח. לכן, נרטעים מלמסור פרטים אישיים לזרים דרך האינטרנט, ואני חושב שזה מובן לכולם העניין הזה. אולי זאת עוד סיבה שאנשים "מתרחקים" מהמחשב ומרשת האינטרנט. אני לדוגמא, להיפך. בשנה האחרונה משחקי מחשב לא הקריבו אותי יותר אל המחשב, אלא דווקא רשת האינטרנט (האינסופית) מקרבת אותי יותר אל המחשב.

amiak

New member
זה משתנה...

אחרי 4-5 שנים אנשים הגיעו לרוויה. רשימות החברים שלהם מתמלאות באנשים מקהילות שונות שהם גולשים בהם, או מאנשים שהם הכירו באקראי בשנים הקודמות, ושיחות נימוס מתחילות להמאס. אני לפעמים במצב away כי מציפים אותי. ליותר מדי אנשים יש את האיציק שלי ואני לפעמים לא יכולה לגלוש בשקט בלי שתקפוץ לי הודעה. מעבר לכך - אני נהנית תמיד לדבר עם אנשים חדשים, אבל משהו חייב לתפוס אותי בשלוש דקות הראשונות... שיחה של "מאיפה כמה ולמה?" תשעמם אותי מאוד מהר...

למעלה