ICC PROFILE בפוטושופ

nitsik

New member
ICC PROFILE בפוטושופ

שלום, מוקדם יותר העלתי את נושא כיול המסך והצבעים ומידת חשיבות הנושא לאינטרט (ראו שאלה ותגובות היום, מוקדם יותר). אשמח לקבל תשובה על שאלתי הבאה: באופציית save for web בפוטושופ יש אופציה לסמן את אפשרות ICC PROFILE, כששומרים בפורמט JPEG. "הפעלת אפשרות זו תטמיע את פרופיל המסך לתוך התמונה" (ציטוט מתוך הספר של ערן בורוכוב וטל ניניו). מה בפועל אפשרות זו אומרת ?

tal rom

New member
תשובה

הטמעת הפרופיל תגרום להצגת התמונה בדפדפנים התומכים בכיול צבע, בצבע הנכון. הסבר פרופיל הצבע שיוטמע בתמונה יגידר את הצבע הנכון לתצוגה מול פרופיל הצבע המוגדרר למסך אם פרופיל הצבע שמוטמע בתמונה משנה את נטיית הצבע של הלבן מסגול לירוק, ללא הטמעה התמונה תראה סגולה, עם הטמעה התמונה תראה ירוקה אם לדפדן ישנה תמיכה בפרופילי צבע - התמונה תראה לבנה טל

nitsik

New member
בהתייחס ל- image ready.

תודה טל, לפי הבנתי, זו אופציה שכדאי לסמנה. בבניית אתר אני נעזר ב- image ready (כולל הכנת התמונות לאינטרנט). האם יש אופציה כזו לסימון ב- image ready? מה בדיוק "הסכנה" (הכי גרוע שיכול להיות...) באי סימון / אי שימוש באופציה זו?

nitsik

New member
ועוד באותו עניין...

מצאתי את האופציה ב- image ready, אך היא תמיד לא זמינה לסימון (אפורה). למה, איך...

tal rom

New member
זה פשוט

האופציה לא תהיה זמינה כל עוד התמונה לא מגיעה עם פרופיל צבע ז"א כל תמונה שעברה אי פעם פוטושופ אמורה לקבל פרופיל צבע אבל ישנם פורמטים שאינם שומרים על פרופיל צבע ותמונות שנשמרו בהם לא יאפשרו את האופציה ניסיתי לפתוח תמונה שנוצרה בתוכנה אחרת דרך אימג´ רדי ישירות ואכן היא נפתחה בלי אפשרות לשמירה עם פרופיל צבע אותה תמונה לאחר שעברה בפוטושופ, איפשרה לי לשמור גם את פרופיל הצבע בכל מקרה פרופיל הצבע המומלץ לתמנות המיועדות לאינטרנט ולתצוגה על מסך הוא sRGB או בשמו המלא - sRGB IEC61966-2.1 פרופיל זה נמצא כל מסך צבעוני סטנדרטי היות והוא פרופיל חומרה - בקיצור אי אפשר לפשל איתו טל

nitsik

New member
לא כל כך הבנתי...../images/Emo10.gif

למה הכוונה ב"תמונה שעברה בפוטושופ אמורה לקבל פרופיל...". אני מעצב עמוד לאתר בפוטושופ, לאחר מכן אני עובר ל- image ready כאשר חלק מהעיצוב אמור להישמר כ- jpeg וכשפותחים את חלונית ה-optimize, אופציית ה- icc profile לא זמינה. תוכל בבקשה להסביר למה כוונתך. שוב, תודה!

preacher

New member
כשאתה שומר תמונה בפוטושופ,

בחלון של ה-SAVE יש לך אופציה לשמור פרופיל ICC. זה לא בכל הפורמטים - הפורמטים שתומכים בזה הם PSD, JPG, TIFF, EPS. אם שמרת את זה בפוטושופ והעברת לאימג´רדי את התמונה הנ"ל, האופציה תהיה זמינה גם באימג´רדי.

flashdani21

New member
בדיוק בגלל זה

אני לא אוהב את הפוטושופ כי צריך אחר כך לעבור לאימיג´ רדי למה לעבור בין שני תוכנות כשאתה יכול לעשות את הכול בתוכנה אחת כמו Fireworks MX

למעלה