IBM THINKPAD T41

CLASSIFIED

New member
IBM THINKPAD T41

מה דעתכם עליו? מופיע בפרסומת של אולטרייד ב3100 שקל בעיתון ``ישראלי``.

CLASSIFIED

New member
הנה מפרט ועוד כמה מילים ../images/Emo3.gif

לפי הפרסום המחשב הוא מתצוגה שנעשה בו שימוש מוגבל. מעבד: Intel Pentium M טכנולוגיה:centrino מהירות: 1.6 GHz מסך: TFT 14.1" רזולוציה:1024768x זיכרון: נפח: MB 256 סוג: SDRAM כוננים: כונן אופטי:Combo דיסק קשיח: נפח: Gb40 מהירות: 5400 Rpm התקנים ויציאות: USB 2.0 X 2 1 parallel (EPP, ECP) 2 חיבורי אודיו: 1 לרמקולים ואוזניות 1 למיקרופון S-Video out 1 1 חיבור למסך CRT 1 מודם 1 רשת מחבר לתחנת עגינה משקל:2.2 ק"ג ספק כח מקורי IBM סוללה מקורית IBM אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באוקטובר. מתאים לי? אני רוצה שהמחשב הזה יישאר איתי לכמה שנים טובות ולא יהיה איטי ומעצבן בתוך כמה חודשים. חשבתי אולי על ליבה כפולה של MSI מאייבורי ב3700 ש"ח. שווה? מצד שני שמעתי שלא מרגישים הבדל משמעותי בזכות הליבה הכפולה. וזו חברה לא ממש מוכרת.. או כפי שכתבתי כשאטוס למזרח אקנה שם. מה ההבדל במחירים שם? משתלם לחכות ולקנות שם? מה אתם אומרים?

Jan22

New member
T41 הוא נייד מעולה

ואם כבר אתה קונה T41 ,אז פה אולי יותר עדיף http://209.85.129.104/search?q=cache:VBrcMaUzpaQJ:www.wallabuy.co.il/sap.aspx%3Fxi%3D101997+thinkpad+t41&hl=iw&ct=clnk&cd=1&gl=il&lr=lang_iw 100 שקל פחות ו512MB זיכרון. שים לב שמדובר בניידים מחודשים ,והכוונה היא לנייד שנעשה בו שימוש בעבר ,קרה או לא קרה לו משהו ,סידרו את כל הבעיות ושמו אותו למכירה בשנית. האם זה בטוח ? לא תמיד ,יש מקרים ויש מקרים. בנוגע לMSI ,תריץ ''חיפוש מתקדם'' על MSI ותמצא מה שאתה מחפש .

CLASSIFIED

New member
עד כמה הליבה הכפולה באמת משנה?

סתם נסיון לסחוט עוד כסף מהאנשים או באמת ביצועים יותר טובים?

CLASSIFIED

New member
בנוגע להיותו מחודש

התקשרתי לאולטרייד והם אמרו לי שזה מחשב שהיה בתצוגה, וארזו אותו מחדש.

Jan22

New member
שימשיכו לומר

זה לא משנה את העובדה שהוא נייד משומש. בכל אופן ,העניין נתון לשיקולך ובהחלט מדובר בהימור. בנוגע לליבה הכפולה ,בוא נאמר דבר כזה ,אם אתה מצפה להריץ כמה יישומים פשוטים עם ציפייה שהם ירוצו מהר יותר - תשכח מזה. מצד שני ,תריץ יישומי גראפיקה כגון עיצוב ועריכת סרטונים , תריץ כמה קידודים וידאו ברמה גבוהה , תריץ משחק עם מנוע עצבני בשילוב עם כרטיס מסך איכותי עם זיכרון ייעודי - פה אתה תראה את ההבדל ואת הכוח האמיתי של הDUAL CORE !

CLASSIFIED

New member
למה הימור?

הם נותנים אחריות ל5 שנים למעבד ולזיכרון, ולשאר החלקים לשנה. השאלה אם הוא נייד שירוץ כמו שצריך במשך כמה שנים, או ששווה להשקיע בליבה כפולה שלטווח יותר ארוך תוכיח את עצמה.

Jan22

New member
מכיוון שנעשה בו שימוש בעבר

יכול להיות שהבעלים הקודמים הפיל אותו ,יכול להיות שהוא עשה לו OVERCLOCK ו''טחן'' אותו עד גבול היכולת , יכול להיות שהמסך עם כמה פיקסלים תקולים ,יכולים להיות הרבה דברים. השאלה היא- מה אתה מחפש ? ליבה כפולה מיועדת לאנשים שצריכים MULTI TASKING .נכון ,זה מאוד נחמד שיש לך דואל קור ,אבל אם אתה לא משתמש ביכולת שלה ,הכסף בוזבז על כלום!

CLASSIFIED

New member
אבל הבעלים הקודמים היו החברה ../images/Emo220.gif

שהציגה את המחשב בתצוגה, מזה אני לא כל כך חושש.. החשש העיקרי שלי בקניית המחשב הזה הוא שבכמה חודשים הראשונים יהיה לי נחמד מאוד אבל אחר כך כולם יעברו לויסטה, המחשב שלי יקרטע, ואצטרך לקנות חדש בתוך שנה שנתיים. בתור מחשב לתלמיד של מדעי המחשב לשלוש שנים הקרובות לפחות, זה בסדר?
אני רוצה שהוא יעבוד כמו גדול, ולא אכפת לי בעוד שנה נניח להוסיף לו איזה חצי מגה זיכרון בשביל זה.

Jan22

New member
בוא נעשה דבר כזה ...

תפרט את הדרישות שלך ,התוכנות שאתה מריץ היום ,ובעתיד ,ונראה. נראה לי שאתה פשוט רוצה לקחת נייד חזק היום ,שיוכל לסחוב כמה שנים קדימה ,כן ? אם כך ,תעלה את התקציב !

CLASSIFIED

New member
אכן

אז ה-T41 לא בשבילי? יותר מ-4000 ש"ח אני לא רוצה לשים. חשבתי על המחשב ההוא ב3800 ליבה כפולה באייבורי, אבל שמעתי דברים רעים על אייבורי....

Jan22

New member
שוב ,הT41 אחד הניידים שיותר הוכיחו

את עצמם ועדיין מוכיחים. סדרת הT של IBM היא בין המובילות אם לא המובילה ביותר. אבל ,הT מתהדרת ביותר מאסיביות ופחות חומרתיות גבוהה ,ולכן אם אתה מחפש גם סדרת T וגם חומרה גבוהה - תצטרך לשלם. לא סתם אתה רואה אצל MSI מעבד כפול ליבתי בפחות מ4K ,בזמן שאצל IBM המחיר הרבה יותר. אתה רוצה גראפיקה ודואל קור ? יש חברות אחרות ,לא פחות טובות מIBM ,כגון HP ו DELL במחירים סבירים יותר (אולם עמידות נמוכה יותר). למשל DELL 6400 בשני גירסאות ,אחת סבירה ואחת יקרה http://www.pc-4u.co.il/product.asp?productid=597 http://www.gamaoffice.co.il/products/82066 ויש עוד לא מעט. כנס לZAP.CO.IL ותבדוק דגמים ,תעלה לכאן ,ונחווה דעה.

CLASSIFIED

New member
מה הכוונה עמידות נמוכה? ../images/Emo88.gif

כמה זמן "מחזיק" דל 6400 ממוצע לעומת T41?
על פניו זה נראה הרבה יותר משתלם להוסיף 700 ש"ח (הזול יותר ב3800) ולקנות דל 6400 מחשב פצצה שיתאים גם לשנים הקרובות. למה לא בעצם? ומה לגבי קנייה במזרח הרחוק? משתלם?

Jan22

New member
אהה

משפט פשוט - כשאתה קונה IBM אתה משלם על העמידות ,כשאתה קונה כמעט כל דבר אחר אתה משלם על החומרה. (מכאן נובע שאם אתה קונה IBM עם חומרה גבוהה ,אתה משלם כמעט כפול 1.5 ואף יותר). זה לא ש6400 הוא דגם לא טוב ,פשוט החומרים שממנו הוא עשוי והחומרים שהT41 עשוי מהם ,שונים. כמה זמן יחזיק ? כמה זמן שתשמור עליו.השאלה היא ,מה יקרה כאשר הוא ייפול וכו' ... פשוט מאוד - אתה מחפש כוח ומאסיביות - קח IBM. אתה מחפש חומרה גבוהה - הDELL יתאים בהחלט.

למעלה