IBM lenovo ?

מיכאל1111

New member
IBM lenovo ?

שלום לכולם, יש לי בבית מחשב נייח מבעל המפרט הבא: Processor: x86 Family 15 Model 2 Stepping 7 GenuineIntel ~2412 Mhz זכרון של 80 GB ועוד דברים שאני לא זוכר. בכל מיקרה הוא כבר דיי ישן (4 שנים) ואנ שוקל אולי כדאי לי להחליף אותו במחשב נייד שישמש אותי בבית ביותר נוחות (אתם יודעים לעבוד מהסלון וכ"ו), בכל מיקרהא המחשב שאני חשבתי עליו הוא IBM lenovo, הצרכים שלי מהמחשב הזה הם שהוא יהיה לפחות "חזק" כמו הנייח שלי בתיארתי פה, רצוי שיהיה אפילו יותר טוב , מבחינת מהירות עבודה, ושיהיה בעל זכרון גדול כי תכלס אני הולך לשמור עליו המון חומר וגם להריץ עליו תוכנות כמו matlab ו spss. להערכתם כמה מחשב כזה צריך לעלות לי? איפה כדי לקנות? האם בכלל שווה לקנות וכל דעה שיש לכם אני אשמח לשמוע תודה

יאיר B

New member
תראה,

נייד קונים רק כי צריך ולא כי רוצים. מחשב נייד עולה יותר מפי 2 ממחשב נייח באותה תצורה. כמו כן רובו לא ניתן לשדרוג בעתיד (מלבד תוספת זיכרון והחלפת דיסקשיח), במידה והוא יתקלקל מחוץ לתקופת האחריות - העלות תהיה כבדה מאוד ביחס למחשב שולני (נייד עובד עם חומרה יעודית עבורו). פרט באופן יותר מדוייק מהתצורת הנייח שלך (מפרט מלא, מה שכתבת על המעבד לא נותן כלום, אפילו את מהירות המעבד לא ניתן לדעת מזה) ונראה מה אפשר להציע לך. בעיקרון: תצטרך זיכרון של לפחות 512MB, דיסק גדול כמובן מייקר, ומעבד פנטיום M במהירות לפחות של 1.7. חפש בזאפ כמה יכול לעלות דבר כזה (אתה לא צריך כרטיס מסך מתקדם לישומים מתמטיים).

T i k t a k i t

New member
אם הוא מתכנן להריץ matlab

רצוי שיהיו שם יותר מ512 MB זכרון -במיוחד להרצת תוכניות "כבדות" יחסית. לא מכירה אישית את SPS Sאבל היות וזו תוכנה לעיבודים מתמטיים/סטטיסטיים ,קלילה היא בטח לא מצטרפת לעצתו של יאיר -במקרה שלך יש חשיבות לא מועטה לביצועים,וזה מייקר פלאים מחשבים ניידים. אם אתה לא חייב את הניידות -ממליצה לקנות נייח .

מיכאל1111

New member
איך נראה לכם המחשב הבא:

הנה קישור: http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=2575 תודה

מיכאל1111

New member
מישהו יודע איפה בארה"ב אפשר לקנות?

יש לי חבר שנוסע עוד נעט לארה"ב, כדאי לי אולי לקנות שם את המחשב הנייד? כמה זה יותר זול?

ronnm

New member
DELL

אני קניתי דרך האתר של DELL, יש להם עכשיו מבצעים מטורפים. הבעיה היא שצריך כתובת משלוח בארה"ב

מיכאל1111

New member
מה לגבי IBM?

אני רוצה לקנות IBM LENOVO בארה"ב איך , איפה וכמה זה בכלל שווה לקנות שם?

יאיר B

New member
כל מה שאני יודע על IBM בארה"ב זה

שהמחשב יהיה יותר זול מאשר בארץ, וגם תהיה לך אחריות תקפה בארץ (ל-IBM יש אחריות בינלאומית מלאה). כמובן שתצטרך בארץ לשלוח אותו לחריטה (סיפור של כ-150 ש"ח) אם תרצה אותיות בעברית על המקלדת. יותר מזה אני לא יודע כלום על רכישות בארה"ב.

רבקהrc

New member
הכי זול יהיה לקנות באינטרנט

תקליד את שם המחשב שברצונך לקנות בגוגל ומיד יופיעו לך עשרות חנויות בהם ניתן לקנות את הדגם אותו אתה רוצה לרכוש. כל מה שאתה צריך זה כתובת בארה"ב אליה הם יכולים לשלוח את המחשב. לגבי מחיר - בארה"ב הוא זול בלפחות 16% - שזה המע"מ בארץ. כמובן שזה משתנה מחנות לחנות.

מיכאל1111

New member
אחלה,אני רוצה IBM,יש המלצות לדגם?

איזה דגם כדאי? אני צריך את המחשב בעיקר בשביל להריץ matlabו- spss (תוכנה סטטיסטית), ובנוסף לדברי הרגילים כגון גלישה, מיילים וכ"ו. אני אשתמש במחשב רוב הזמן כמחשב ביתי אבל כל הקטע הוא שאני רוצה לעבוד איתו נניח בסלון או במיטה ולא באיזה פינת קבועה שהמחשה עומד בה. בקיצור אני ממש אוהב את ה- Lenovo של IBM, אבל אין לי מושג מה הההבדל בין הדגמים, ואני רוצה לקנות אותו בארה"ב כי שם יותר זול. יש המלצות לדגמים? מפרטים? ואיפה לקנות בכלל? תודה רבה

למעלה