i2c

yair24

Member
i2c

שלום, אנ מנסה להיזכר בפרוטוקול I2C ומצאתי אתר שכתוב בו שהמסטר שולח START על הBUS ואחרי זה הוא שולח את הכתובת של הרכיב שאיתו הוא רוצה לתקשר. כתוב שכל הרכיבים משווים את הכתובת שנשלחה, לכתובת הפרטית שלהם ורק אם הכתובת מתאימה הרכיב שהכתובת שלו מתאימה מחזיר ACKNOLEDGE מישהו יודע איך הרכיב מבצע את ההשוואה? איך אני קובע את הכתובת של כל רכיב? אם יש מישהו שמכיר את הפרוטוקול הנ"ל ויודע לענות על השאלות אני אשמח לשמוע. יאיר

vdsp

New member
רכיבי i2c

אז ככה : לרכיבים הכתובת מוגדרת מראש. לפעמים ניתן לבחור מתוך מספר כתובות ע"י קיצור רגלים למתח/אדמה (למשל כדי לחבר מספר רכיבים מאותו סוג לאותו bus ) תבדוק בדפי הנתונים של הרכיב הספציפי. איך הרכיב יודע להשוות ? על ידי קומפרטור ! עזוב, זה כבר חומרה, אתה לא אמור להבין בזה
הפרוטוקול נמצא באתר של פיליפס (מיוצרי הפרוטוקול, מצורף קישור), אבל חיפוס קצר בגוגל יגלה עוד הרבה מידע, הסברים, מימושים, ספריות וכו. כמו כן בdata sheet של הרכיבים תמצא לא מעט מידע בד"כ בהצלחה

yair24

Member
אוקי כלומר ההשוואה של הרכיב

מבוצעת בצד של החומרה? והכתובת נקבעת על ידי קיצור הרגליים שלו למתח. אדמה כלומר 1/0? זאת אומרת שנגיד אני רוצה לחבר אותו לכתבובת 7 אז אני מקצר אותו למתח מתח מתח בבינארי? תודה יאיר

codec

New member
זה כבר תלוי ברכיב

לא כל הרכיבים ייתנו לך שליטה מלאה על הכתובת, כך שתוכל לקבוע אותה בצורה חופשית ע"י קידוד בינארי של כניסות.

למעלה