I need help...

yoval123

New member
I need help...

בן 15. אני כל הזמן... כל הזמן משקר. כל הזמן מוצא את עצמי משקר לאנשים. זה לא שאני לגמרי מתכוון לעשות את זה, זה פשוט... יוצא. ואני מגלה לפעמים שאני משקר רק באמצע השקר. או אח"כ. אחרי זה אני אומר לעצמי, "שנייה! זה לא באמת קרה, למה אמרתי לו את זה?" לפעמים אני מוסיף פרטים וכאלה... ויש פעמים שזה מתוך אינסטינקט, אבל... במקום להגן זה מזיק. זה סתם רע. אני לא רוצה לשקר ככה כל הזמן! אילו סיבות יכולות להיות לזה? ואיך אני מפסיק את זה כבר? לפעמים אני פשוט מרגיש כאילו שאני חי מתחת למסכה. ובמקום שאני אלבש אותה, היא לובשת אותי... אין לי שליטה גמורה בשקרים שלי.

גרא.

New member
yoval123,האם אתה שקרן פתלוגי(חולני)

בוא נראה,כדי להגדיר אדם כשקרן פתלוגי,צריכים להתטבר עליו כל הדברים הבאים:1.הוא דובר אי-אמת. 2.הוא עושה את זה ביודעין. 3.הוא עושה את זה דרך קבע, כפי שאתה אומר, כל הזמן. 4.זה מצב שנובע מחולניות מסויימת,מאי יכולת להבחין בין טוב לרע, בין מותר לאסור,בין מוסרי ללא מוסרי,ומאי יכולת להתגבר על יצר הרע הזה. אבל,אדם יכול להיות שקרן כרוני (מתמיד),אבל יחד עם זה בריא בנפשו,כזה שיודע מה הוא עושה,ובשיקול קר של עלות-תועלת, כלומר מה כדאי-מה לא כדאי, עושה מה שהוא עושה,כלומר משקר במצח נחושה. על רקע הנאמר,חפש את עצמך.האם יש לך סבות שאת מודע להן, שבגללן אתה משקר? האם יש לך רווח כלשהוא מזה? האם אתה חושש לומר את האמת? האם אתה מנסה להראות כלפי חוץ,לא כפי שאתה, אלא כפי שהיית רוצה? בכלל,כשאתה אומר שאין לך שליטה גמורה בשקרים שלך, אתה בעצם מסיר אחריות עליהם..כלומר, משהוא, או מישהוא לדעתך, גורם לך לשקר..משהוא חיצוני כלשהוא..צא וחשוב,מהו?

למעלה