i need help!!!!!!

bonita15

New member
i need help!!!!!!

זה דחוף, אני צריכה לפחות 4 נקודות מ"14 הנקודות של וילסון". מקווה שתעזרו לי....

לגגחשפ

New member
סבבה

1.חוזים גלויים והקץ לדיפלומטיה חשאית (כמו מקמהון שהיו איגרות חשאיות) 2.חופש שיט בימים בתקופות של שלום ובימי מלחמה 3.סילוק חומות מסחר ומכסים כלכליים בסחר בינלאומי. 4.האטת מרוץ החימוש 5. יישוב המחלוקות והתביעות הקולוניאליות לפי אינטרסים של המתיישבים עצמם ושל המעצמה הקולוניאלית. 6.פינוי הטריטורה הרוסית הכבושה וקביעת המדיניות הרוסית לאור האינטרסים של רוסיה ותוך שיתוף פעולה עם שאר אומות העולם. 7.פינוי ושיקום בלגיה 8.פינוי הטריטורה הצרפתית הכבושה והחזרת אלזס-לורןלריבונות צרפת (חבלים אלו נכבשו ע"י הפרוסים במלחמת 1871) 9. תיקון גבולות איטליה על יסוד קווי לאומיות מוכרים. 10.התפתחות אוטונומית לעמי הקיסרות האוסטרו-הונגרית 11. שיקום מדינות הבלקן תוך מתן גישה חופשית לים לסרביה 12.הבטחת ריבונות לחלקים הטורקיים של האימפריה העותמאנית. הבטחת התפתחות אוטונומית למיעוטים הכפופים לטורקיה. שיט חופשי לכל מדינות העולם במצרי הדרדנלים 13.הבטחת עצמאות לפולין תוך מתן גישה חופשית לים. 14.הקמת התאגדות כללית של האומות על מנת להשג ערבויות הדדיות לעצמאות פוליטית ולשלמות טריטוריאלית של המדינות, קטנות כגדולות. אח,שאני אהיה בריאה....כמה כל יש לי...סילחו לי אם רשמתי עם טעויות כתיב, ככה זה בשתיים וחצי בלילה שרושמים בחושך....מה אני לא אעשה למען אחיי לצרה? כולנו על אותה סירה...רק נקווה שהיא לא תתבע....חחח ביי ובהצלחה לכולנו בבגרות;)

למעלה