i/na adjectives

Satou

New member
i/na adjectives

שמישהו ינסה להסביר לי בעברית בבקשה או שאני אצא מדעתי.

0Pandemonium0

New member
זה די פשוט, למען האמת../images/Emo6.gif

תארי i הם תארים שמסתיימים ב-i שהיא תנועה עצמאית, ולא חלק מתנועה+עיצור. למשל, תואר שיסתיים ב-gi הוא לא תואר i, אבל פועל שיסתיים ב-ii הוא כן. אחרי תארים כאלה ישר בא מושא התיאור, בלי תוספות. חתול חמוד=kawaii neko תארי na הם כל תואר שהוא לא תואר i. למשל, shizuka, שפירושו "שקט". אחרי תארים כאלה מוסיפים na או no, ורק אז מושא התיאור. אדם שקט=shizuka na hito ציפור פראית=yasei no tori (שים-לב ש-yasei נגמר ב-i, אבל הוא חריג, והוא תואר no).

Satou

New member
תארים הם השטן

אני לא יודע איך להטות אותם נכון, זה מוציא אותי מדעתי. עוד לחשוב שפחדתי מפרטיקלים בהתחלה |:

furrball

New member
הרבה יותר קל מפעלים

תארי I-: OMOSHIRO-I מעניין (או משעשע) (צורה מנומסת: omoshiroi desu) OMOSHIRO-KATTA היה מעניין (צורה מנומסת: omoshirokatta desu) OMOSHIRO-KU בצורה מעניינת (interestingly - adverb) משמש גם כהטיה לצורות דקדוקיות שונות כמו omoshiroku naru להפוך למעניין. OMOSHITRO-KU-NAI צורת שלילה : omoshiroku nai / omoshiroku arimasen צורת עבר: omoshiroku nakatta / omoshiroku arimasen deshita (גם NAI מתנהג כמו שם תואר I-) OMOSHIRO-KU-TE צורת TE (מעניין ו..) תארי NA - בלי הטיה: KIREI יפה (kirei da / kirei desu) היה יפה: kirei datta / kirei deshita צורות שונות נוצרות בעזרת מיליות: kirei ni naru להפוך ליפה שלילה: kirei ja nai / kirei ja arimasen שלילה עבר: kirei ja nakatta / kirei ja arimasen deshita צורת kirei de :TE (במקום צורות של arimasen יכולות לבוא בדיבור מנומס צורות של nai עם desu אחריהם, כי arimasen קצת מתיישן: arimasen = nai desu arimasen deshita = nakatta desu)

Satou

New member
אבל גם 面白い וגם き&

איך אני מצליח להבדיל בין תארי な ותארי い אם הם כל כך דומים? הראש שלי כבר מבולגן, וכל המושגים הלשוניים בעברית גורמים לי להצטער בכלל שאני חי.

Satou

New member
גם תפוז החליטו לעלות לי על העצבים

רשמתי בכותרת שגם 面白い וגם きれい נגמרים ב-い.

furrball

New member
kirei

לגבי kirei, הקאנג'י שלו הוא 綺麗 בלי חלק בהיראגנה שניתן להטות, זה בשבילך רמז שזה תואר-NA יש מעט מאוד שמות תואר NA שמסתיימים ב-い (כמו 嫌い kirai), ואפשר לזכור אותם. וחוץ מזה - הכללים הם יבשים, אבל בדוגמאות אפשר להבין יותר בקלות. להתייאש לא כדאי, במיוחד לפני שבכלל מתרגלים... אם תיתקל בדוגמא שלא מובנת לך תוכל לשאול אותנו

Satou

New member
אוקיי, תודה פורבול

זה קצת קשה אבל אני לא אתייאש כ"כ מהר :)

tals56

New member
יש גם כמה תארי NA שנגמרים בI

אבל כל תארי הNA אאל"ט כתובים בקאנג'י ותארי הNA שנגמרים בI אז הI "כלול" בתוך הקאנג'י. הא וKIREI = תואר NA - אבל היום בדרך-כלל כותבים בהיראגאנה אבל יש תארי NA שהI לא כלול בתוך הקאנג'י - אבל אין הרבה כאלה.

tals56

New member
הא ותארי I

תמיד יגמרו עם אוקוריגאנה I לדוגמא: 高い 楽しい 大きい

tals56

New member
ועוד משהו - למה אין לעזעזל עריכה?

לא לצרף DA לתארי I. מצטער על הספאם אבל זאתי תופעה אצלי ללא תרופה - שאני תמיד שוכח לכתוב עוד כמה שורות אחרי שאני מפרסם את ההודעה.

calijuu

New member
המורה שלי לימדה אותי את זה גם :)

קצת מסובך אבל לא קשה בכלל.. יש גם את המילה "מפורסם" ששחכתי איך אומרים אותה(ואין לי כח להסתכל במחברת^^) שגם היא מסתיימת בI והיא בעצם NA.. יש מילים שנראות כמו I ובעצם הן NA.. כדאי להיזהר מהן :O בהצלחה לך ביפנית :)

למעלה