I LOVE THE TAV
- חלק 1

אני מזדהה איתך

חלקית* (באמת לאחרונה לא ביצעתי קניות של יותר מ-2 דיסקים), אבל ממשיך לקנות. לא חושב שיש דיסק שקניתי ולא שמעתי. אולי שמעתי פעמים מעטות, אבל אתה חייב להודות שלחרוש על דיסק אחד בסוף ימאיס אותו עליך, כך שיש שני צדדים גם למטבע הזה. *אני בניגוד אליך לא מרגיש בהבדל כל כך משמעותי בין איכות של קבצים מורדים לבין דיסקים מקוריים, ושומע חלק נכבד מהמוסיקה שאני מכיר דרך המחשב. אי אפשר להכחיש ש-90% מהמוסיקה הזו לא הייתי מכיר, בין אם לא היה יוצא לי להיתקל בה במקרה, ובין אם היא פשוט לא מיובאת לארץ.

n0nick

New member
בנוגע למוכר,

אכן בכל זמן שהותי בחנות חשבתי לעצמי כמה מזה זו כנות וכמה מזה שיטת מכירות. אבל די סמכתי על הבחור, בגלל כמה דברים: הוא לא הגזים ולא ניסה לשכנע אותי לקחת משהו שהוא המליץ אחרי שאמרתי פעם אחת שאני לא רוצה. הוא לא אהב חלק מהבחירות שלי (אהמ, באפי) וניסה לשכנע אותי לא לקחת. הוא הראה לי עם אילו 18 דיסקים הוא יצא שבוע שעבר. הוא ישב ודיבר איתי סתם, על מוזיקה, וגם התלהב מהאוסף הפרטי שלו וגם אמר לי איפה לקנות דברים שאין בתו. והוא התייחס ממש מגעיל למישהו שהיה לידי וביקש לשמוע דיסקים של איציק קלה ואייל גולן. אז יכול להיות שזה הכל כן היה צבוע והוא בעצם מוכר ממש ממש מקצועי, אבל זה לא מפריע לי. אני תכננתי מלכתחילה לצאת עם כזו חבילה, כך שגם בלעדיו הייתי קונה באותו סכום. פשוט, הייתי קונה דיסקים אחרים, ופחות מגוון - וגם הייתי בטח פחות נהנה. וכן, כל הזמן שם הרגשתי כמו ב-High Fidelity, והיה לי חשק לשאול "אם אני מתפטר עכשיו מהצבא, אני יכול להיות מוכר כאן?". הוי שוין.

ranenet

New member
בתור מוכר לשעבר

אני יכול להגיד לך, שלדעתי אין דבר כזה מוכר ממש ממש מקצועי. זה ברור שכשאתה עובד עם מוזיקה, ואתה אוהב מוזיקה, אז אתה אוהב את העבודה. וכיף כשנכנסים לך לחנות אנשים עם טעם טוב/טעם כמו שלך, בין העשרות שנכנסים כדי לקנות את מיטב הזמר המזרחי. יכול להיות שהם מקבלים שם בתו השמיני אחוזים על מכירות מסוימות ואז שווה לו להתאמץ (ואז גם שווה לו שאתה נכנסת) ויכול להיות שהוא פשוט כ"כ התלהב מהטעם שלך שהריצה המטורפת שלו אחרי ההמלצות בשבילך היתה ההיילייט של היום שלו. בכל מקרה, טוב לשמוע שנשארו עוד חנויות עם חבר'ה על הכיפאק. נהנתי לקרוא. דיסקים חדשים זה כיף חיים

שביסטית

New member
אוף.

"והוא התייחס ממש מגעיל למישהו שהיה לידי וביקש לשמוע דיסקים של איציק קלה ואייל גולן." די. מתחיל לי להמאס מהגישה הזאת של להתלהב מעצמך על חשבון אחרים. "פּו פּו פּו, אני מוכר מגניב. בוא נצחק על הקונים. תראו אותי! אני בעמדת שליטה! מה הם מבינים מהחיים שלהם?!" זה, גברותיי ורבותי, פויה. ולא, מעולם לא ביקשתי ממוכר בחנות דיסקים לשמוע דיסקים של איציק קלה ו\או אייל גולן ונתקלתי בתגובה רעה ומאז אני מתוסכלת. להפך, מאז ומתמיד הסתדרתי איתם והם חיבבו אותי. אבל מפריע לי שאותו מוכר (ובטח יש רבים כמוהו), מרשה לעצמו לצחוק על האנשים שמהם הוא מתפרנס, רק כדי להרשים את "הבחור האשדודי, שמי היה מאמין, יש לו אפילו טעם טוב במוזיקה" ולהראות מתוחכם. חוצמזה, שאם מישהו היה אומר לי שהוא לא מאמין שאני גרה במקום שבו אני גרה ושומעת מוזיקה (שאותה היה מגדיר כ)"איכותית", הוא היה נבעט למקום אפילו יותר "רחוק, שומם וחסר טעם מוזיקלי" מהמקום שבו אני גרה. יש גבול. אז מה אם שגיא גר באשדוד...

נהפכת למכונת לינקים

משומנת היטב, אה? היית יכול לציין שזה ביצוע מגלסטונברי, מזל שבדקתי. אממ...רק, מאיפה השגת את הלינק הספציפי הזה? הייתי שמח לעוד טיפה מידע, גם אם זה לא חוקי וכל זה (אם כי אני לא רואה מה לא חוקי בלשתף אנשים בביצועים מהופעות שלא אמורות לצאת בשום פורמט רשמי). מקסימום במסרים. ותודה, כמובן.

אה, לא חשוב. מצאתי.

למי שמעוניין, המקור ללינק באתר המעריצים המצויין הזה. ותיקון קטנטן למען הפדנטים: לא מדובר בביצוע מגלסטונברי אלא מתוכנית רדיו ששודרה במהלך/לפני הפסטיבל שנקראה Glastonbury Calling. אגב, מה דעתך על האלבום החדש? לדעתי הוא ללא ספק האלבום השני הכי טוב שלו, שיפור עצום לעומת פסקול "רווק פלוס ילד" וגם "האם האכלת את הדגים?" שהיה יותר מדי היתולי (לא באופן מצחיק) לטעמי. וב-מק-רה, Year of the Rat הוא אחד השירים היותר יפים. NP - Vashti Bunyan - Glow Worms

חולוני

New member
בדיוק היום לקחתי את הראשון מהספריה

המוזיקלית. נבדוק במשך השבוע, ונעביר חו"ד.

super joby

New member
התו באמת אחלה

המחירים נפלאים אבל דווקא המבחר זה הצד החלש שלו, אין לו יותר מדי דיסקים אלטרנטיביים למיניהם, למרות שבביקור האחרון הופתעתי לראות מוהבי 3 ומומ... אז אולי יש? לאדע. כדאי לבקר גם בבלאנס אם אתה כבר באיזור.

dave edmunds

New member
סחתיין על הרכישה

סתם שתדע, אני עובד בחנות של צליל באיזור המרכז ומחישוב שעשיתי יוצא שכל החבילה היפה שקנית היתה עולה לך שם פחות או יותר אותו הדבר, אולי 50 ש"ח יותר. בכל מקרה, תהנה מהדיסקים - אין דבר יותר כיף מרכישות כאלה - עשיתי את זה כמה פעמים בחו"ל ויצאתי בהיי מטורף ששום כימיקלים לא יכולים להתחרות בו... (השיא היה 213$ בחנות אחת ב-LA...).

למעלה