I can c you

Zipadidoda

New member
I can c you

לכולנו יש דה זה ווים מדי פעם. הדה זה וו הראשון שזכור לי. חלמתי משהו שהתרחש. מאותו יום החלומות רק הרבו והרבו ולבסוף עברו אט אט לחזיונות מודעים. כעת כל יום יש לי דה זה ווים של דברים שצפיתי מראש. אח איני מוצא קשר או סיבה לכך שאני חולם או חוזה את הדברים האלה מראש. לאור העובדה שבשבוע האחרון קרו דברים שחלמתי עליהם לפני מספר שנים... לא אמור ליהיות קשר? או סיבה לכך?

nepthys

New member
באמת לפני כמה ימים תהיתי..

אני קודם כל אנסה ללמוד קצת על התופעה ואז אחזור אלייך, טוב?

shabaz

New member
קראתי לפני כמה זמן מחקר

שבו נאמר שהדג´ה וו שיש לאנשים הוא רק זכרון לא רציף... מחלקים שונים בחיים שלהם שנראים מוכרים... אבל בעצם הם לא!!! זה רק נראה מוכר... היה שם הסבר...אבל שכחתי אותו... ואני לא יודע איפה לקרוא את זה שוב... לא נורא...תסלחו לי שאין לי את ההסבר נכון? יופי

morning star

New member
אחד ההסברים המדעיים

הולך ככה: הגרויים נקלטים (קול, מראה, טעם וכו´) ע"י האיבר המתאים, עוברים עיבוד לשדרים חשמליים (בעצבים) וכימיים (בקצוות העצבים, הנקראים "סינפסות") - ומגיעים למוח. הגירויים נקלטים באזור המתאים במוח (כל אזור במוח שולט על איבר חישה אחר) ו"מקוטלגים" בצורה כימית בזכרון לטווח קצר (כיצד נעשה הדבר ומה המולקולות המשתתפות בכך - על כך אין עדיין תשובות). לעיתים מתרחשת תקלה ובמקום להיות מקוטלג בזכרון לטווח קצר, הגירוי (או רצף הגירויים, יותר מדוייק) מקוטלג בזכרון לטווח ארוך ולכן נראה כאילו כבר "ראינו" את המתרחש מתישהו בעבר הסבר נוסף (פחות ביולוגי) טוען : מאחר והמוח עובד באופן אסוציאטיבי (ז"א, קושר מאורעות חדשים למאורעות דומים מהעבר. איך אני יודע שכיסא הוא כיסא? פעם נקשר בזכרון רצף הגירויים הקולי "כיסא" עם הצורה הויזואלית של "כיסא". כאשר אני רואה צורה דומה, המוח מוצא את התמונה הדומה שבו ופולט "כיסא", בדומה לזכרון של מחשב) - אזי אם יהיה רצף אירועים אשר דומה לו כבר התרחש בעבר (ונשאר כרושם בזכרון מסיבות שונות ו/או לא יומיומי ומורגל), תמצא אסוציאציה מתאימה ויראה כאילו דבר זה התרחש כבר בעבר. אני, אישית, חושב כי ההסבר הראשון (שהוא "ביולוגי יותר") מתקרב יותר למציאות, אך שבכל זאת קיים אלמנט "רוחני" כלשהו ושחלק מאותו מכלול תופעות הנקרא "דה-ז´וו" לא נובע מסיבות פיזיולוגיות גירדא, ביחס מסויים - תלוי כמובן באדם עצמו - מירב האחוזים לכיוון התופעה הביולוגית (כ-95%-99%) והשאר לתופעה ה"רוחנית". שלך הנווד

אז אולי תוכל להסביר לי,

מבחינה ביולוגית, איך יכול להיות שלפני כמה שנים חלמתי משהו, ואפילו סיפרתי למישהו על החלום שלי, ואחרי כמה שנים הדבר הזה התרחש? ואני רוצה לציין שאת החלום חלמתי עוד כשגרתי בבית הישן שלי, כלומר - לא הכרתי אף אחד שהיה בחלום עד בערך שנה לפני שהאירוע עצמו התרחש במציאות, מה שהיה בערך 3 שנים אחרי שחלמתי את האירוע בחלום.

korinalir

New member
גם לי זה קרה...

שנה שעברה חלמתי שאני וחברה שלי ל´ הולכות לאשכול הפיס בבית ספרי ונדחפות ע"י חברה שלי מ´ שלובשת בגדים שחורים (אצלינו מגמת תאטרון לובשים שחור בימים שלומדים תאטרון) עכשיו ל´ לא הכירה את מ´ שנה שעברה ומ´ עוד בכלל לא היתה אצלינו בביה"ס (היא קטנה מאיתנו בשנתיים היא כיתה ט´ ואני י"א) למרות זאת שנה שעברה שהיה לי את החלום סיפרתי עליו לל´ לא זוכרת אפילו למה אנחנו מדברות על חלומות לפעמים בקיצור השנה זה התגשם הכל הכל גם מ´ הצטרפה למגמת תאטרון ויצא לה לדחוף אותי ואת ל´ לתוך אשכול הפיס שזה קרה ישר נזכרתי בחלום וסיפרתי לל´ זה היה מאוד מוזר אבל אחרי ששנה שעברה חזיתי בשביל חברות שלי בחלום שאלה למגן בהיסטוריה הן כבר התרגלו אליי:)

shabaz

New member
זה מה שנקרא

חלומות נבואיים... אתה נכנס למצב של גלי אלפא בחלום ואז באים אלייך חזיונות בחלום... זה פשוט למען האמת...היו לי כבר כמה.. אבל אלה שהיו לי קרו אחרי כמה ימים...

morning star

New member
5/95

כפי שציינתי, לדעתי 95% מהתופעה היא מסיבה ביולוגית גרידא, בעוד שכ-5% (גג) לאדם לא מיומן הם ה"דבר האמיתי" (דה-ז´וו אותנטי). גם אני מרגיש כך לפעמים, אך הדבר הכי טוב לעשות בכדי להיות בטוחים שהזכרון לא מתעתע בנו - היא לעשות יומן חלומות מסודר הכולל תאריכים (למי שממש רוצה גם מצב ירח וכו´... אולי גם חשוב להוסיף באיזה מצב הלכנו לישון, אם היה קשה להירדם, תחושות לפני השינה, הרגשת ההתעוררות - כל זאת, לפני שאפילו קמים מהמיטה, כי אח"כ שוכחים). שלך הנווד

ניסיתי כמה פעמים לעשות יומן חלומות,

אבל אני לא מסוגלת, אני יותר מדי אוהבת לישון בשביל לטרוח להדליק אור ולהתחיל לכתוב באמצע הלילה...

יצא לי לקרוא משהו בנושא......

בספר Thouiba Prophecy יש איזכור על דב ז´ה ווים, הטענה שם היא (ותסלחו לי על הטרמינולוגיה במשפטים הבאים) שכאשר הנשמה עוברת לגלגול הבא מוחקים ממנה את הזכרונות הישנים שלה (יש שם גם הסבר מאוד מפורט על מה זה למעשה גלגולים ולמה זה, ומה זה המחיקת זכרונות - אני אחפש את הקישור לספר ואתן לכם לקרוא) אך המחיקה אינה מושלמת ונשארים מספר זכרונות, למעשה דה ז´ה וו זה כאשר ישנה חפיפה בין מה שאתה מודע אליו לבין איזה זיכרון ישן ש"לא נמחק" ואז זה נראה לך מוכר מאיפשהו.....

יש סברה כזאת

שאומרת שלפני כל גילגול אנחנו זוכים לראות את הגילגול שנחייה בו,כל ניני גברים משמעותיים כמו איך נמות,למי נוולד,איפה נגדל,וכ´ אבל יש גם דברים סתמיים יותר שאנחנו רואים ,הם אולי סתמיים אבל אמורים להזכיר לנו כל מיני דברים בחיים,או לסמל בשבילינו את "האפשרות הנכונה הלבחור בכל מיני מצבים" אז אולי הדג´וויים הם קטעים שאנחנו נזכרים שכבר ראינו אותם..אז... <בחלקו הגדול ממסע הנשמות,ספר קיטשי ודלוח ,אך חביבי באיזשהו אופן מעוות>

shai_lit

New member
פירוט מלא על - דה זה וו

הקדוש ברוך הוא יודע את העתיד- למה? הקדוש ברוך הוא הוא לא בן אדם, ואין לו עבר הווה ועתיד- אז? לכל בן אדם יש נשמה, הנשמות שלנו הם חלק מהקדוש ברוך הוא, ולכן גם הנשמה שלנו יודעת עתיד, משום שגם לה אין עבר הווה ועתיד- אז איך אני לא יודע מה יקרה עוד רגע? משום שעד שידיעות הנשמה מגיעות לידי ביטוי במח, הם עוברות הרבה "מסכים", שמונעים ממידע מסוים לבוא לידיעתינו! דה זה וו- לפעמים מידע מסויים מצליח לחדור מבעד ל"מסכים" ואנחנו מרגישים מה עומד לבוא ברגעים הקרובים! עכשיו הכל ברור? יופי! נ.ב.- הכל מבוסס על מקורות כגון- גמרא, משנה, זוהר וכו´... שלכם שי

morning star

New member
אל תשכח

להזכיר כי הפירוט מתבסס על אקסיומה הנקראת "אלוהים", על כך שלאדם יש "נשמה" ומעבר לזאת, קשר כלשהו בין "נשמה" ל"אלוהים". כך שלא "עכשיו הכל ברור". אני מניח כי רבים יסכימו כי מבחינתם קיים "אלוהים" (אם כי לא האלוהים התנ"כי) וכי אף קיימת "נשמה" - אך קשירה בין השניים היא לא מחוייבת המציאות (אם נקשור נשמה לאלוהים, מדוע הגוף לא קשור אליו? הרי את הכל "ברא אלוהים") ועל מקורות כגון גמרא משנה וזוהר (אני לא אכנס כרגע לדיון על האותנטיות של הזוהר) - ישנם גם מקורות "עתיקים" רבים אחרים, הטוענים דברים שונים - מדוע הינך לא מזכיר אותם? השורה התחתונה היא - שבני אדם כתבו את המקורות האלה (כולל התנ"ך, בו לא מוזכר קשר ישיר בין נשמה לאלוהים והנבואה הייתה בידי הנביאים) והופיעו שם דיעות רבות, כאשר הפופולריות של דברים מסויימים קבעו אם הם "ייכנסו" או לא (מספיק לקרוא במסכת סנהדרין ובמקראות גדולות מה חשבו רבנים שונים בדבר דברים כגון בריאת העולם, בריאת האדם וכו´ - הם לא כולם תמימי דעים). אם אתה מאמין שכך הדברים עובדים, אשרי המאמין, אך אני לא שותף לאמונתך. וכבר נאמר בידי מי ניתנה הנבואה. שלך הנווד

shabaz

New member
הוא צודק....

אני מעדיף לחשוב על אלוהים כאנרגיה אוניברסלית...(אם הוא קיים) זה הפירוש הכי טוב שקראתי על אלוהים... (אולי יש יותר טובים...אז כנראה אני ימצא אותם בהמשך...) אבל בעקרון... אנלא מאמין בו...אני אתאיסט...מה לעשות? ככה זה הקיצר... הדעה שלי היא (רואה נפטיס? אני כותב הדעה...איזה אושר ושלווה..סתאאאם) האנשים שחיו על פני כדוה"א המציאו את אלוהים...יש לזה שתי סיבות עיקריות שהצלחתי למצוא...(שלפי דעתי נכונות...) 1. הם מפילים את כל הטוב והרוע והניסים על אלוהים...כי הם לא מבינים בדיוק מה מתרחש...לכן הם ממציאים מישהו כדי שהם יוכלו להבין חלק מן הפאזל הלא גמור...אבל בעצם (לפחות לי) זה מסבך את הכל...זה מביא אותי לנקודה...שאם הם לא יאמינו במשהו...הם ישתגעו! 2. אנשים נולדים בארץ מסוימת ומראים להם את הדת שהיא ה-ד-ת ...הם מחליטים להיות דתיים אבל לעבוד בצורה טיפה שונה...ולכן נוצרת דת חדשה ע"י האנשים שלמדו או חקרו את הדת מהדרך שלו או כל דבר אחר שתוכלו לחשוב עליו... (זה מזכיר לי את הנצרות במובן מסוים...) 3. אני לא מחשיב את זה כדעה רצינית...משהו שעלה לי עכשיו...ועם האנשים של היום זה אפילו קצת הגיוני... אנשים מחליטים לעשות דת...שתכלול את כל הדברים ואת כל החוקים שמתאימים להם והולכים לפי הדרך שהם הולכים... מישהו מסכים איתי במשהו?!

morning star

New member
המצאת האלוהים

הדיון הפילוסופי על קיומו או אי-קיומו של אלוהים נידון כבר מימיו של סוקרטס (ואולי אף לפניו) עד ימינו אלה ועברו עליו פילוסופים רבים ומכובדים (דקארט, שפינוזה, הייגל וכו´) ואפילו שחלקם "הוכיחו" כביכול את אי-קיומו של אלוהים (דקארט, שכביכול הפריך את חמשת ההוכחות לקיומו של אלוהים לפי הנצרות) ואחרים את "קיומו" אין תשובה סופית. אני מסכים איתך שהמצאת האלוהים (איני מאמין באלוהים אד-הוק. אני חושב שזוהי פרסוניפיקציה - אולי לשם הזדהות - של אישזהו ארכטיפ עצום, שניתן לקרוא לו בשמות רבים - גורם ראשוני, "כח חיים", המוחלט, הכל, היש וכו´) נועדה לספק כמה צרכים בסיסיים של האדם - כמו הטלת אשמה, תירוץ תופעות לא מובנות (או אפילו לא מוסריות כביכול), כלי עזר בהשלטת משטר כלשהו או אכיפת חוקים מסויימים (מה יהיה קל יותר? להגיד "משה אמר"? עדיף "אלוהים אמר") - עד למשהו כמו "חיבור פנימי", המצאת דמות אב/אם ועוד הרבה סיבות. יונג ציין פעם כי הצורך באמונה כלשהי טבוע באדם - ומכאן הדתות השונות. הדתות סייעו באכיפת חוקים שונים (חוקי מוסר, חוקי מדינה ועוד), אולי אף לפיתוח רוחני כלשהו (אם נסתכל על הבודהיזם למשל) - כיום אנשים רבים, לצערי, מקבלים עליהם ללא כל מחשבה את הדת אליה חונכו מלכתחילה... שלך הנווד

Zipadidoda

New member
אמממ וכעת אדקיש נקודה

. תראו. אני חולם את הדברים המתרחשים ואחרכך קורים לי בדה-זה-וו... או שאני רואה אותם לפני שהם מתרחשים. (קורה לפעמים בזמן האחרון) אבל חייב ליהיות קשר ביניהם. ואני לא מוצא אותו! אני מניח שחייבת ליהיות להם סיבה. ואני לא מוצא אותה!

למעלה