I´m sorry

נתן.ל

New member
I´m sorry

פתחתי את הפה יותר מידי בפני אנשים אשר לא היו צריכים לשמוע על כלום. דיברתי על סמך התרשמות אישית ומוטעה וכך יצא שנאמרו דברים בלתי נכונים בעליל על אדם יקר. מי שהיה ביום חמישי איתי יודע על מה מדובר. אני מתנצל, מצטער ומכה על חטא, דברים שנאמרו לא היו אמורים להאמר, מודה. טעיתי. עכשיו רק נותר לי הוא לבקש את סליחת האדם המדובר בו (במקרה זה בה) האם תסלחי לי?

כן הא?

זה מזכיר לי ימים נשכחים כשהיינו פוחדות ללכת בעיר ביום כיפור כי ככה מישהו יכול לאנוס אותך וישר לבקש סליחה. למה לא לחשוב לפני שפוגעים במקום לרוץ ולהתנצל אח"כ? תמיד טענתי שהתנצלויות הן כלי מטופש לניקוי רגשות האשם של הפוגע. כי הפגיעה כבר נעשתה. הנזק נגרם. אי אפשר למחוק מילה שנאמרה - אז מה שווה ההתנצלות? וואו. יצא גבר. יודע להתנצל.
אבל מה אפשר לצפות ממי שמחפש בחורה שיודעת רק מילה אחת?
"סוף מעשה במחשבה תחילה"

זִיגזַג

New member
אי אפשר למחוק נמילה שנאמרה??

אנחנו בסה"כ בני אדם חמודה.. וכולנו עשינו ועוד נעשה טעויות בחיים! אני דווקא מחזק את ידיו! כיודעים שטעינו, זאת לא בושה לבקש סליחה.. כמו שזו לא בושה לסלוח!!!

סליחה?

סליחה אמיתית מבקשים מהבנאדם שפגענו בו ומוכיחים לאורך זמן שאין לנו כוונה לעשות את זה שוב, למרות שאני בטוחה שאותה בחורה שהוא פגע בה כבר לא תסמוך עליו בחיים. סליחה פומבית היא הצהרה דרמטית תיאטרלית שנועדה להוציא את המתנצל "גבר". חוץ מזה שבסופו של דבר מי שצריכה לסלוח לו היא אותה בחורה שהוא פגע בה. לא יודעת מה היה שם אבל הוא אמר דברים לאנשים עליה? או משהו כזה? הוא לכלך על "אדם יקר לו" הכפיש את שמו ואז בא לפה להתנצל? לפי מה שאני מבינה זה לא שהוא אמר דברים שלא הובנו נכון על ידי מי ששמע. הוא אמר דברים רעים על בנאדם למרות שהוא "יקר לו". לא בטוח שכל מי ששמע את זה יבין על מה מדובר או בכלל נמצא פה באינטרנט. אז מה זה שווה? הוא שחרר פה הצהרה מתנצלת, הנה - תראו כולם, אני גבר , התנצלתי, זהו, הוא יצא נקי. היא תהיה פגועה עוד הרבה זמן אם הוא באמת לכלך עליה. גבר אמיתי לא מדבר. אבל הוא בטח רצה לצאת גבר. להתרברב. ועכשיו הוא רץ ומתנצל. ממש יופי. עוד שניה אני מורידה בפניו את הכובע.

את מכירה אותו שאת מניחה כל כך

הרבה הנחות? כי אני ק-צ-ת כן מכירה. ולא נראה לי שזה נכתב כדי לנקות מצפון או כדי "לצאת גבר". בכל מקרה, זה לא המקום להתקפות אישיות.

אני צריכה להכיר משתתף בפורום

כדי לחוות דעה על דברים שהוא כותב? טוב לדעת. אם זה משהו שלא מעניין את הפורום ואת משתתפיו שימצא מקום ראוי יותר לסליחות שלו. הוא פרסם הודעה בפורום. מה שנותן לי ולשאר המשתתפים להביע את דעתנו על ההודעה. אם הוא רוצה רק תגובות אוהדות שיחפש אותן אצל חברים שלו. מה שהוא כנראה עשה. אני גם לא אתפלא אם ביקש ממך להגיב על ההודעה שלו. אז אם ההודעה אישית שיעשה את זה במקומות אישיים. ואם את מכירה אותו כל כך טוב הוא בטח גם מכיר אותך כל כך טוב. מעניין מה הוא אומר עלייך לאנשים אחרים... אמינות זה הדבר האחרון שהשתמע מההודעה שלו. לכלך על מישהי יקרה לו, פתח עליה את הפה ככה שהיא נפגעה מספיק בשביל שהוא התנצל. ואז הוא בא ומפרסם הודעת התנצלות פומבית והוא מצפה רק לחיזוקים? מצטערת גברת סוזוקי, אבל לא פה. לא מקום להתקפות אישיות? יש מקום יותר אישי מתגובה להודעה אישית שנכתבה בפורום שמתעסק בבעיות אישיות של המשתתפים שלו? Get a life!

אז ככה.

1. אני מכירה את נתי רק קצת, כמו שכתבתי. וזה לא הרבה-כמו שאת הנחת בטעות. 2. סבבה לחוות דיעה. בשביל זה קיים פורום. אבל בהודעות שאת כותבת את לא מוכנה לקבל את זה שיש לאחרים דיעות שונות משלך, ואני עדיין חושבת, על סמך ההיכרות הקצרה שלי עם נתי, שהוא לא כתב את ההודעה כדי לצאת "גבר". אני לא יודעת מה ישב לו בראש כשהו כתב, אבל גם את לא. 3.לא, הוא לא פנה אליי כדי לקבל תגובה אוהדת (לא שתאמיני לזה). אבל אני כן אדבר איתו על זה היום במפגש האופנועים כדי לשמוע מה הרגשתו לגבי העניין. 4. כולנו עושים טעויות. ואני שמחה שיש כאלה שיודעים להתנצל. גם אם זה בפורום. יש כל כך הרבה שאפילו את זה לא עושים... 5. לא יודעת למה הוא מצפה. אני לא חושבת שההודעה פורסמה בשביל חיזוקים אלא דווקא בשביל הבחורה שנפגעה. ואני אכן מקווה שגם הודעה אישית יותר הגיעה אליה. 6. ו-כן! זה לא מקום להתקפות אישיות. זה שאני כותבת דברים שלא מוצאים חן בעיניך לא אומר שאת צריכה לכתוב לי "get a life". תודה.

2Good4U

New member
למה שלא...

תבקשו יפה סליחה אחת מהשניה וככה שתייכן תוכלו... לצאת גבר!

thor

New member
תגידו ? הכל בסדר אצלכם ?

פלפל שמים על אוכל ולא בתחת ..............

זה נכון

לבנות משהו לוקח הרבה מאוד זמן. להרוס לוקח בדיוק שניה. צריך לחשוב טוב טוב לפני שאנחנו פולטים משהו מהפה, ועל אחת כמה וכמה אם אנחנו מתנהגים בצורה אלימה או פוגעת בזולת. יש דברים שאי אפשר לתקן בסליחה! אבל לפחות נתי הבין שהוא לא היה בסדר. גם משהו...

Wyle Coyote

New member
הלו !!! אני בכלל כבר לא כותב פה

אבל את זאבה הרגזת את הזאב... מה זה ההכללות המטומטמות האלה על אונס ובקשת סליחה ?! שאדם מכיר בטעותו ומתנצל זה לא אומר שהוא גבר , זה אומר שהוא בוגר... ושאת באה וככה לועגת לו , אז זה ממש לא במקום , אני מניח שאת לא טועה , ולא מתנצלת , או ... אם את טועה אז את לא מתנצלת... עכשיו אני מניח שעדיף להיות את ... ?!?!? גררררר....

אה, נו, בטח.

אתה לא כותב פה, אבל כותב, אני הכללתי למרות שלא. תגיד - אתה בכלל יודע לקרוא? לא הכללתי לגבי אונס - נתתי דוגמא לבדיחה שרצה אצלנו בחבר´ה. אין לי בעיה עם בקשת סליחה. ההיפך הוא הנכון. מאמינה שאם פגעת במישהו אתה חייב לבקש סליחה. לא מאמינה ולא חושבת שזה צריך להיעשות בפומבי ובצורה כזו. לא חושבת שהמניע של הבחור הוא שהבחורה לא תצא פגועה כמו שהוא יצא בסדר מהעניין. שוב - אני אחדד לך מה שהבנתי - זה לא שהוא סיפר משהו על מישהי למישהו והבחורה נפגעה מגילוי האמת - מה שגם במקרה כזה היה אולי לא בסדר אבל קורה שאתה מדבר כי אתה לא יודע שזה סוד. קורה שאתה משתף מישהו שאתה לא יודע שאסור לשתף. קורה. פה - ואני מפנה אותך לקרוא שוב את מה שהוא כתב. הוא הסיק מסקנות / הניח הנחות, אותם - את מה שהוא הניח, לא את מה שהוא ידע, הוא הלך וסיפר לכמה אנשים. הדברים האלה כנראה היו מאוד פיקנטיים ומשעשעים לאותה סיטואציה, ויחד עם זאת מאוד פוגעים כלפי הבחורה. הבחור לא הצטער ישר ואמר -"סתם, סתם" אלא המשיך לחיות עם המעשה שלו בצןרה מגעילה עד שכנראה הדיבורים שלו הגיעו לאזני הבחורה וכשהוא הבין שזה הגיע אליה - ממנה או מאנשים אחרים שהבהירו לו שהיא יודעת, הוא רץ לפרסם התנצלות פומבית. כמו שהוא אומר - מי שהיה אתי ביום חמישי יודע. שמת לב כמה זמן לקח לו להבין שהוא לא בסדר? אני כן טועה. ברור. אני אנושית. אני כן מתנצלת. אבל כשמישהו "יקר לי" ואני מניחה לגביו הנחות - אני מאמתת אותן מולו, מבינה את האמת מה שלא תהיה ושומרת אותה לעצמי. אני בטח לא מניחה הנחות לגבי "אדם יקר" ורצה לספר אותן לאנשים בשביל הקטע וכשה"אדם היקר" מגלה מה אמרתי עליו אני רצה ומתנצלת באינטרנט. תסלח לי אדוני שבטח לא יקרא את ההודעה כי הוא כבר לא כותב פה.. סליחה זה דבר יפה. כשהיא באה מהלב. אבל לפי מה שאני קולטת בבחור , ולא - זו לא הודעה ראשונה שלו שאני קוראת.. קראתי כמה עשרות הודעות שלו לפני ש"קטלתי אותו סתם", הוא מבקש סליחה, אולי היא תסלח לו - זו כבר בעיה שלה עם עצמה, ובפעם הבאה הוא לא ישמור על הפה שלו. הוא פשוט יזהר יותר. תקרא את השאלון שלו - מה שלא תתפסו אותו - זה אומר את הדבר הנכון בזמן הנכון? מה שהוא היה משנה זה טאקט? אולי אנשים פה מכירים אותו כי ראו אותו פנים אל פנים. אני לא צריכה לראות אותו פנים אל פנים כדי להבין עם מי יש לי עסק. (הספיקה לי התמונה מאחד הפורומים השכנים) לסיכום - לא הכללתי. מה שהוא עשה זו לא טעות, אלא הטעות שלו היתה שעלו עליו. התנצלות אמיתית באה מהלב לא כי תפסו אותך. ולא באינטרנט. אני מתנצלת והרבה אם צריך, לא ככה. ומעולם לא הלבנתי פני אדם ברבים במסכת שקרים ופנטזיות שבניתי לי.. יום טוב לך זאב. ואם הרגזתי אותך - אתה מוזמן לנשוך..

עם רוב מה שכתבת אני בעיקרון מסכימה.

אני רק לא מבינה איך את יודעת שההתנצלות הפומבית אינה המשך של התנצלות אישית שנעשתה כבר. ושוב, שימי לב- את מתקיפה פה אישית אדם- על פי התמונה והכתיבה שלו. את יכולה לא להסכים. אבל לתקוף ככה?

אני לא יודעת.

אני לא מנתחת מה שקורה מאחורי הקלעים. אני מגיבה בהמשך למה שאני קוראת פה. ומה מצטייר לי: בחור חביב (כן, אחרי מה שאמרת אתמול על כמה שהוא אולי בחור נפלא) חיפשתי עוד הודעות שלו - וטוב לב לא נשפך מהן. בעיקר שחצנות שבאה לחפות על חוסר בטחון מסויים. והרבה דברים שלא מסתדרים אחד עם השני.. וסליחה גברת סוזוקי. אבל.. למקרה שלא שמת לב. אנחנו בפורום באינטרנט. אני לא מתקיפה אדם אלא יוזר. הוא כותב בתור יוזר, הוא אומר דברים בתור יוזר והוא מפרסם תמונה של אותו יוזר. דמות דו מימדית שמשקפת מראה ותו לא. אין לי מושג מי האדם. אין לי מושג מה העמדות האמיתיות שלו ולא אלו שנח לו ונעים להציג ברשת. בואי נגיד שמבחינתי הנושא הזה נטחן עד דק ונסגר. אפשר להמשיך הלאה?

voguemaster

New member
לפחות אל תסתרי את עצמך

"דמות דו מימדית שמשקפת מראה ותו לא" - ובהודעה אחרת רשמת שהספיקה לך תמונה אחת שלו כדי לדעת עם מי יש לך עסק... פשש... הרגע הלכה האמינות שלך. דבר נוסף שאני רוצה להעיר עליו. כתבת שהתנצלות צריכה לבוא מהלב, אבל קפצת למסקנה שההתנצלות שלו לא באה מהלב. אני לא יודע אם היא באה או לא באה מהלב שלו, אבל אני די בטוח שאת לא מסוגלת לדעת דבר כזה, וגם אני לא. מה שכן עשית זה לקפוץ למסקנה מוטעית. כתבת שהתנצלות באה מהלב אבל אי אפשר להתנצל דרך האינטרנט. what a load of crap! כאילו שהמדיה באמת משנה להאם ההתנצלות באה מהלב! מה זה משנה בכלל ??? שההתנצלות פומבית ? יכול להיות שהוא גם רצה להתנצל בפני חברי פורום אחרים מלבד הבחורה הזו, כי יכול להיות שגם בעיניהם הוא עשה משהו לא יפה והוא רצה שהם ידעו שהוא מצטער על זה. יש הרבה אפשרויות. זה שאת והרבה אנשים אחרים מניחים שהאינטרנט זה עולם וירטואלי ויש הפרדה בין אינטרנט ומציאות זה טמטום. עם כל הכבוד, האינטרנט היא חלק מהמציאות, ולכתוב דברים ליוזר שבמערכת תפוז זה היינו הך כמו לרשום דברים לאותו האדם במציאות. אין הבדל! באותו אופן, להתנצל על משהו שעשית דרך הרשת זה בדיוק אותו הדבר כמו להתנצל פנים מול פנים. יש שיחשבו שזה לא כך, שזה חסר רגישות, אבל אם כמו שטענת ההתנצלות באה מהלב, זה לא אמור לשנות נכון ? יש שיחשבו שזו פחדנות לא להתנצל פנים מול פנים, ובכן לאנשים יש זכות להיות פחדנים, זה מה יש. זה לא אומר שהם לא מצטערים על מה שהם עשו. אני כמובן רק מעלה דוגמא... בכל אופן, לא הבנתי למה ההתקפה הנחרצת הזו..

הכל יצא מפרופורציות

הוא התנצל אולי לא בהצלחה מרובה אבל ההתקפה שלך אינה מקובלת כלל. אני חש שא לא באה בכוונות טהורות להעביר ביקורת אלא מתוך מניע אישי וכעס על השד יודע מה. מכאן שאני לא מבין את ההתנפלות עליו על כך שהוא לא פנה אליה פנים מול פנים (מהיכן את יודעת) אלא על גבי עמודי הפורום, את עשית את אותו הדבר.

למעלה