Hustone, We have a problem

jasmine38

New member
Hustone, We have a problem../images/Emo59.gif

היום, תוך גלישה ברשת, ראיתי באנר של "עמי"-עזר מציון, שמספרים לציבור על יום התרמה ארצי של "עמי" ביום 1/4. (יום אחד קודם). אם אכן כך המצב, הפעילות של "עמי" תפגע קשה ותנגוס מיום ההתרמה שלנו !!! מאחר שזה ב-1 באפריל, אני לא יודע אם לצחוק או לבכות מי שיתרום לעמי, לא יהנה לתרום לגוף שלנו, ביום למחרת!!!!!. האם הכרזה על יום התרמה ארצי (ולא חשוב באיזו מסגרת) מחייבת אישור מרשות ארצית, שמתאמת ימי התרמה? האם ניתן לעשות משהו בנידון? האם ניתן לפעול משפטית (צו מניעה, או משהו כזה)? אם יש מה לעשות, זה חייב להיות מהר מאוד !!!!!!!!!!

נחושתן

New member
לא מבין על מה אתה מדבר

מה הקשר? את מי אתה שואל? מה אתה רוצה שנעשה? צ ו מניעה - מי? נגד מי? או שגם אצלך זה בדיחת 1 באפריל מוקדמת?

jasmine38

New member
נחושתן, אם אינך מבין.........

אז כנראה, שההודעה לא מיועדת לך

נחושתן

New member
אני חשבתי שהפורום מיועד לכלם

ושאם אתה פונה אישית למישהו, לפחות תכתוב זה בכותרת. למה אני צריך לקרוא הודעות אישיות, לנסות להבין אותם (לבזבז את דמני היקר!) ואחר כך לחטוף על הראש?

ציפלה

New member
יסמין לידיעתך ימי התרמה..

ימי הדרכה של הקש בדלת כאשר המתרימים הם ילדי בתי הספר נקבעים ע"י משרד החינוך ונקבעים לפי קרטריונים קבועים ומפוזרים על משך השנה ברווחי זמן סבירים. כל מבצעי ההתרמה האחרים מתבצעים ביוזמה אישית. אגב, איפה ראית את הפרסום? דליה

jasmine38

New member
דליה..............

לא הוספת לי כל מידע . האם מבצעי ההתרמה האישיים (בהיקף ארצי), מחייבים תאום עם גורם ציבורי כלשהו שהוסמך לכך ? אם התשובה היא לא, אז אין הרבה מה לעשות, וזה מה שיש. אם התשובה היא כן. (צריך תאום ואישור), אז, יש לנו קייס.

jasmine38

New member
נחושתן יקירי

ההודעה המקורית שלי בענין יום ההתרמה, העלתה בעיה, וציפיתי ממי שיודע מה לעשות, שיגיב ואו יעשה. אם לא הבנת (ע"פ תגובתך) הרי שלא נועדה לך. אילו הבנת במה מדובר, ויש לך עמדה בענין, (או לכל אחד אחר), ראוי שתגיב. ולא באופן שהגבת. אגב: מה המתיחה הכי הכי, שעשו לך ב-1 באפריל ?

ציפלה

New member
הבנתי מעמי שאתה יודע את..

התשובה. לידיעתי אין חוק האוסר ביצוע התרמות למינהן החל מהקש בדלת ועד מבצעים מסובכים יותר. ומכאן שאיש הישר בעיניו יעשה. הרי יש משהו שמתרים עבור חולי CF שאין לו נגיעה אלינו ואנחנו הועד די חסרי אונים. דליה

תרומת דם לאיתור תורמי מח עצם

ב-1.4 עזר מציון מסייע לקיום יום התרמה לאיתור תורמי מח עצם. אחת למספר חודשים מתבצעת התרמה כזו שבמהלכה אנשים תורמים דם כדי לקבוע את סיווג הרקמות שלהם וכדי להכניס הנתונים שלהם למאגר הממוחשב. מי שביצע בעבר את הבדיקה אינו צריך, כמובן, לבצעה שוב, מכיוון שהנתונים שלו כבר נמצאים במאגר. זה נכון שבמודעות הפירסום מזכירים שעלות הבדיקה היא 180 ש"ח, ומבקשים תרומה גם לביצוע הבדיקות - אך הרעיון המרכזי הוא בדיקת הדם עצמה. אני לא מאמינה שיום ההתרמה הזה יפגום ביום ההתרמה שלנו. אני מאחלת לאלו שנזקקים לתורמי מח עצם, שיום ההתרמה יסייע במציאת תורמים מתאימים, ומאחלת לנו שהנסיבות בכלליות בארץ לא יפגמו בהצלחה של יום ההתרמה שלנו. אגב, בעבר קבלנו סיוע מהמארגנים של תרומות מח העצם. אני לא יודעת את כל הפרטים, וגם איני יודעת עם התורמים מוכנים להיחשף ועל כן אני לא מפרטת כאן. אבל אם יש לכך מקום, אולי רחל ברגר שלנו תוכל להוסיף פרטים. לפחות באופן אישי למי שמאוד סקרן ויתקשר אליה. ושיהיה לכולנו שבוע טוב ומוצלח

jasmine38

New member
הבהרה

הפעילות של "עמי"-עזר מציון, מבורכת. וטוב שיש ארגון כזה, עוד ארגון, שהוקם במטרה לסייע, בפתרונן של בעיות קשות ביותר. אילו המדינה היתה לוקחת אחריות, ומשרתת את אזרחיה, לא היה מקום לארגונים כאלה. בתקופה האחרונה, קמו עמותות רבות, לסייע בפתרון בעיות חברה קשות, לרבות, עוני, שלא זכור כדוגמתו. כל עמותה (כמעט) שקמה בישראל, הוא אות קלון למנהיגות המדינה, שמדיניותה יצרה מציאות קשה כ"כ, שעמותות מנסות למזער את הקשיים. לסיכום: אני בעד "עמי" רק מפריע לי, שיש ארגונים (כמו "עמי"), שפועלים במישור ארצי, ולא מתואמנים, (התרמה יום אחרי יום), ובכך פוגעים אחד בשני, וברצון והנכונות של הציבור להקשיב ולסייע . על זה נאמר....... אם לא נהייה תלויים אחד בשני, נהייה תלויים אחד ליד השני

למעלה