Hunger Strike

Better Girl

New member
Hunger Strike ../images/Emo41.gif

מישהו מוכן לתרגם לי בבקשה את השיר -Hunger Strike של "טמפל אוף דה דוג" ...? אני ממש ממש יאהב את מי שזה לא יהיה

jez23

New member
תרגום וניתוח מעמיק של hunger strike

הי מצאת לך שיר לתרגום
אכן שיר קשה לפענוח. טוב, אני יעל, ואני במקרה לומדת ספרות אנגלית באוניברסיטה, אז אולי זה יעזור. למרות שבכל זאת השיר נראה לי לא הכי מובן. הנה נסיון שלי לתרגום: "לא אכפת לי לגנוב לחם מהפיות של התנוונות * אבל איני יכול ליזון** מחסרי הכוח כשכוסי כבר מלאה על גדותיה אבל זה על השולחן האש מתבשלת והעוללים החקלאיים שלהם*** כשהעבדים עובדים הדם על השולחן ופיותיהם נחנקים אבל אני מתחיל לרעוב" הערות: *התנוונות- הכוונה לחברה שיודעת שובע ופינוק גדול ורב מדי דבר שמנוון ומביע להתפרקותה. ראה האימפריה הרומית. (- מהמילון ומידע אישי.) **ליזון- מהמילה מזון feed.. ´אני לא יכול לקבל מהם...´ ***and thier farming babies כתוב בטקסט של הדיסק. וזה מסובך לתרגם כי- אם הכוונה ל"שלהם" כמו שכתוב אז אין כאן הגיון מבחינה תחבירית כי אין פועל... ז"א הוא אומר "והעוללים החקלאיים שלהם" מה? הוא לא אומר מה איתם. אבל זה אפשרי בשירה כמובן. אפשרות שנייה היא שהמילה אמורה להיות "they´re" ושחלה טעות בכיתוב... ואז זה יכול להיות שהם מגדלים תינוקות כאילו בחקלאות וזה כבר מתחבר לחיבור ידוע מאוד של ג´ונתן סוייפט האירי בנושא הזה. הוא הציע בצורה צינית ומתוחכמת- לפני יותר ממאה שנה- לגדל תינוקות של עניים ולבשל אותם ולאכול אותם למען טובת החברה. מן הסתם הוא לא התכוון לכך ברצינות אלא מתח ביקורת קשה על היחס של האנגלים לאירים שהרעיבו אותם וגרמו למוות של רבים מהם. אני לא טוענת שקורנל התכוון לכל זה, אבל זה בהחלט מזכיר את הנושא. בכל מקרה אם כבר תירגמתי אז בקשר לפירוש... השיר מדבר, לפי מיטב הבתי על אי-השוויון החברתי-כלכלי בין אנשים ועל חוסר ההלימה (descrepancy) בין העולם המנוון והמפנק שהעשירים חיים בו לבין זה של העניים ושאין להם מה לאכול. הדובר בשיר מזדהה עם המעמד החלש ומעוניין לעזור או להבין אך לא בטוח איך... הוא מוצא לנכון לרעוב יחד איתם... נראה לי. יכולות להיות המון פרשנויות לשיר כי מאוד אבסטרקטי אבל מה שבטוח היא שהכיוון שלו הוא אי-שיוויון מסויים או מחאה חברתית... משהו כמו נבואת תוכחה לעם. יחי הנביא קורנל. יאללה ביי יעל

jez23

New member
../images/Emo140.gif אכן כן. תרגישי חופשי לבקש עוד

יעל 6912360 ICQ

jez23

New member
בכיף, אחותי, תמשיכי לאהוב ../images/Emo15.gif

שלך,
יעל ICQ 6912360

יפה יפה לך.... ../images/Emo45.gif

בהחלט ניתוח נכון ומעניין. קצת צפוי, אבל מגניב... ובואו נסכים שבלי קשר, זה פשוט שיר מקסים. (אחד משירי החורף האהובים עליי...)

jez23

New member
עוד שיר? ../images/Emo35.gif

משיהו רוצה להציע עוד שיר לדיון? יעל

theAMP

New member
קורנל ...

הוא לא כותב משהו כמדובר בטקסטים עם מצפון חברתי... הוא יותר חזק בעיניינים האישיים יותר לדעתי... זאגב, מה דעתכם על הטקסטים ב riot act? במיוחד על הנטייה שלהם לאיזכורים של שירים אחרים של פרל ג´אם (שזה די התחיל בבינאוראל בצורה מסוימת)

למעלה