Huisarts

חנהר

New member
Huisarts

אז חזרתי כרגע מהרופא. רציתיז לווודא שאכן מה שיש לי בגרון זה דלקת. הרופא ווידא ואמר: ״אני לא יכול לעשות בשבילך כלום, תאכלי גלידה ותשתי שתייה קרה״. עכשיו בתור ישראלית שיודעת שבדר״כ רופאי משפחה דוחפים אנטיביוטיקה וכמו שאמא לימדה אותי, לא לקחת אנטיביוטיקה, אבל לאכול גלידה ולשתות קר זה נשמע לי מוזר. לאחר שחייתי ליד שכנה שהיא רופאת אא״ג מסן פטירסבורג ורוב הלקוחות שלה הם זמרים מרוסיה וישראל, מאופרה ואז מזרחי, היא תמיד אמרה לי: לשתות ולאכול רק פושר, לא חם מידיי, לא קר מידיי, לא חמוץ ולא חריף. כמובן שהיא הייתה עושה לי טיפולי אינפרא סגול לגרון ומורחת לי משהו ישירות לגרון וזה היה עוזר לי מאוד. אבל עכשיו חוץ מתה עם לימון ודבש אני לא יודעת מה לעשות.

חנהר

New member
אני חושבת על כך

באמת. אני רוצה רופא אחר. ותודה קפוצ׳נו. הספר נשמע מעניין אך בינתיים אני עושה שיעורי בית בהולנדית, גם הספקתי לדלוורק גירסא חדשה של פלאגאין ממערכת התוכנה של החברה בה אני עובדת וכל זאת עם כאבי גב ארורים וחום 38.
חשבתי לעצמי אומנם אני חולה אבל המח עדיין עובד

TatyBar

New member
כמה דברים

הרופא צריך לבדוק את הגרון שלך ולבצע משטח גרון.
אם הוא רואה כבר סימנים לדלקת את חייבת אנטיביוטיקה.
זה לא אחד המקרים בהם ניתן לטעון שהאנטיביוטיקה מיותרת.
את אולי יכולה להתגבר לבד על המחלה עכשיו, אבל חיידק הסטרפטוקוק יכול להיות מסוכן מאוד. צריך לנטרל אותו.
אם הרופא לא רואה סימן לדלקת אז תחכו לתשובות של המשטח. ואז אם זה חיובי, חייבים אנטיביוקה.
אם זה שלילי, אז ברור שאנטיביוטיקה מיותרת.
אבל אם זה חיידק, חייבים אנטיביוטיקה. זה ממש לא משחק ילדים. ולא פינוק. הסיבוכים של החיידק חמורים מאוד.
וגם זה מגיע מרופא... שני הורי רופאים.
ואגב... בוודאי לא לאכול או לשתות קר. ממש לא! פושר וחמים עוזר. קר מכאיב ולא עוזר לכלום.
(הפעם היחידה שנותנים לאכול קר זה אחרי ניתוח שקדים. וזה עוזר להצרת כלי דם ומניעת דימום).
ואם את רוצה טיפים של תרופות סבתא שכן עובדות, חוץ מאנטיביוטיקה, אז מרק עוף (לבשל בבית לבד עם עוף טרי), וכמו שאמרת דבש, ותה עם לימון.

ממליצה לך ללכת מיד לרופא אחר.

תהיי בריאה.

חנהר

New member
תודה רבה רבה

חיזקת את מחשבותיי, אמרת בדיוק מה שאני מכירה, מחר אתקשר לרופא אחר, זהו החלטתי. שוב תודה.

אספרסו2

New member
נראה לך

הגיוני ללכת לרופא הולנדי עם תלונה שגרתית,
להשלח לכל הרוחות עם מרשם לגלידה ולקבל את האבחנה והטיפול
בפורום?

משהו רקוב בממלכה.

חנהר

New member
תראה

מה שהוא אמר זה כך:״ אני לא יכול לעשות בשבילך כלום. כדי להקל על הגרון שלך, את יכולה לאכול גלידה ולשתות קר״.
עכשיו, בעלי טען טענה מוצדקת, כל עוד החום שלי לא עולה על 40 וזה לא נמשך כמה ימים, לא ניתן לעשות הרבה, אני לא הולכת למות. כך שהכל תלוי בסימפטומים. אני גם מבינה את השיטה הרפאית ההולנדית, למה לבזבז משאבים רפואיים על חולה שיבריא מעצמו עוד כמה ימים. אני גם מבינה עוד דבר שבעלי טען, הגוף שלך צריך להילחם בוירוס.

מה דעתך?

חנהר

New member
בתחום הרפואי

האם הלכת אי פעם לרופא משפחה בגרמניה כי הייתה לך דלקת בגרון? ואם כן מה היה תגובתו? האם הוא הציע טיפול כלשהו?

אספרסו2

New member
הטיפול

הוא בהתאם לאבחנה.
אבחנה לקויה מובילה לטיפול לקוי ואת חווית זאת על בשרך.
גם כשגרתי בהולנד,טיפולים רפואיים,בעת הצורך עברתי בגרמניה.
גם גרמניה לא מושלמת וצריך להיות עם היד על הדופק
אבל עם אוזלת היד ההולנדית עלול חולה לאבד דופק.

TatyBar

New member
תבדילי בין חיידק לוירוס

אם יש לך וירוס - הגוף שלך יילחם בעצמו.
אם זו דלקת גרון, זה חיידק.
כדי לדעת את ההבדל - עושים משטח.
ובעלך טועה. את לא חייבת חום מעל 40 כדי שזו תהיה דלקת גרון. זו לא האבחנה המבדלת לדלקת גרון.
אם יש לך חיידק (לא וירוס) את צריכה אנטיביוטיקה.
כמו שאמרתי לך קודם - אולי את דלקת הגרון הזו הגוף שלך יכול לרפא לבד. אבל הסיבוכים של החיידק שיכול לא להישאר בגרון אלא להגיע למקומות אחרים בגוף (כמו לתקוף את קרום הלב), עם זה לא כל אחד מצליח להתמודד.
הסיבוכים של דלקת גרון יכולים להיות קשים מאוד - והאנטיביוקה במקרים של דלקת גרון היא ממש לא מיותרת.
ולקחת 10 ימים זו לא בדיחה.
ואגב השיטה הרפואית ההולנדית - שאני מודה שעדיין לא יצא לי להכיר - היא לא שיטה ה ו ל נ ד י ת.
אף אחד לא נותן אנטיביוטיקה לוירוסים. גם לא בארץ.

חנהר

New member
שוב אני נוטה להסכים איתך

את אומרת בדיוק מה שהרופאת משפחה שלי ביפו תמיד אמרה לי.
אז מה עושים? בינתיים אני שותה תה עם לימון ודבש ומגרגרת מים עם מלח 3 פעמים ביום.

TatyBar

New member
תחזרי לרופא

ותבקשי משטח גרון.
ותגרגרי לא עם מלח אלא עם סודה לשתיה.

חנהר

New member
את משו משו

ממש, כמו אמא שלי, והרופאת אא"ג שאמרה לי אותו הדבר.
העניין הוא שבסופרמרקטים כאן מוכרים רק אבקת אפייה. מה שכן ראיתי שבחורה אחת בפורום ישראלים באירופה פירסמה שאבקת האפייה שבמקרה יש לי אותה גם כן, היא סודה לשתייה.

למעלה