http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/340/025.ht

פרארי1

New member

דלגיטימציה ?

מישהו למד מילה חדשה, ומתרגל אותה ? דווקא לגיטימי לגמרי. סרטון חשוב. לא "נגד" אף אחד. קרה לי בדיוק לפני כחודש, במהירות הרבה יותר נמוכה. ניסיתי לעלות על מדרכה בזווית חדה מדי. נגמר בשבר של עצם הבריח. טעות של טירון. ובכל זאת קרתה.

מפתחSoul

New member
גם לי זה קרה. מה זה קשור?

גם עליתי על מדרכה בזווית לא מתאימה ועשיתי סללום קטן וגם נכנסתי באי תנועה, עפתי סופרוומן. מה זה קשור ל"להשתולל"? במה הסרטון מוסיף? זו טעות שיכלה בקלות להמנע. לא התפרעות ולא עבירה על החוק. כמו שנכנסתי באי תנועה בעצמי כי הסתכלתי על המדרכה. חוץ מזה, לא עשיתי שומדבר לא נכון\חוקי. גם אותו רוכב. לפחות ממה שנראה בסרטון ומהנתונים שיש.

מה ז'תומרת "מה קשור" ?

הוא בדיוק ניסה לעלות על המדרכה של האיתנועה (בטעות, כנראה), ונהדף לכביש. אני ניסיתי לעלות (בכוונה, בלי טעות), ו... בום.

מפתחSoul

New member
הוא לא ניסה לעלות על המדרכה,

אבל זו התוצאה של מבט ו\או התנהגות לא נכונה על הקטנוע. הדוגמא שלך לא רלוונטית. ברור שלא עולים ככה על מדרכה וזו לא היתה המטרה. ו... תחשוב על הכינוי שלך.

בועז בר

New member
עכשיו ראיתי את הסרטון...

והמסקנה שלי היא שאם היו מלמדים לרכב בשיעורי הרכיבה ולא רק לעבור טסט, הרוכב היה שולח מבט למקום הנכון, נותן פקודת היגוי נכונה ו'לוקח' את העקיפה הזו בקלות ובבטיחות. לנהג הצדקן: יש לי מדבקה בשבילך. תדביק בתוך האוטו, על השמשה הקדמית. מול הפרצוף
לאור ירוק: פפפללללפפפפצצצצץץץץץ
ל-עלול"י :
החלמה מלאה. מה עם קורס? לסהר דוד: Get Real... ותתחילו כבר לאכוף נתיב שמאלי, אז יהיו הרבה פחות עקיפות מימין.

בועז בר

New member
אני בטוח צריך. במיוחד על בלימות

ועל קוי פניה. בהחלט בתכנית.

dash56

New member
חור ירוק לא שואל אותו למה הוא "תקוע" בנתיב

השמאלי. כנראה שאני צריך לקנות מצלמת קסדה ולהסריט את כל הנהגים והנהגות שאין להם מושג בנהיגה. כמו הנהגת שהתפרצה לי אחה"צ לכביש , מבלי להתייחס לתמרור האט ותן זכות קדימה שהיה לה מול הפרצוף !

מפתחSoul

New member
היי, היי, סליחה...

ראשית כל, מדובר בקטנוע (סתם בא לי להתחכם). שנית כל, מה שאנחנו רואים בסרטון מדבר בעד עצמו. הקטנוען סכ"ה ניסה לעקוף ולא היה נראה שהוא מסכן את עצמו, הטעות היחידה היא שהוא לקח את העקיפה יותר מדי רחבה והגיע לאי תנועה. אותו נהג מכונית, מדבר מתוך הטראומה של עצמו... מה שאנחנו רואים בסרטון הוא כלום לעומת מה שאנחנו כרוכבים אכן עושים על הכביש. מה שאנחנו רואים בסרטון לא קשורה לשום עבירת תנועה ואני בספק אם קשור לבטיחות. סכ"ה טעות של הרוכב ואני מעדיפה לחתוך מלהחתך. זו האמת שלי. אני יכולה לחסוך פקק בלזגזג? גם את זה אני אעשה. מה קשור המשפט "מגיע משום מקום"?? הוא כלי תחבורה בדיוק כמו הרכב. אם הוא לא מסתכל במראות, הבעיה אצלו. כולה קטנוע 250, לא? נראה כמו גוירייד. כמה מהירות כבר היתה לו? מראים סירטון X והמסר הוא Y. לא רלוונטי בעליל בעיניי. ומה קשורה הכותרת??? ציפיתי לאיזה ווילי או משהו בסיגנון.

סהר דוד

New member
סליחה לסליחה..

רוכב הקטענוע עוקף מימין רכב שנוסע בנתיב השמאלי, כנראה בשלב של עקיפה בעצמו. כדי להתגבר על מהירות הרכב העוקף, הרוכב מגביר מהירות תוך כדי נסיון העקיפה, רדיוס הפניה שלו גדל והוא ,למזלו הרע, נתקל באבן השפה של שטח ההפרדה. שקול הכוחות פועל לרעתו, והוא מייצר לעצמו תאונה. אסור לעקוף מימין!! -אין כאן מקרה של שני טורי רכבים בנתיבים מקבילים אלא ביצוע בפועל של עקיפה לא חוקית .

מפתחSoul

New member
ממש לא קשור למזל.

קשור לזה שהוא לא היה צריך לסטות וכנראה המבט היה ממוקד במקום הלא נכון, מניסיון רע ומר שלי. אתה מכריע שהנהג המתראיין עקף, כיום יש המון רכבים שמרשים לעצמם גם לנהוג בנתיב השמאלי בלי קשה לעקיפות. נוח לך להגיד "כנראה בשלב של עקיפה בעצמו" - אנחנו לא יודעים. ובתאכלס המון רוכבים עשו ויעשו מה שעשה בלי להפגע, רובם לא מסיימים בתאונה. מה שקרה לא נבע מעקיפה לא חוקית בכל מקרה. רואים בבירור. זה היה נטו תלוי ברוכב. זו תאונה שיכלה להמנע גם בנסיבות כאלה, גם בעקיפה כזו. כשהחוק אומר לא לעקוף מימין, הוא לא שומר עליך מלהכנס בשפת האי תנועה שמשמאל.

gilbmx

New member
טעות של שניהם והכתבה מעוותת.

נראה שהרכב נוסע בנתיב השמאלי - במהירות גבוהה רק במעט מהרכבים בימני. אני מניח שהוא שם בנתיב השמאלי גם לפני תחילת הצילום כיוון שהרכב רחוק והוא נמצא כבר יציב בשמאל - הוא לא שומר על הימין. האופנוען טעה - בעיקר בכך שהוא עקף ולא שם לב שמתחילה עקומה - נלחץ ועשה טעות שבסופה תאונה. אם הכביש היה ממשיך ישר זה לא היה קורה. לא הייתה כאן "השתוללות" והזה לא שהוא "הגיע משום מקום". בין הנתונים האלה ובין המסר בכתבה ההבדל גדול מאד.

holy crap man

New member

ומתי בפעם האחרונה שאכפתם עבירות נתיב שמאלי? או אורות? או איתות? או מתי היתה הפעם האחרונה בה ראית מישהו עובר באדום? אני ראיתי את כל זה קורה. לפעמים, בו זמנית! איפה אתם? יפה שאתה ממשיך בדרכו של משרד התחבורה וקודם כל מאשים את הבנאדם על זה שהוא בכלל יצא מהבית, האדיוט. אולי אם הוא היה חושב קצת הוא היה עומד בימני, לא עוקף, מקבל כמה צפירות עד שהוא היה נדחף בבריונות לאי-התנועה. משטרת ישראל... הציבור מיואש מכם לחלוטין.

למעלה