HTML

mich

New member
HTML

שלום איך אני פותחת דף HTML חדש מתוך דף HTML? תודה מיכל

mich

New member
עוד משהו

עוד משהו, איך אני יכולה לקבוע את גודל החלון שנפתח ושלא יהיו לו ברים למעלה, תודה מיכל

ליאור ב

New member
לא פה !!!

HTML זה לא שפת תכנות. פה זה פורום שפות תכנות. יש פורום בוני אתרים ויש פורום ASP. בפורום ASP יש מנהלת פורום חמודה, נא לא לשכוח לציין שאני שלחתי לשם. שם זה המקום לשאלה כזאת. התשובה: יש ב- javascript מתודה ()window.open שמבצעת את פתיחת החלון החדש, עם תכולה מסויימת ופרמטרים שנקבעים בה. ליאור.

yair24

Member
לפי הגדרה...

לפי הגדרה HTML לא נחשבת שפת תיכנות היא נחקראת HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE זאת שפה שאתה מגדיר לדפדפן איזה צבע יהיה לטקסט, איפה תופיע תמונה, ואיפה תופיעה טבלה. אתה לא יכול לכתוב בעזרתה אלגוריתמים. יאיר צוות "המפתח לבית הספר"

galh

New member
מה זאת אומרת לא מסכים?

שפת ה- HTML היא לא שפת תכנות. נקודה. אבל.. אם אתה רוצה להתווכח, לפחות תעלה טיעונים ולא רק לכתוב "אני לא מסכים".

עידית_

New member
היא לא שפת תיכנות, כי לא כותבים

בה תוכניות. רק מעצבים בעזרתה עמודים.

באפט

New member
הכל תלוי הגדרה

כמובן, הרוב יאמרו ש-HTML אינה שפת תכנות. אך האם הם באמת יודעים לתת הגדרה פורמלית לשפת תיכנות? אם ההגדרה הצרה שאומרת ששפת תיכנות היא שלמה-טיורינג, אד אכן HTML היא לא שפת תיכנות. אך אם ההגדרה היא הרחבה, שאומרת ששפת תיכנות היא פשוט שפה שבעזרתה כותבים "תוכנית" ותוכנית היא רצף הוראות שמעובדות ע"י מחשב, אז HTML היא שפת תיכנות.

galh

New member
זו הגדרה מעורפלת מדי!

לפי ההגדרה שלך גם קובץ מוזיקה או תמונה הוא שפה, בעצם כל קובץ שהמחשב מעבד.

באפט

New member
זאת הגדרה..

שפה זה בטוח...השאלה היא לגבי "תכנות" אם קובץ מוסיקה מכיל הוראות, אז הוא מהווה תוכנית, ולכן כתיבתו היא תכנות, ורצף ההוראות נחשב לשפת התכנות של הקול. השאלה מה זה "הוראות". משחק החיים של conway אגב, הוא שלם-טיורינג! ולכן הוא שפת תכנות ע"פ ההגדרה הצרה ביותר!

עידית_

New member
לדעתי

אני בהחלט שלמה עם ההגדרה ששפת תכנות היא שפה שכותבים בה תוכנית, ותוכנית היא סדרה של פקודות למעבד, אבל אני לא חושבת ש-HTML עונה על ההגדרה הזאת. HTML זה לא סדרה של פקודות למעבד. זה בסה"כ לקחת קובץ טקסט, ולהוסיף לו טאגי-עיצוב, שהדפדפן (או תוכנית כלשהי שמציגה דפי HTML) מפרש כפקודות שמוגדרות אצלו. אתה לא יוצר כאן שום תוכנית חדשה. אתה משתמש בתוכנית קיימת (הדפדפן) באופן מסויים. ולגבי javascript - אני כן חושבת שזוהי שפת תכנות, על אף שהיא עובדת כסקריפט.

ליאור ב

New member
תודה על התמיכה.

תודה לכולם על התמיכה. תנו לי להבהיר. HTML - Hyper Text Markup Language , כפי שצויין כבר ע"י אחד מתומכי. HTML כשמה כן היא: שפת סימון טקסט. זוהי שפה אשר הבראוזר מפרש לאותם דפים שאנחנו רואים באינטרנט. זוהי אינה שפת תכנות לא רק בגלל שאי-אפשר ליצור בה אלגוריתמים. ב- javascript אפשר לכתוב אלגוריתמים וגם היא אינה שפת תכנות, היא שפת "תסריט". תסריטים אשר מתורגמים ע"י הבראוזר לפעולות שונות. שפת תכנות היא שפה שלאחר כתיבתה עוברת תהליך ההופך אותה לשפת מכונה, שהמחשב מבין. לתהליך זה קוראים "הידור", או בלע"ז "קומפילציה". תוכנית שנכתבה בשפת תכנות יכולה לרוץ בפני עצמה, מול החומרה, ללא צורך בתוכנת תיאום וקישור. אם השמטתי משהו או לא דייקתי בניסוח, נא תקנו אותי. ליאור.

galh

New member
התחלת יפה..

אבל... JavaScript היא שפת תכנות. העובדה שהיא גם שפת סריפט אינה הופכת אותה ל-"לא שפת תכנות". יש מספר שפות שאומנם עוברות תהליך של קימפול, אבל הן אינן מתורגמות לשפת מכונה, לדוגמא JAVA שרצה בשפת מכונה וירטואלית.

refferer

New member
אז מה זה משנה

מישהי שאלה שאלה קשה לענות מי שם *** עם זה שפת תיכנות או לא אין לכם מה לעשות בחיים

galh

New member
זה משנה לנושא הפורום

כל הדיון התחיל בעקבות זה ששאלות לגבי HTML לא צריכות להיות מפורסמות בפורום הזה, יש פורומים יותר מתאימים. דרך אגב, יש לי מה לעשות בחיים, ואחד הדברים זה להיות מעורב בפורום.

ליאור ב

New member
מסכים.

אני מסכים איתך. הפורום נועד לדיון וזאת הסיבה שאנחנו כאן. ליאור.

IdanR

New member
כשראיתי את ההודעה...

חשבתי בהתחלה למחוק אותה, אבל אז ראיתי את התגובה והחלטתי להגיב גם בעצמי. הפורום הזה לא נועד רק בשביל שאנשים ישאלו שאלות, זהו אינו פורום תמיכה, ובהחלט יש כאן מקום לדיונים בכל מה שקשור לשפות תכנות. לגבי איך הדיון התחיל, זה לא רלוונטי, כמובן, כל עוד יש התייחסות להודעה המקורית. אני מסכים עם זה שיש פורומים מתאימים יותר לשאלות מסוג זה, העיקרי ביניהם הוא פורום בוני אתרים, שדרך-אגב, אני מכיר אישית המנהל, ואני בטוח שהוא ישמח לעזור.

ליאור ב

New member
ההבדל הקטן

ההבדל הקטן הוא ש JAVA רצה לבד וה VM מתרגמת אותה לסוגי חומרה שונים. JS לעומת זאת לא רצה בעצמה, הבראוזר קורא בה איך להציג את הדפים, לא היא שמשתמשת בבראוזר. זאת לא הנקודה, כפי שצויין כבר למעלה. הגברת שאלה שאלה וקיבלה ממני תשובה.(window.open) ליאור.

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד מה זאת אומרת "JAVA רצה לבד וה VM מתרגם אותה לסוגי חומרה שונים". JAVA לא רצה לבד! היא מפורשת(עוברת אינטפריטציה) ע"י המכונה הווירטואלית! אין שום "תרגום" יש אינטפרטיציה - כמו ב-QB הישן והטוב, או ב-TCLITE... בברכה...

galh

New member
תבדוק שוב...

קובץ ב- JAVA מתורגם ל- byte code (מקביל להוראות אסמבלר של מעבד) של מכונה וירטואלית. הקוד הזה רץ כקוד אסמבלי ולא ע"י אינטרפנטציה של הוראות כמו ב- Basic.

למעלה