>>> hremzli

argamon

Member
אופס, טעות בפתיחת הודעה חדשה:

במקום תגובה פתחתי בטעות הודעה חדשה.
אוויקה, אשמח להעברת ההודעה לשירשור המאכלים.
תודה

ladybug4NLP

Active member
הבדלים בין קציצות תפוחי אדמה

כרמזלי - זה של פסח (אצלנו) ונעשה מפוח אדמה מבושל ומגורד.
השני (לביבות שכרגע אני לא זוכרת את שמם ההונגרי) עשוי מתפוח אדמה חי ומגורד.

שניהם טעמים משהו אבל לדעתי הכמזלך יותר משמינים כי הם סופגים יותר שמן

argamon

Member
לפי התרגום של גוגל - לביבות:

גוגל מתרגם את המילה לביבות ל - palacsinta , אבל זה לא ניראה לי הגיוני. אני חושב ש-palacsinta שאמא שלי עשתה בצורה נפלאה, זה משהו אחר. או שאני טועה.

שמני1

New member
אין לסמוך על התרגום של גוגל, לא במקרה הזה ובכלל. התרגום

של גוגל יכול לתת כוון כללי של תוכן אבל בד"כ לא יותר מזה. לצערי אין באינטרנט מילון הונגרי עברי או עברי הונגרי ראוי.
ובנושא המדובר, Palacsinta הן חביתיות בעברית או בלינצ'עס (המקור ביידיש).
לא בטוח שיש מילה מדויקת ללביבה (לאטקע) בהונגרית. דרך אגב גם המילה 'כרעמזלי' היא לא בהונגרית תיקנית. זו מילה בגרמנית או יידיש עם סיומת הונגרית, '.. לי', שהיתה בשימוש אצל יהדות הונגריה.

argamon

Member
שמני, אתה מכיר את זה?

מצאתי את מה שבקישור היום: מילון שעושה רושם מצוין.
> צורת השימוש היא לבחור בתיבה העליונה את השפות הרצויות לתרגום. ( ההצעות כתובות באנגלית) כשבצד השמאלי לבחור את השפה הנוכחית ובצד ימין את השפה בה אנו מחפשים תרגום. ( אתה תבין מיד בכניסה לאתר )
לכתוב בתיבה העליונה מילה וללחוץ על translate בתיבה העליונה בפינה השמאלית התחתית, ואז הדף יעבור שינוי מספר שניות, ויופיע דף זהה כשהתרגום נמצא בתיבה התחתונה.( האותיות קטנות )
> הקלדתי - לביבה וקיבלתי Krumplilángos . הוי כמה אהבתי את ה-לנגוש שאמא עשתה לנו הילדים. ( כשאני מתאר מאכלים שאמא ז"ל עשתה, לא פעם קשה לי להמשיך, כיוון שהעיניים שלי מתמלאות המון מים הנקראים דמעות, וקשה לי להמשיך. וואוו, זה קורה לי ממש הרגע בכתיבה )
> הנה הקישור: [URL]http://bit.ly/19EcFLm[/URL]

שמני1

New member
Krumplilangos זה מאפה של בצק שמרים העשוי ברובו מקמח ויש

בו גם תפוח אדמה. למה שאנחנו מתכוונים בלביבה, אלה תפוחי אדמה מגוררים+ביצים ומטוגנים. לא חושב שיש במטבח ההונגרי הקלאסי לביבות כאלה ולכן גם אין להן שם בהונגרית.

ladybug4NLP

Active member
langos מכל סוג שהוא זה בצק שמשטחים אותו בידיים ומטגנים אותו

על האש או במחבת עם או בלי שמן.

בשום אופן זו לא לביבה, יותר בסגנון של פיתה אן חתיכות קרועות צרות וארוכות אבל
מטוגנות על האיש בצורה זו או אחרת

noemi2

New member
בפסח,אני מכינה חרמזלי,מתוקים.הנכדים מאוד אוהבים.ביצים,קמח

מצות ,מיץ תפוזים.

למעלה