HR SOS

עמיתכ

New member
HR SOS

לכל אנשי האפליקציות ניווט ומעקב מסלול המשולבות במד דופק.
רציתי לדעת האם קיימת אפשרות באפליקציות כגון אלו המאפשרת הגדרה של דופק מינימלי או מקסימלי אשר בעת חירום תזניק הודעת ביטול למסך (במידה והסטייה במדדים היא עקב הסרת רצועת דופק), במידה ולא ביטל המשתמש את ההתרעה, ישלח הטלפון הודעת חירום לשירותי הצלה עם פרטי ההתרעה ובנוסף מיקום מדוייק של המשתמש.

במידה ולא קיימת אפשרות כזו – איך אפשר לקדם את הרעיון ולמי כדאי לפנות לעזרה.
שלחתי מייל לחברת "SPORT TRACKER" בנושא ואני ממתין לתשובה, כל עזרה תתקבל בברכה.

בנוסף – אם אפשר לקדם יוזמה כזו ע"י איגודי אופניים, רכיבה או ספורט אשמח לעזרה.

במטרה להציל חיים יקרים,
עמית כץ.

טל' 054-5604817

עמיתכ

New member
נושא שיכול להציל חיים

ברור לי שהנושא של ההודעה לא מוצלח כל כך... אבל בכל זאת אשמח לשמוע התייחסויות.

ungy

New member
הממ... אני תוהה

אם הדופק נעצר אז מה יעזרו שירותי הצלה?

enigo

New member
בדיוק מה שאני חשבתי עליו

אבל שווה אולי לשאול איש רפואה - אולי פציעה קשה גורמת לדופק איטי מאוד, ברמה שניתן לזהות.
ברף העליון אין עניין - אדם במאמץ מגיע לדופק הרבה יותר גבוה מאדם מחוסר הכרה, בזה אני בטוח...
אבל רעיון אחר - בכל טלפון חכם יש היום מד תאוצה. תאונה קשה דווקא קל לאפיין מבחינת תאוצות - אולי זה הנתיב הנכון לאפליקציה שתזהה התרסקות ותדע להזעיק כוחות משטרה? אני יודע שככה זה עובד עם אלמנטים דומים במכוניות.

ungy

New member
ומה יקרה אם יפול הטלפון ויחטוף מכה? מסוקים?

enigo

New member
כמו שהציעו כאן - נדלקת אפשרות ביטול, ורק אחרי

השהיה מסוימת - נגיד דקה - מצלצל למוקד חרום.
כמובן שיכול להיות מקרה קצה של טלפון שנפל למקום שאי אפשר להגיע אליו וכו', אבל זה סיכון סביר לדעתי.

oriel29

New member
יש את icedot

זה חיישן שמותקן על הקסדה, ויודע לעשות בדיוק את מה שאתה מדבר עליו (לא מבוסס דופק, מבוסס מיקום/תנועה)

אתה מוזמן להכנס לאתר שלהם וצפות, הם התחילו בתור סטארט-אפ מזמן, כרגע כבר נותנים שירותים בארה״ב

https://icedot.org/site/crash-sensor/

אין להם שירות בארץ, וגם החיישן לא זול בכלל (200דולר)

אבל זה בהחלט קיים

steiff

New member
זיהוי מצבי חירום

ה״catch״ פה הוא זיהוי נכון של מצבי חירום שמצריכים הזעקה של כוחות ההצלה.
לדעתי אבדן דופק הוא לא סיבה להזעיק את כוחות ההצלה משתי סיבות:
א. (כפי שכבר צויין פה) אם אכן מדובר בדום לב, עדיף להזמין את חברא קדישא. אם לא תקבל טיפול מיידי במקום מעוברי אורח - האמבולנס שיגיע אחרי (X) דקות כבר לא יועיל.
ב. יש סיכוי הרבה יותר גדול לאבדן קשר בין הרצועה למכשיר ואתה לא באמת רוצה להזעיק את כוחות ההצלה בכל פעם שהרצועה שלך מתקלקלת ואתה לא הספקת לכבות את ההתרעה במועד.

מה שכדאי לעשות הוא לאפשר למשתמש לשדר מיוזמתו איתות לכוחות החירום שכולל את המיקום. אפליקציות כאלה כבר קיימות, רק שהן לא מובנות בתכנות שציינת אלא מגיעות כאפליקציות נפרדות. כשאתה מרגיש רע, תקווה שיש לך עדיין מספיק יכולת ללחוץ על לחצן החירום...

עמיתכ

New member
אני מבין את הסייגים

אבל מהיכרותי עם מצבי החייאה וסיוע, גם כשאתה לא לבד ויש מי שמסייע לך, זה יכול להקל ואף להציל חיים במידה וכוחות הצלה יכולים להגיע ישירות אליך ללא צורך בתיווך והכוונה.
כמו כן יש מצבים - אולי מועטים, בהם יש אפשרות לזהות מצבי מצוקה לפני שממהרים "לחתום על שעת הפטירה", וכך להציל חיים - לדוגמא במקרה של חבלת ראש או איבוד הכרה + איבוד דם שלכאורה בסביבה עם אנשים אמורה להיות פציעה קלה, אך ברגע שאתה לבד ללא יכולת להזעיק עזרה זה הופך לסופני. ראה מקרה איציק דרזי ז"ל.

לגבי הסעיף השני - לדעתי לא בעיה ליצור מערכת התניות באפליקיה שיודעת לזהות באם מדובר בתקלה או מקרה אמת - לפחות לנפות חלק גדול מהתקלות, לדוגמא לוודא שהאימון התחיל והיתה פעילות גופנית סדירה לפני וכדומה.

steiff

New member
ו...

ואיך האפליקציה תדע לזהות פגיעת ראש או אבדן הכרה לפי מד הדופק ומהירות התנועה? אותם ״סימפטומים״ (ירידה בדופק והפסקת תנועה) מאפיינים גם עצירה לקפה... תכין מראש שלוש כוסות קפה לנהג האמבולנס וצוות ההחייאה שמגיע?

נראה לי שאין מנוס מיוזמה של הרוכב (או אלה שלידו) להזעקת העזרה. האוטומציה פה נראית לי מורכבת מדי. אבל אולי אני טועה....

עמיתכ

New member
עצירה לקפה מתאפיינת

באפשרות הרוכב להגיב, ולבטל את ההתראה לפני שליחת ה - SOS.
כפי שאמרתי בהתחלה - הרעיון הוא שרק במידה והרוכב לא מבטל את ההתרעה ולאחר זמן מסויים שמוגדר מראש, האפליקציה תדווח הלאה.

steiff

New member
וזו בדיוק הבעיה...

ממש לא כדאי להקפיץ את מד׳א או יח׳ 669 בגלל שלא הספקתי להוריד את הכפפה בזמן כדי לשחרר את האייפון מנעילה.
ולא נתאר מצבים קצת יותר מעניינים כמו טלפון שנשאר על הכידון, ורוכב שבדיוק כורע ״ללדת״, ואני מרשה לדמיון שלך להשתולל למצבים נוספים.

שלא תבין לא נכון, הרעיון ״נכון״ מחינת הנחיצות שלו, אבל אני יכול להעלות בדעתי יותר מדי סיטואציות בהן תגיע למוקדי החירום התראת שווא, וזה יביא במהרה למצב של ״זאב-זאב״. אם תצליח לפתח את האלגוריתם שמזהה נכון את מצבי החירום ואת הסיטואציות שגורמות לאתראות שווא - יש לך אפליקציה מנצחת.

בפועל אפילו בבתי אבות מתגי קריאות החירום מצריכים פעולה יזומה של הקשיש. רק במח׳ טיפול נמרץ יש ניטור קבוע של המטופלים והזעקה במקרה של חריגה מהמדדים הנורמליים, ושם מדובר במיכשור מדידה מקיף ומדוייק הרבה יותר מרצועת דופק על החזה של רוכב אופניים (ובצוות חירום בטווח של שניות ממיטת החולה).

susita7

New member
הצעת ייעול

במקום להתקשר ישר לשירותי החרום האפליקציה תתקשר למספר שהוגדר מראש (קרוב משפחה / חבר) אשר ינסה ליצור קשר עם הרוכב/ים ויזעיק עזרה לפי שיקול דעתו. זה ימנע חלק גדול מהתרעות השווא

למעלה