HPNA - Home PNA

eyal71es

New member
HPNA - Home PNA

יש לי בבית כמה מחשבים, תחילה חשבתי לחבר אותם אם רשת אלחוטתית אבל אז ראיתי את הביצועים של רשתות אלה וויטרתי על הרעיון. אבל לאחרונה נתקחתי ב hpna - חיבור מחשבים בבית דרך רשת הטלפון משהו שמע על זה משהו ? כמה עולה ? מה האפשרויות ? אשמח לשמוע

shanis

New member
HPNA

Home Phoneline Network Appliance אם אני זוכר טוב. התעסקתי אם הטכנולוגיה לפני 5 שנים כשהיא היתה בתחילתה. אם אני עדיין מעודכן HPNA3 מדבר על קצבים תיאורטיים של 50 Mbps וכבר מדברים על 100Mbps . הרעיון הוא לחבר מודם ADSL או כבלים עם ממשק HPNA כאשר ישנם מתאמי HPNA שצד אחד שלהם וא 2wire RJ11 וצד שני הוא RJ45 ETH או USB. בזמנו היו לטכנולוגיה בעיות של CROSSTALK והפרעות אחרות שהביאו לביצועים נמוכים. אני מניח שהיום הטכנולוגיה הרבה יותר בשלה. המתאמים לא יקרים מדי (לא מעודכן במחירים). בעוד שבוע אוכל לתת לך יותר פרטים אם תהיה מעונין. אתה תמיד יכול לחפש באינטרנט. יש הרבה חומר על זה. ל-D-LINK למשל יש מוצרי HPNA .

eyal71es

New member
HPNA

ראיתי שבעולם הנושא מפותח אבל מה מהצב בישראל ? חיפשתי באתרי המכירות וכמעט לא מצאתי כלום

shanis

New member
בגדול זה נכון

בזק התחילה להתעסק עם HPNA קצת ובעוד שבוע וקצת אני אוכל לברר איפה זה עומד ומה הממצאים של הבדיקות. לדעתי יש כמה סיבות למה בארץ HPNA עדיין לא כ"כ תפס והן שהנושא של רשתות ביתיות עדיין בתחילת דרכו בארץ + העובדה שהיום אתה לא צריך כ"כ קצבים מהירים (רוב החבילות BROADBAND בארץ הם בקצבים נמוכים בהשוואה לשאר העולם) ולכן 802.11 מספיק וזו גם הטכנולוגיה שיותר מתפתחת בארץ היום.

למעלה