HP Pavilion tx1000 מחשב לוח?

shin7

New member
HP Pavilion tx1000 מחשב לוח?

למחשב זה מסך מגע(touchscreen) ? מה ההבדל בינו לבין TABLET PC רגיל? מה החסרונות (יתרונות ?) הוא מגיע עם מעבד AMD - AMD Turion 64 X2 dual-core processors - למה הוא מקביל ב INTEL ומה רמת ביצועיו? ראו קישור http://www.shopping.hp.com/series/category/notebooks/tx1000z_series/3/computer_store;HHOJSID=LyLmH3Ypy1Vhfwh3m02dVvT2VJ7MP3H1wT3mwXXn2pCSbDtlQ5dZ!1165252745?jumpid=in_r329_personalization/browse1/home_SDP

יאיר B

New member
חתיכת קישור...

המחשב שקישרת אליו הוא מחשב לוח (ובאנגלית אומרים Tablet PC). יתרונות של מחשב לוח? אפשר לכתוב עליו עם עט (בינתיים באנגלית, אין עדיין זיהוי עברית אבל אולי יהיה בעתיד), העט הזה (נקרא חרט) יכול במקרים מסוימים להחליף את המקלדת, יש ישומים שמיועדים לעבוד איתו בצורה טובה יותר כמו OneNote של MS (חלק מחבילת אופיס המלאה החל מאופיס 2003). הוא גם קל מאוד לנשיאה (בדרך כלל כ-1.3 ק"ג +-). חסרונות של מחשב לוח? הוא קטן (מסך 12" בדרך כלל, אבל יש כאלה שיטענו שזה יתרון, לכן גם המשקל הקל), הסוללה שלו חלשה בדרך כלל, אין DVD (צריך מעגן = עוד כסף), מערכת ההפעלה שלו יחודית למחשבי לוח, אין עברית כרגע (מבחינת הכתיבה בלבד), יקר מאוד, עדין יותר (ציר אחד למסך). בעיקרון נועד מראש לאנשים שעוסקים בסרטוטים בשטח (למשל אדריכלים) או לרופאים וגם יכול להיות לסטודנטים, אבל לא ישראלים
לגבי המעבדים: ה-AMD הנ"ל מקביל לקור 2 דו של אינטל שהוא המעבד הכי מתקדם שיש כיום לניידים.

bar666xp

New member
א. המחשב שבקישור הוא TABLET HYBRID

כלומר טבלט עם מקלדת... ב. מעבדי AMD TURION כמו שנאמר ""מקבילים"" לכור2דו מבחינת ביצועים הT7### הם המעבדים הנותנים מקסימום ביצועים כיום... אבל מעבדי TURION X2 הם עדיין מעבדים מעולים {אאל"ט ברוב/חלק המקרים גם חסכוניים יותר בצריכת חשמל}. ג. למה אתה מיעד את המחשב יש לך צורך בTABLET? אגב ל""אט"" קוראים סטיילוס.

shin7

New member
שימו לב - מסך מגע ולא מצויין TABLET PC

חברים אני יודע מזה TABLET, אולם משום מה לא קוראים לו כזה ומדגישם שהוא עם מסך מגע . יכול להיות כדי לפשט את השם. אם למישהו יש נסיון איתו אשמח לשמוע.

bar666xp

New member
יש ביכלל נטיה להוציא את המילה TABLET החוצה..

במיוחד בHybrid כדי לא יחשבו שאין TACHPAD ומקלדת כמו שרגילים אנשים לחשוב על TABLET... בנוסף המערכת הפעלה... TABLET לכאורה מערכת הפעלה צריכה להיות TABLET בHybrid א. אין יותר את ה""חובה"" הזו. ב. אפשר לומר שהם מחשב נייד + TABLET בחבילה אחת.. בנוסף לרוב TABLET החומרה הייתה בדגש למשקל לדוגמה שימוש בדיסק 1.8" {שגם בשימוש באוטרה לייט}... בקיצור בפועל זה Hybrid... שאפשרי להזמין עם מערכות הפעלה שאינן TABLET אגב גם מערכת הפעלה 64BIT. ושוב על השאלה העיקרית לא ענית... יש לך צורך בזה? מקביל ללא מסך מגע יעלה הרבה פחות משהו בסביבות ה60% מעלותו של זה אאל"ט.

shin7

New member
שימוש ב TABLET PC

אני מקווה לעשות שמוש בו בתוכנה לאדריכלים - כאשר השימוש הוא יותר אינטואיטיבי . במקום עבודה עם עכבר פשוט לעבוד כאילו אני משתמש בעפרון על דף נייר. ואני מקווה שזה אכן כך. המחשב של HP עולה לפחות בארה"ב כ 1000 דולר. לא יודע אם הוא מיובא לארץ. אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמשתמש במחשב לוח.

Y. Welis

New member
זה מאוד תלוי בדיוק המצביע. כדאי לנסות לפני כן

כי באותה מידה אפשר לקנות לוח-כתיבה (דיגיטייזר) איכותי ולחבר אותו לנייד.

shin7

New member
מסך מגע- עדכון

לאחר חיפושים נוספים- במסך המגע ב HP ניתן כנראה לעבוד גם בעזרת האצבעות , מה שכנראה לא ניתן ב TABLET PC רגיל שם חייבים להשתמש בעט

למעלה