HP Pavilion dv6514ej - מעבר ל-XP

• פותח הנושא HooK
  • פורסם בתאריך

HooK

New member
HP Pavilion dv6514ej - מעבר ל-XP

שלום כאמור גם אני קניתי נייד של HP וקיבלתי אותו עם VISTA הגרועה שעושה מחשב עם נתונים טובים למחשב שעובד כמו נגר זקן. בקיצור אחרי כמה חודשים של יאוש מהויסטה ותקלות שלא נפתרות החלטתי לעבור לאקספי הבנתי שיש בעיה להשיג את הדרייברים הדרושים לכן פניתי לHP העולמי (בישראל הם לא יודעים לעזור מי יודע מה) ודרשתי לקבל דרייברים שיתאימו לאקספי בקיצור קיבלתי מהתומך ב-HP מייל עם לינקים לדרייברים שאמורים לעבוד עם XP (חוץ מדרייבר לקורא טביעות אצבע שלטענתו אין מצב להריץ עם XP ) בתור התחלה אני מתכוון להחזיר את המחשב לנקודת שיחזור המקורית כמו שבא מהיצרן , וזאת כדי לבדוק תקלה מסויימת שאין לי מושג אם היא עקס חוסר תאימות של תוכנה מסויימת שמותקנת או בגלל המערכת הפעלה .. לאחר מכן מה שאני רוצה לעשות זה להעיף את ה-VISTA ולתת בראש עם XP כמו שצריך .. כידוע המחשבים של HP מגיעים עם מחיצה על ההארדיסק שממנה ניתן לשחזר את המחשב כי שהוא מגיע מהיצרן .. השאלות: אין לי נסיון עם הסרה\התקנה של ויסטה ואני מאוד רוצה לדעת איך בכלל מסירים אותה מהמחשב? האם בוט מדיסק של אקספי ופירמוט רגיל מתהליך ההתקנה (של XP ) במסך הכחול זה מה שאני יצטרך לעשות ? או שיש קודם להסיר את הויסטה? (שאני לא יודע איך עושים את זה) .. בלהתקין XP יש לי נסיון רב. האם מומלץ להשאיר על המחשב את המחיצה שמגיע מהיצרן לטובת שיחזור המערכת ? אם אני אשאיר אותה אוכל להפעיל אותה בעתיד במקרה ויהיה צורך ? (אני לא סומך במאה אחוז על הדרייברים שקיבלתי מהתמיכה של HP ולא כ"כ בא לי להתקע עם מחשב שלא עובד ..או עובד חלקית.. האם אני יצטרך להתארגן מראש על דרייברים ל-SATA ? כדי להתקין את ה- XP ? (כמו שבנייחים יש שלב בהתקנה שצריך להכניס דיסקט\פלופי - שלב ה-F6) אם יש מישהו שכבר עשה את המעשה (לזרוק את הויסטה לטובת XP) בנייד של HP אני אשמח לקבל טיפים לפני שאני מתחיל להתעסק עם זה .. יתכן ויצוצו לי שאלות נוספות, תודה מראש לעוזרים..

יאיר B

New member
התקנה של XP תהיה כמו כל התקנה אחרת:

להכניס CD של XP לכונן, להגדיר טעינה מה-CD ולאתחל את המחשב. הבעיה עשוייה להיות עם נושא ה-SATA של הדיסקשיח. פעם אחרונה שניסיתי להתקין אצלי XP על הניד (שהגיע עם ויסטה) לא היתה בעיה של זיהוי הדיסק, אבל אנשים מספרים שלפעמים יש עם זה בעיה. בדוק בביוס אם ניתן לשנות את זיהוי הדיסק ולהחזיר למצב SATA אחרי התקנת חלונות (לא יודע אם זה יעבוד, מישהו ציין שזה עבד אצלו). לגבי ההתקנה - אתה מתקין רגיל. צריך לפרמט את הכונן שבו נמצאת ויסטה דרך XP (כמו תמיד). תעשה פירמוט מלא (לא מהיר). לגבי המחיצה של ויסטה - העצה שלי היא להשאיר אותה. אולי בעתיד המצב שיתפר (SP1 וכאלה) ותרצה לחזור לויסטה. יש הרבה אנשים בפורום שעשו את זה - אם מישהו ירצה, יכתוב על זה (התהליך אצלו).

HooK

New member
אז לגבי מחיצת השיחזור

גם לאחר התקנת XP אופן ההפעלה של שחזור למצב יצרן ישאר אותו דבר ? הכפתור שצריך ללחוץ בהפעלה של המחשב ומפעיל את השיחזור .. לא יהיה שינוי עם זה נכון ? (למקרה שנצטרך ..) לגבי בעיות ההתקנה עם דרייבר SATA לא עדיף לי לחפש למקרה שידרש דבר כזה איזה דרייבר ולצרוב אותו על דיסק ?

יאיר B

New member
אני מקווה שכן (לגבי הכפתור).

השאלה היא אם הוא מופעל מהביוס (כמו שההיגיון אומר) או ממקום אחר (אבל ההיגיון מזמן יצא לפנסיה בנושאי מחשבים...). אני מציע לפני הפירמוט ליצור DVD עם המחיצה הזאת (בדרך כלל במחשבים הללו יש כלי של היצרן שמאפשר לצרוב את המחיצה על DVD לשימוש בעתיד, אם תהיה בעיה עם המחיצה הזאת, הדיסק הזה צריך להיות בוטאייבל). ב-HP יש קישור לתוכנה כזאת אחרי ביצוע האקטיבציה דרך תפריט התחלה. לגבי הדרייבר - אם תמצא משהו כזה, תשמור לך.

רועי ב

New member
שלום לכולם, חדש בפורום - בעל DV6660

שלום לכולם קניתי לפני חודשיים HP DV 6660 ואני כבר הרבה זמן רוצה להוריד אותו לXP, מה הסיכון ? מה קורה לאחריות ? מה זה הסיפור הזה עם הSATA? ועוד שאלה אחרונה.. באיזה חומר להשתמש ע"מ לנקות את המסך? האם חתיכת הבד שמגיע המחשב היא בטוחה ? תודה רועי

יאיר B

New member
נתחיל מהסוף:

אם זה הגיע עם המכשיר, כנראה שזה מתאים לו. אם הבד לא מספיק - אתה יכול לקנות ערכה לינקוי מסכי LCD בחנויות מחשבים. לגבי שנמוך ל-XP: הסיכונים העיקריים הם שלא יהיו דרייברים באתר HP עבור הדגם שלך ל-XP (תבדוק באתר **לפני** שאתה מתחיל עם הפירמוט). מה קורה לאחריות? כלום. האחריות היא לחומרה ולא לתוכנה (ואם יש דרייברים זה אומר ש-HP תומכת לפחות באופן עקיף בהתקנה של XP, אבל יכול להיות שלא תוכל לקבל תמיכה טלפונית עבור XP לדגם שלך). הסיפור עם ה-SATA הוא שצריך להכניס דרייבר מתאים לפני התקנת XP. יש מחשבים שזה עובד בהם ישר בלי בעיות, יש כאלה שצריך להגדיר בביוס שינוי של זיהוי הדיסקשיח ויש כאלה שצריך להכניס את הדרייבר עם ההתקנה (הדרך הטובה ביותר היא ליצור דיסק XP שמכיל כבר את הדרייבר בתוכו - אאל"ט בפורום חלונות או תוכנה וחומרה יש מדריך איך לעשות את זה).

רועי ב

New member
אפשר קצת הסבר יותר מעמיק מה הסיפור של הSATA

הXP לא יודע לתמוך בו ? מה בדיוק הבעיה שם ? אשמח להסבר קצת יותר מעמיק

Y. Welis

New member
חפש בפורום את המילה SATA

ולא, XP לא תומכת בהתקנה בבקרים של SATA מלבד אלה של אינטל עד דור ICH6 (יתכן שאפילו רק עד 5). החדשים בניידים מהשנתיים האחרונות הם ICH7 ו-8, והם נתמכים בהתקנה רק בויסטה. לכן צריך ליצור דיסק התקנה שיכלול תמיכה בהם ובאחרים שאינם נתמכים.

רועי ב

New member
איפה אני משיג את הההתקנה הזאת שחסרה לי ?

רועי ב

New member
כל בעלי ה6660 לכאן

מישהו פה פעם עשה את התהליך על המחשב להוריד מוויסטה לXP ויכול לתת לי את כל הדרייבר?

למעלה