באופן רשמי המכשיר לא משווק בארץ משום שHP לא רצתה להתעסק עם תמיכה בשפה העברית במקלדת. לכן בקושי רב תמצא אנשים בארץ שרכשו את המכשיר ואני ספק אם תמצא משהו דרך גוגל. לגבי מחיר - אני לא יודע מה זה זול, אך המחיר שלו אכן ירד לאחרונה משום שהמכשיר נחשב לישן/וותיק. קוקי - אני שמח שאתה מרוצה מהX30 אבל דחילק, תרגיע. המכשיר מצויין אך יש יותר טובים ממנו.
כתבתי שהוא איטי יחסית ל-TC. הוא מציג ביצועים דומים (אם לא זהים) ל-4150. בקשר למקלדת ועברית - אני חושב שהיא עובדת עם עברית לא רע, אני אבדוק עם חבר שמחזיק במכשיר כזה ואתן תשובה.
ומי אמר לך שההשוואה היתה נחפזת? שלחנו מיילים זהים אחד לשני ובדקנו כמה זמן לוקח לפתוח אותם. ביצענו בדיקות הורדה ב-WiFi מול שרת בדיקות. פתחנו את אותם קבצים על הפאלם ועל הפוקט והשווינו ביצועים. בסך הכל השקעתי לא מעט זמן כדי לבחון את ה-4150, 4350, 5555, TC וזאורוס לפני שקניתי.
אני לא הייתי ממהר להסיק את המסקנה הזו. בעיקר בגלל שמדובר במכשיר ש-HP הודיעה על EOL שלו בעוד כחודש (או חודשיים). נכון, המכשיר מצויין, אבל אני לא הייתי קונה מכשיר שהיצרן מודיע שלא יתמוך בו יותר. בנוסף, יש חלופות אחרות שיתנו ביצועים דומים (או טובים יותר) בלי תוספת למרכיב העלות.