יש לי את ה-MX495 של Canon בתור מדפסת "משנית"
הראשית שלי היא מדפסת לייזר Brother L2700DW, משתמש בה לא מעט.
עד לפני כשנה~ הייתה לי מדפסת משנית HP5550 לצורך הדפסות שאני זקוק לצבע בהן. להערכתי, לכל היותר 10 הדפסות בחודש (קניתי אותה ביד2 ב30-50 ש"ח כי התגלגלו אלי מחסניות דיו שתאמו לדגם...).

אישית, אני לא סובל את המדפסות של HP. התמיכה שלהם בארץ נהדרת והם מקבלים המון שבחים על אדיבות, מקצועיות וכו' וכו' כל עוד המדפסות בתקופת האחריות.
אבל, אני מעדיף להשתמש במוצרים שאין לי צורך ליצור קשר עם נותן השירות. העדפה מוזרה, יודע. מכשירים שפשוט עובדים ולא מסובכים. מעולם לא חיבבתי את HP, לא אצלי, לא אצל המשפחה וכו'. בנוסף, העניין עם מחסניות הדיו, כמדומני שהם היו הראשונים ששמו צ'יפים שלא מאפשרים מחסניות אלטרנטיביות, העניין שלא ניתן להשתמש באפשרות הסריקה כשאין מחסנית תקינה ומלאה במכשיר, שיש להם "אזורים" של מדפסות ומחסניות כמו שהיה בעבר Zones ב-DVD. לא ניתן לרכוש מחסניות מאזורים אחרים.

אני בספק אם אני מגיע ל-100 הדפסות ב*שנה* עם המדפסת הצבעונית שלי.
כמו-כן היה לי שיקול שהייתי חייב מדפסת נמוכה יחסית כאשר הזנת הדפים ופלט הדפים הם בצד הקדמי של המדפסת.
לפני כחצי שנה קניתי את ה-MX495 של קנון.
על בסיס מיעוט השימוש העדפתי לבחור במדפסת שהעלות הראשונית שלה היוותה את השיקול המרכזי ולא העלות של התפעול השוטף / מחיר להדפסה בודדת מכיוון שלטווח הרחוק אני מטיל ספק אם המדפסת תשרוד שנים על-גבי שנים.
אני עדיין עם מחסניות הדיו המקוריות שהגיעו עם המדפסת.
במדפסת שרכשתי יש שתי מחסניות, אחת שחורה ואחת צבעונית. אין מחסניות נפרדות לכל צבע.

הסיבות שבחרתי בקנון:
- מחיר.
- התאימה למגבלות המקום והדרישה להזנה ופלט בחזית המכשיר.
- אחריות 3 שנים.
- מחירי הדיו לא היו בשמיים. לא הזול ביותר, אבל בהחלט לא היקר ביותר.

הדבר היחיד שמצאתי שלא עובד כראוי הוא החיבור ל-WiFi, כאשר הדלקתי את המדפסת היא לא תמיד התחברה אוטומטית ל-WiFi או שלקח הרבה זמן עד שהיא הפכה לזמינה. לא העמקתי ולא חיפשתי פתרון כי לא באמת אכפת לי, פשוט חיברתי עם כבל. ייתכן זה נובע מכיוון שיש לי גם נקודת גישה ונקודת הגישה והנתב הראשי עם אותו SSID או בגלל חוסר תאימות כלשהי עם הנתב הספציפי או הקושחה שלו.
ההתקנה הייתה מהירה וחלקה. המדפסת כעת מחוברת ב-USB למחשב נייד עם חלונות 8.1 והיא "משותפת" ברשת הבייתית כך שיכול להדפיס גם מהמחשב הנייד.
הסורק של המכשיר איטי ביחס ל-L2700DW.
המדפסת עובדת, עושה את הפעולה הפשוטה שהיא צריכה לעשות - להדפיס.
בעיניי התוכנה של Canon ידידותית, הרבה יותר מזו שזכורה לי ממדפסות HP שיצא לי להשתמש בהן בשלהי 2016.
מקווה שלא אצטרך לממש את האחריות, ימים יגידו...