HP יש דיו - אין הדפסה

שחיין

New member
HP יש דיו - אין הדפסה

שלום

ברשותי מדפסת הזרקת דיו hp 2645.

פתאום, ללא כל התראה, השחור לא מודפס. המדפסת "מתנהגת" כאילו היא מדפיסה ו"מבחינתה הכל בסדר", אבל יוצא דף ריק.

בקובץ המצורף תמונת מצב מפלסי הדיו.
הצבעוני כן מודפס.

עשיתי כבר ניקוי חרירים אבל אין שינוי בתוצאה.

להערכתי הדיו טרם נגמר.

מה עוד ניתן לעשות ?

דיו מקורי או לא ?
בגדול זה נשמע כמו בעיה במיכל\ראש השחור
(אני לא מכיר את הדגם הנ"ל .. יש שם שני ראשים או ארבעה מיכלים ??)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שאלה אליך זאדק (נדחף אני יודע סליחה..)

&nbsp
מה שיש לי כעת HP3830 שבקה אחרי שנה וקצת..לא לגמרי...יש בעיות בהפעלה נתקעה..ניתקתי מחשמל כל הלילה עובד..עכשיו הנייר נתקע..וידע מה לעשות אין לי...אולי שמן קצת אבל איפה אני לא יודע אחריות נגמרה לפני ימים ספורים..אמרו לי תקנה פשוט...
&nbsp
מה דעתך לגבי המדפסת הזו? בעיקר אמינות ושיש שלוש שנות אחריות.. עליות דיו בדקתי הן סבירות לי ..
או ששוה לי להשקיע קצת יותר מדפסת לייזר , צבע לא ממש חשוב לי...אני מדפיס עכשיו כ200 שף לשנה..יכול גם 400 דף פשוט חסכתי בדיו עד הנה ..מה אתה אומר?
&nbsp
השימוש ביתי..צריך גם סורק ופקס בכל מקרה.
&nbsp
https://ksp.co.il/?uin=39606&select=.1053..222..472..223..847.
&nbsp
תודה:)
&nbsp

לצערי את המכשירים של קנון אני בכלל לא מכיר ..
אם אתה מדפיס פחות מאלף דף לשנה אז לייזר לא הכי ישתלם לך..
בגדול ההיכרות שלי עם מכשירי HP נעצרה לפני כעשור ואני לא ממש מכיר את המכשירים החדישים שלהם ובגלל זה אני נוטה לענות בכלליות כששואלים עליהן בפורום ..
נייר נתקע יכול להיות מכמה סיבות ולפעמים זה משהו פשוט כמו חוסר בתזמון בהזנה בגלל גומיות יבשות ולפעמים זה בגלל גוף זר שתקוע במעברים ..

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה ..משהו אחר? או נהמר על זו..ונסגור עיניין?

עד 450 ש"ח מקסימום...למדפסת דיו..

G Gabi

Member
יש לי את ה-MX495 של Canon בתור מדפסת "משנית"

הראשית שלי היא מדפסת לייזר Brother L2700DW, משתמש בה לא מעט.
עד לפני כשנה~ הייתה לי מדפסת משנית HP5550 לצורך הדפסות שאני זקוק לצבע בהן. להערכתי, לכל היותר 10 הדפסות בחודש (קניתי אותה ביד2 ב30-50 ש"ח כי התגלגלו אלי מחסניות דיו שתאמו לדגם...).
&nbsp
אישית, אני לא סובל את המדפסות של HP. התמיכה שלהם בארץ נהדרת והם מקבלים המון שבחים על אדיבות, מקצועיות וכו' וכו' כל עוד המדפסות בתקופת האחריות.
אבל, אני מעדיף להשתמש במוצרים שאין לי צורך ליצור קשר עם נותן השירות. העדפה מוזרה, יודע. מכשירים שפשוט עובדים ולא מסובכים. מעולם לא חיבבתי את HP, לא אצלי, לא אצל המשפחה וכו'. בנוסף, העניין עם מחסניות הדיו, כמדומני שהם היו הראשונים ששמו צ'יפים שלא מאפשרים מחסניות אלטרנטיביות, העניין שלא ניתן להשתמש באפשרות הסריקה כשאין מחסנית תקינה ומלאה במכשיר, שיש להם "אזורים" של מדפסות ומחסניות כמו שהיה בעבר Zones ב-DVD. לא ניתן לרכוש מחסניות מאזורים אחרים.
&nbsp
אני בספק אם אני מגיע ל-100 הדפסות ב*שנה* עם המדפסת הצבעונית שלי.
כמו-כן היה לי שיקול שהייתי חייב מדפסת נמוכה יחסית כאשר הזנת הדפים ופלט הדפים הם בצד הקדמי של המדפסת.
לפני כחצי שנה קניתי את ה-MX495 של קנון.
על בסיס מיעוט השימוש העדפתי לבחור במדפסת שהעלות הראשונית שלה היוותה את השיקול המרכזי ולא העלות של התפעול השוטף / מחיר להדפסה בודדת מכיוון שלטווח הרחוק אני מטיל ספק אם המדפסת תשרוד שנים על-גבי שנים.
אני עדיין עם מחסניות הדיו המקוריות שהגיעו עם המדפסת.
במדפסת שרכשתי יש שתי מחסניות, אחת שחורה ואחת צבעונית. אין מחסניות נפרדות לכל צבע.
&nbsp
הסיבות שבחרתי בקנון:
- מחיר.
- התאימה למגבלות המקום והדרישה להזנה ופלט בחזית המכשיר.
- אחריות 3 שנים.
- מחירי הדיו לא היו בשמיים. לא הזול ביותר, אבל בהחלט לא היקר ביותר.
&nbsp
הדבר היחיד שמצאתי שלא עובד כראוי הוא החיבור ל-WiFi, כאשר הדלקתי את המדפסת היא לא תמיד התחברה אוטומטית ל-WiFi או שלקח הרבה זמן עד שהיא הפכה לזמינה. לא העמקתי ולא חיפשתי פתרון כי לא באמת אכפת לי, פשוט חיברתי עם כבל. ייתכן זה נובע מכיוון שיש לי גם נקודת גישה ונקודת הגישה והנתב הראשי עם אותו SSID או בגלל חוסר תאימות כלשהי עם הנתב הספציפי או הקושחה שלו.
ההתקנה הייתה מהירה וחלקה. המדפסת כעת מחוברת ב-USB למחשב נייד עם חלונות 8.1 והיא "משותפת" ברשת הבייתית כך שיכול להדפיס גם מהמחשב הנייד.
הסורק של המכשיר איטי ביחס ל-L2700DW.
המדפסת עובדת, עושה את הפעולה הפשוטה שהיא צריכה לעשות - להדפיס.
בעיניי התוכנה של Canon ידידותית, הרבה יותר מזו שזכורה לי ממדפסות HP שיצא לי להשתמש בהן בשלהי 2016.
מקווה שלא אצטרך לממש את האחריות, ימים יגידו...

G Gabi

Member
עוד תוספת קטנה ששכחתי

בטרם הקניה ראיתי שלא אמורה להיות בעיה למחזר לבד את מחסניות הדיו של המדפסת ע"י רכישה של דיו ומילוי עצמי.
בנוגע לסריקה - יודע שלא ניתן לסרוק אם אין במדפסת מחסניות דיו, אני לא יודע מה קורה כאשר אחת מהמחסניות ריקה / לא תקינה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה

&nbsp
בסוף קניתי את אותו דגם שהתקלקל...למה? כי היא עולה 290 ש"ח..ולפני מספר ימים קניתי את הדיו שלה..השחור ב145 ש"ח...
&nbsp
חצי עלות מדפסת רק דיו שחור...אז כבר לא שווה לקנות אחרת + דיו מלא חדש ..שתחזיק שנה נוספת אני מקווה גם טוב :)

G Gabi

Member
מקווה שלא שילמת 290.. היא נמכרת ב-KSP ב-219

זאדק, שאלה אליך -
היום נתקלתי ב: CISS - continuous ink supply system
מה דעתך על העניין הזה?

את האמת ששקלתי לרכוש קיט כזה לענטיקה שלי ..
אבל אין כזה באליאקספרס ומהקצת שראיתי באיביי יש ערכות שאולי יתאימו אבל הן לא מצדיקות את המחיר הגבוה ..
&nbsp
פעם הגיע אלינו לקוח שהיה תקופה ארוכה בתאילנד והיו לו מכלי ג'מבו (חלופיים כמובן
) שבלטו מהמדפסת וככה הוא תמיד יכול לפתוח את הפקק ולהוסיף דיו
מאחר ואז עוד לא היה הכי מקובל לקנות ברשת חיפשתי ומצאתי אותם בארץ אבל בשביל מוצר שלדעתי שווה גג 20 שקלים ביקשו ממני בזמנו 100
&nbsp
בגדול מאחר ובינתיים יש לי סוג של אספקה זמינה של דיו מקורי בחינם אני לא מודאג

G Gabi

Member
מסרטוני יוטיוב שראיתי נדמה שמדובר בערכה "אוניברסלית"

יש כאלו שהשקיעו עם כל מיני תפסנים ייעודיים וכד', אבל, אזיקון יעשה אחלה עבודה (אם אפשר לחורר את הפלסטיק) או אלתורים אחרים.
חפש ביוטיוב את דגם המדפסת שלך, אולי תמצא משהו.
אמ.. אבל אם יש לך אספקה, מי אני שאציע לך כל מיני פתרונות עקומים

&nbsp
העניין הזה ממש קרץ לי. בקושי מדפיס, אבל מדגדג לי באצבעות לעשות זאת.
נראה לי שכל עוד המדפסת שלי תחת אחריות אמנע מההרפתקאה. אולי עוד שנתיים וחצי~ Who knows.
&nbsp

אחת הבעיות במיכלים של ברדר זה שזה בעצם רק חצי אחד עם דיו
וצריך לדעת באיזה חצי לעשות את החור ככה שחייבים פעם אחת לפרק מיכל אחד ריק ולא נראה לי שיש הרבה אנשים שיהיהו מוכנים לעשות את העבודה המלכלכת הזאת ..
עם מדפסות ברדר עדיף מיכלי ג'מבו מהסיבה הפשוטה שזה סוג של "פלאג אנד פליי"

G Gabi

Member
אם כבר נרכש - אז, עם המבט קדימה!

רשת Ivory מציעה משלוח חינם למוצרים שהם מוכרים באתר.
כל תהליך הקניה מבוצע באתר האינטרנט, לא מגיעים במגע עם בן-אנוש, בכלל. יש אתרים שמתקשרים "לוודא" את ההזמנה. מניסיוני המועט (2 הזמנות..) דרך Ivory, נכנסתי לאתר, בחרתי מוצר, שילמתי, קיבלתי בדואר.
לא יודע אם הם מציעים את המדפסת הזו, אבל אם כן, סביר שהמחיר זהה לחלוטין ל-KSP עם משלוח חינם. אולי גם KSP עושים משלוחים, אין לי מושג.
&nbsp
החסרון היחיד ברכישה Online היא מימוש אחריות.
לפי חוק, על "יצרן" (יכול להיות יצרן, יבואן וכו', כפי שמופיע בתקנות הרלוונטיות) לקיים נקודות איסוף ב-4 ערים. חיפה, תל אביב, ירושלים, באר-שבע. לא תמיד נח להגיע למקומות האלה ולכן גם החנות בה נרכש המוצר יכולה להוות "נקודת מסירה". זה הייתרון ברכישה בחנות מקומית וסמוכה.
כמובן, אם זה עסק קטן וחביב עם שירות ראוי, מדובר בייתרון נוסף.

שחיין

New member
מקורי

שני ראשים [כמו בתמונה שצירפתי. כל הציבעוני במיכל אחד.]
&nbsp
סביר בעיה בראש השחור אבל השאלה אם יש מה לעשות? [להוציא ולנער? לנרטיב עם צמר גפן לח ? או כל דבר אחר שישחרר את הדיו.]
מזכיר שמבחינת המדפסת "הכל בסדר" היא לא משדרת שלא יוצא דיו או כל תקלה אחרת. מבחינתה היא מדפיסה....

מבחינת המדפסת אם הראש התייבש או החרירים נסתמו היא לא יכולה
לדעת מזה ותמשיך לשדר לך שהכל בסדר ..
המינימים זה להוציא את הראש ולבדוק שהמגעים שלו+בתושבת במדפסת נקיים
יש מספיק סרטונים ביוטיוב איך ומה לעשות,השאלה עד כמה שמאליות הידיים שלך

שחיין

New member
2 ימניות.....

אם תוכל לשלוח אותי לסירטון אחד [כי אני לא יודע מה בדיוק לרשום באנגלית. מה המילים המקצועיות לזה.]
&nbsp
תודה על העזרה.

למעלה