HP דגם עיסקי חזק עם XP

Med Game

New member
HP דגם עיסקי חזק עם XP

קיבלתי הצעות למחשב נייד HP דגם DV9750 מעבד T7500 זכרון 2GB דיסק קשיח 250 GB שנתיים אחריות בינלאומית ב5600 ש"ח למזומן וגם לדגם העיסקי s6820 HP עם מעבד T7250 2GHz רק 2 GB זכרון ודיסק 160 בלבד ושנה אחריות ב5200 ש"ח במזומן יש לי את כל הסיבות להעדיף את הדגם הלא עיסקי שהוא יותר חזק, וההבדל במחיר זניח חוץ מהבדל אחד אולי מאוד משמעותי: לדגם העיסקי יש אופציה להתקין XP במקום Vista ודגם DV9750 אינו תואם XP שאלתי היא האם אני אקלל את היום בו לקחתי מחשב עם ויסטה ולא מחשב עם אופציה לXP ? למישהו יש ניסיון עם אחד הדגמים ויכול להמליץ ?

יאיר B

New member
אתה בטוח בזמני האחריות?

בדרך כלל לדגמים עסקיים יש יותר אחריות מלדגמים ביתיים). דגמים עסקיים בנויים טוב יותר בדרך כלל מהביתיים. ההבדל ביניהם הוא בדיסק הקשיח (ההבדל במעבד זניח, הזיכרון הוא אותו דבר). לגבי מערכת ההפעלה: רוב האנשים לא אוהבים/מסתדרים עם ויסטה. אם זה כי היא כבדה מבחינת דרישות משאבים (כלומר צריך מחשב חזק יחסית, והמפרטים הללו חזקים) ואם כי היא חדשה וצריך ללמוד חוקים חדשים ויש גם כאלה שיש להם תוכנות שלא רצות על ויסטה. זה לשיקולך.

תותית42

New member
התשובה בשרשור: תחזיקו חזק RoyBO

גם בXP בתחילת הדרך היו אכזבות , והיום ?

Y. Welis

New member
לא באותה רמה. ההשוואות שנעשות בין 2000 ל-XP

לבין XP לויסטה, מטעות *נטו*, כי ההבדלים בין XP לויסטה גדולים פי כמה מאשר בין 2000 ל-XP. נכון ש-XP החלה עם שלל בעיות (ונותרה עם חלק לא קטן מהן, לעומת 2000 שהיתה יציבה כמעט מהיום הראשון), אבל היתה לה תאימות *מלאה* לאחור (אפילו לתוכנות שלא עבדו ב-2000) ודרישות חומרה מעט יותר גדולות - ב-20-30 אחוזים בערך, ולא 70-100 כמו בויסטה. מעבר לכך כל דרייבר ל-2000 התאים ל-XP. למעשה, נוצרו יותר דרייברים ל-2000 בעקבות יציאת XP. גם הפרשי הזמן היו קטנים - 2000 יצאה בתחילת 2000, ואחרי שנה וקצת (סתיו 2001) יצאה XP. כך שלא כדאי להשוות את ויסטה ל-XP, אלא למערכת אחרת שיצאה בסוף 99', ונעלמה תוך שנתיים (משהו שסביר מאוד שיקרה לויסטה, אם 'חלונות 7' תהיה כל מה שרוצים שהיא תהיה).

Med Game

New member
איך מתקינים XP על HP DV9750EJ

למרות שכבר מצאתי את המחשב העיסקי s6820 HP ב4700 ש"ח, אני עדיין מעדיף את הדגם HP DV9750EJ שאותו מצאתי כבר גם ב 5400 ש"ח, היתרון היחיד למחשב העיסקי זה היכולת להתקין עליו XP בלי בעיות, על המחשב HP DV9750EJ זה כבר סיפור אחר כי HP לא תומכים בהחזרתו ל XP למרות שהם אומרים שזה כנראה אפשרי יש כאן אולי מישהו שניסה ? שיש לו מחשב מהדגם הזה ? אם יש כאן מישהו עם הדגם הזה אשמח לקבל את רשימת זיהוי החומרה שלו כדי לבדוק לפני רכישה אם אני יכו להשיג דרייברים עבורו גם לXP

יאיר B

New member
אם יש באתר של HP דרייברים ל-XP עבור הדגם

הזה אז זה אפשרי. אבל HP מאוהבים בויסטה...

kobi 23

New member
מאוהבים זו לא מילה...

אם הייתה להם אפשרות הם היו אשכרה חותמים הסכם עם ויסטה לכל החיים.. רוב החברות כבר הבינו ממזמן עם מה יש להם עסק והגדיל לעשות מנכ"ל אייסר שאמר שהיא פשוט גרועה. HP משום מה כותבים בכל מקום "HP ממליצה על ויסטה פרימיום/ביזנס" וכו' בכל אתר ואתר. אני לא אתפלא אם יש הסכם סודי כזה או אחר בין HP לMS בטוח יש פה עניין של ניגוד אינטרסים. משום שאני בטוח שגם הם יודעים שהמערכת הזו ממש , אבל ממש לא מרשימה (בלשון המעטה) אגב יאיר ,צפה לטל' מהעו"ד שלי על השימוש ב"HP מאוהבים בויסטה" זהו פטנט רשום על שמי ( :

Med Game

New member
מחשב נייד "חלומי" של MSI

רק בגלל VISTA חיפשתי דגמים אחרים, שתומכים גם בXP והציעו לי את הדגם הבא של MSI שבגדול לא קיבלתי עליהם עד היום המלצות חוץ מפעם אחת שכן, זה היה ממוכר שלהם, שרגע אחרי זה היה צריך להתמודד עם חייל שבא אם מחשב כזה שקנה אתמול וכבר עושה צרות, ואם בחורה שקנתה מחשב נייד MSI חודשיים לפני, והבטריה כבר מתה בואו נגיד שאני נותן צאנס לMSI שוב [ אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד ] הרי לכאורה יש לו מעבד טוב יותר, כרטיס מסך טוב יותר, ואפשרות להתקין ויסטה או XP האם הייתם לוקחים מחשב כזה לפרזנטציה ? ואיך בכלל אני יכול לדעת איזה דיסק קשיח יש לו ? אולי סתם משהו מעפן ? מה עוד כדאי לי לבדוק ? והאם מעבד 8100 יותר טוב מ 7500 כי גם שמעתי דעות הפוכה בכל מקרה כלפי חוץ רואים רק שהעיצוב שלו מעפן לשבת עם לקוחות עם מחשב שנראה מגעיל חיצונית זה לא הכי עושה רושם, אבל השאלה היא אם זה לא מחשב שאני יסע איתו הלוך ושוב רק מהיבואן ובחזרה ממנו עם דמעות http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=781&CatCode=315

bar666xp

New member
אני יגיד לך זאת בצורה פשוטה!

MSI = איבוקראפ {זכויות שמורות לרויבו
} איבוקראפ = ...... נו מה צריך להרחיב? מסכנה MSI החלום היחידי זה סיוט בלהות מבית איבוקראפ! אתה רוצה לקחת סיכון שהמחשב לא יתקלקל ו/או שברגע שיתקלקל 95% שיהיה יותר זול {בריא} לזרוק לפח ולרכוש חדש? תהנה.

Med Game

New member
אשמח דווקא להסבר לאייבוקראפ :)

כינוי גנאי, הבנתי, לאיזה יבואן הבנתי, מה זה הקראפ ? :) והאם אכלת אותה עם מחשב נייד שלהם ? אשמח לשמוע מה היו הבעיות, ואולי תציל אותי מלרצות לקפוץ לעזריאלי בגלל מחשב נייד מעפן ?

kobi 23

New member
קראפ=חרא

בעניין המחשב MSI , בעבר חשבתי שהוא פשוט דרעק וברמה מאוד נמוכה , לאחרונה עקב תגובות שקילבתי ושלמדתי יותר לעומק את העניין הבנתי שהוא לא כזה גרוע ,עם זאת הוא לא ברמה מספיק טובה לדעתי ורחוק מהמחשבים של החברות המובילות (להוציא אולי LG שהוא מייצר לה חלק מהמחשבים) העניין הוא בנותן השירות.עדיף ללכת למקום טוב מבית טוב עם אחריות ושירות כמו שצריך

Med Game

New member
יבואני MSI בישראל איכזבו אותי לא פעם

אבל זה מחשב של MSI, אני מחפש לדעת אם יש מי שמשתמש בו וגם מרוצה, בעיניים שלי זה יתרון שאפשר להתקין עליו XP מה שבטוח שלא הייתי משלם עליו יותר מ4500 ש"ח,,, העיצוב שלו פשוט דוחה ומגעיל,,, מעניין אותי הביצועים שלו, בעיקר המסך, הבטריה, וכמובן הכרטיס הגראפי והמעבד העכבר שלו הבנתי שממש גרוע אבל מי משתמש בעכבר המובנה ? ויש עליו שנתיים אחריות, יותר מכל מחשב אחר, אז מצידי אם תהיה בעיה הם יצטרכו לזרוק אותו לפח ולא אני,,, ועוד שנתיים כבר אקנה מחשב אחר,,,

sb21

New member
כול החברות כותבות את זה

יש הסכם כלשהו עם MS, שהחברת מרוויחות מההמלצה הזו.

Med Game

New member
../images/Emo41.gif למי כאן יש את HP דגם DV9750 ../images/Emo41.gif ../images/Emo35.gif

אני צריך את המפרט הפנימי של המחשב כדי למצוא אם יש באינטרנט את כל הדרייברים שצריך כדי שאפשר יהיה להתקין את XP עליו כולל לוח אם, מעבד, ביוס, כרטיס קול, כרטיס מסך, רשת, בלוטות' וכו בקיצור אני צריך מישהו שיש לו את המחשב הזה מדגם DV9750 שיכול להריץ עליו את אחת התוכנות לזיהוי חומרה כמו everest ופשוט להעלות לכאן את התוצאות,,,

Y. Welis

New member
סביר שאפשר. תלוי בצ'יפסט שבלוח ובבקר של הדיסק

לרוב המוחלט יש דרייברים ל-XP (ואם לא, בביוס יש לעיתים תאימות). כדאי לחפש בגוגל ולבדוק אם מישהו כבר עשה את זה. מה שצריך זה להכין דיסק התקנה של XP שכולל בתוכו את הדרייברים שנחוצים לזיהוי הדיסק (ע"י תוכנת nLite, פלוס חבילת דרייברי SATA). אחרי שתעבור את השלב הזה, השאר כבר קל יותר.

למעלה