How to Secure a Boat Cover with Sandbags

lunatick

New member
מונע פיתול של החבל אבל

קשה מאוד לזרוק (למשל חבל התקשרות). חבלי התקשרות אני עדין מקפל. יואב

zina71955

New member
חבלי התקשרות - אכן שזורים מכמה טעמים

כל חבל זריקה ביחוד Heaving Line חיבב להיזרק כשהוא מגולל. ספרו את כל זה לציידי הליוויתנים במאה ה 19 לגבי חבל הצילצל. שם ידעו לגולל חבל שירוץ חופשי במהירות מטורפת. תארו לכם שחבל זה היה מסתבך/מקבל פיתולים תוך כדי עבודה. אגב, אצלי יש חבל זריקה - HEAVING LINE שבקצהו במקום ראש תורכי, מחובר עוגן חתול זעיר. מה שהחבל הזה יודע לעשות - חבל על הזמן. הוא "עף" למרחק של 25 מטר כשהוא מגולל בקפידה. אה-כן והוא צריך להיות שזור.

lunatick

New member
יש לי חבל זריקה

עם עוגן חתול בקצה, אני לא אעיז לזרוק אותו לכיוון אנשים, הוא משמש לי בעגינה כשאין מי שייקח ממני חבל. וגם כשמחובר לו עוד חבל שחרור כדי להשתחרר משרשרת של סירה שיושבת על העוגן שלי. יואב

zina71955

New member
חס וחלילה לזרוק את הטיל הזה לכיוון אנשים

אבל, לקבל "ראש תורכי" בראש זה גם לא נעים. כאמור, השימוש הוא להתקשרות בסינגל. אם יש אנשים ברציף וצריך להשתמש בו אומרים להם לזוז הצידה. מעבר לכך הוא משמש אותי ל"דליית" חבלים, מצופים ועוד מיני בישין ומרעין שונים ומשונים. את שלי קניתי ביוון בחנות לציוד דייג. הדייגים משתמשים בו רבות.

zina71955

New member
צורת השיחרור של שרשרות מצטלבות תלויה

באופי ההסתבכות של ההצלבה. הצטלבות פשוטה יכולה להיפתר בעזרת עוגן חתול קטן. בהסתבכות מורכבת יותר אני צולל ומעביר חבל (וכאן עוגן החתול לא יעזור) מתחת לשרשרת העוגן של האחר מרים אותה קצת ומשחרר את שלי. וקרה לי כבר שפירקתי את העוגן מהשרשרת והרימותי לחוד את שניהם. זו אחת הסיבות שיש נמלים המועדים לפורענות כגון סימי, קלקן ועוד כאלה שאני נמנע מלהיכנס אליהם. אבל, אין בטוחה כנגד מזל ביש

lunatick

New member
את שלי עשיתי מעגול נירוסטה 6ממ

2 כמו בתמונה המצורפת קשורים בהצלבה, וחבל בטבעת כשמשמש לשחרור שרשרת עוגן לא לשכוח לחבר חבל נושף להפיכת החתול. דווקא בסימי הוא קנה את עולמו אמ שרשרת עוגן של ספינה שעגנה בצד השני של המפרץ ושרשרת 1" (היתי נאלץ להרים אותה עם הווינץ) יואב
סליחה אבל התמונה הפוכה

lunatick

New member
ושוב פעם סליחה

לא מאמין שזה מה ששלחתי: אחרי "חבל בטבעת" צ"ל נקודה אחר כך מתבקש "חבל נוסף" וכמובן " עם שרשרת עוגן" וגומר

danielia1

New member
הדבר הכי טיפשי שראיתי... אהה כן גם אני אוסף

כך. ותמיד מתיר את החבילות של השותפים ואוסף שוב כמו שאני אוהב.

למעלה