How to be A Great Progressive Rock

Rudess

New member
How to be A Great Progressive Rock

איך להיות מבקר מוזיקת רוק מתקדם ב- 10 שלבים עמית,ברייטמן,חייט,דויטש וכל השאר, זה בוודאי יעניין אתכם.

עמית ע

New member
קישור מוכר, פורסם כבר בעבר

אני חושב שמרשימת השמות שמנית כאן, היחידי שמתיימר להיות מבקר מוסיקה הוא ברייטמן. אני לא מבקר, אני חולק רשמים. יש הבדל גדול.

Rudess

New member
עמית

קח את זה כמחמאה

begone

New member
זה פשוט שופך מצחוק

ללא ספק יופי של פרודיה על ביקורות פרוג סטנדרטיות - אגב, הן נפוצות בעיקר אצל סוחרי פרוג ותיקים (הם מתארים את מה שהם מוכרים), ופחות בקרב הציבור הרחב. דוגמאות: רקורד הוון, קיוניפורם, סינפוניק וכו'.

עמית ע

New member
יש לך טעות עקרונית

צריך להיות נאיבי מאד בשביל להתייחס לסקירת אלבום שנכתבת ע"י סוחר שמוכר אותו כביקורת. זו לא ביקורת ואפילו לא הבעת דעה סובייקטיבית. זו פרסומת, והסוחר אפילו לא צריך לטרוח ולהבהיר את הנקודה - אם מישהו נופל בפח וקונה אלבום בינוני או גרוע על סמך המלצה של סוחר, הוא יכול לבוא בטענות רק לעצמו. יש מוכרים (בעיקר בחנויות דיסקים) שחשוב להם מאד לשמור על אינטגריטי, ולכן הם נותנים לעצמם חופש פעולה גדול יותר כשהם מביעים דעה על איכות של דיסק, אבל בסופו של דבר, הם נמדדים ע"פ יכולתם למכור. לכן, בד"כ, אם יש להם דברים שליליים לומר, הם יעדיפו לשמור אותם לעצמם ויסתפקו בהתייחסות לדברים החיוביים.

begone

New member
אין לי טעות עקרונית

תקרא את מה שהבחור כותב - הוא מזכיר בגוף המאמר את סינפוניק ואת קיוניפורם. אתה פשוט לא קראת עד הסוף. הוא מתייחס בפירוש לסוחרי דיסקים שמתנהגים כמו מבקרים כאילו-אובייקטיויים.

עמית ע

New member
את המשפט הבא אתה כתבת

"ביקורות פרוג סטנדרטיות נפוצות בעיקר אצל סוחרי פרוג ותיקים" אבל עזוב, בוא במקום להתווכח על סמנטיקה נדבר על עקרונות. אני (וגם אתה, אני בטוח) לא קונה אף פעם דיסק על סמך המלצה של מוכר. גם ככה, בעידן ה-Filesharing, זה פשוט לא נחוץ יותר. אפשר פשוט להוריד ולהתרשם.

begone

New member
מסכים, אבל עדיין צריך ביקורות

אנשים רוצים לקרוא ביקורות, הם כותבים ומדברים ומחליפים דעות. שיתוף קבצים זה דבר נהדר, אבל לא לכל האוכלוסיה יש זמן לזה.

begone

New member
ההגיון פשוט

החנות נמצאת בקניון, הקניון נמצא ליד הבית בדרך חזרה מן העבודה - יש זמן לזה. חוץ מזה, אנשים נמצאים בקניון כי הם עושים קניות בסופרמרקט. לא תאמינו, אבל יש אנשים שיש להם עבודה בימים א'-ה', ואין להם זמן לשבת כל היום ולבדוק את הקאזה.

ולגבי לקרוא את הביקורות?

יש זמן - כסף גם יש? לשבת כל היום לבדוק את הקאזה? בוחרים קבצים, אומרים לו להוריד, חוזרים אחרי שעה, שעתיים, והכל כבר על המחשב. אורי, באמת...

begone

New member
זה מאוד פשוט

לקרוא ביקורת קצרה לוקח דקה או שתיים. לבדוק את האלבום בעצמך - זה לוקח שעה או שעתיים (האזנה שנייה). אתה חושב שמוסד הביקורת הולך להתמוטט בגלל קאזה? תהיה מציאותי.

מוסד הביקורת? איזה מוסד??

מצטער, ועד כמה שהדיון הזה ממש חסר פשר, אני לא קונה את זה. קריאה דורשת ריכוז גבוה יותר מאשר האזנה למוסיקה. לפיכך אפשר למשל, לנהוג ולשמוע מוסיקה, וקצת קשה יותר לנהוג ולקרוא ביקורת (אבל לא בלתי אפשר לחלוטין, אני מניח.)

L i z a r d

New member
דוגמה לא נכונה

קריאה משתמשת בחוש הראיה ולכן מן הסתם אי אפשר לנהוג בו זמנית. אפשר לשמוע מוזיקה ובו זמנית לדבר עם מישהו ולהקשיב למה שהוא אומר, כמו שאפשר לקרוא ביקורת ובו זמנית לראות זבוב מעופף לך מול הפרצוף. בכל אופן, הדומה שנתת לא קשורה לריכוז...

begone

New member
מוסד הביקורת = המציאות

תפתח דפדפן - ותחפש את המילה "music reviews" ותבין על מה אני מדבר. אתה מוזמן לחפש גם "Cd reviews" או "album reviews" או "record reviews". יש מליוני ביקורת שם בחוץ, ואנשים קוראים כל הזמן. ועוד משהו - אתה כתבת: "קריאה דורשת ריכוז גבוה יותר מאשר האזנה למוסיקה". מאיפה הוצאת את זה? אתה יכול להוכיח את זה? יש לך דוגמאות? כל ילד לומד לקרוא בכיתה א', למה אתה חושב שזה מסובך לקרוא? יש לך בעיות קריאה? אולי יש לך ליקויי למידה?
יאללה, מספיק כבר. כל הפורום הזה מוכיח את מה שאני אומר - אנשים רוצים לקרוא ולכתוב על מוסיקה. וכבודה של קאזה במקומה מונח.

אה!

אז המציאות זה מוסד הביקורת! אני כל כך שמח שאתה כאן על מנת להבהיר בפני נקודות פילוסופיות שכאלה. תגיד, אנחנו באמת מנהלים את הדיון הזה? ילד בכיתה א' יודע לקרוא משפטים פשוטים, הוא עדיין לא קורא עיתון באופן שוטף, ולא, אין לי בעיות בקריאה. גם לא אמרתי שזה מסובך לקרוא, ונתתי לך דוגמא בה לקריאה אתה זקוק ליותר תשומת לב. לא פי אלף יותר תשומת לב, רק קצת יותר. מדוגמא אישית, אני יכול לנהוג ולשמוע מוסיקה, או לכתוב בפורום ולשמוע מוסיקה. לעומת זאת, קצת קשה לי לכתוב בפורום ולקרוא ביקורת בעת ובעונה אחת, כמו שיהיה קשה לי לקרוא ספר ולדבר עם מישהו בעת ובעונה אחת. לעומת זאת, אני יכול לדבר עם מישהו כשיש מוסיקה ברקע. המוסיקה מתנגנת, וגם אם אני מדבר עם מישהו, אני עדיין שומע אותה, גם אם אני לא נותן את מלוא תשומת ליבי אליה, וגם בשיחה, לפעמים יש הפסקות, ובהפסקות האלה, יוצא לך להקשיב למוסיקה קצת יותר, שמתנגת ברציפות. לדבר עם מישהו לקרוא ספר יגרום לך בסופו של דבר לקרוא את אותו המשפט במשך שעה. או אולי לא לך, אולי אתה סופר אינטיליגנטי או משהו. לסיכום:לא אמרתי שמסובך לקרוא. הפורום מוכיח שאנשים רוצים לקרוא ולכתוב עם מוסיקה - מתי בדיוק אמרתי שזה לא נכון? מניסיון, להשקיע בפורומים ולדבר עם אנשים על מוסיקה, לוקח יותר זמן. אתה כותב תגובה, זה לוקח לך זמן מסוים, ואז אתה מחכה שמישהו יענה, ואם אף אחד לא עונה, אז אתה מקפיץ את הנושא, ואז כשהם עונים, אז אתה יוצא לחפש את האלבום (באינטרנט או במציאות). אתה באמת מנסה למכור לי שללכת לקניון לפני העבודה מבזבז לך פחות זמן מאשר לשבת בבית מול המחשב וללחוץ על העכבר מספר פעמים? הרבה אנשים קוראים ביקורת, אבל גם הרבה אנשים מקבלים את האינפורמציה המוסיקלית שלהם מMTV ומגלגל"צ - באופן ישיר, ולא עקיף. הרבה יותר קל לקבוע "אני אוהב את זה", מאשר לקבוע "הוא אוהב את זה, אז על פי מה שהוא אומר, אולי גם אני אוהב".

begone

New member
זה מאוד פשוט

עמלי אמר שלא צריך ביקורות אם יש קאזה. אני אמרתי שקאזה זה יופי, אבל עדיין צריך ביקורות. אתה אומר שביקורות זה מסובך, בעוד שקאזה זה פשוט. אני אומר שקאזה זה פשוט לחלק מן האנשים, אבל כל האנשים יודעים לקרוא - והם עושים את זה הרבה מאוד. מלבד זאת, אין לי טענות בנוגע לקאזה, היא עושה עבודה מעולה וייחודית, אבל כל עוד יש בני אדם בעולם, יהיו ביקורות מוסיקה טקסטואליות ומילוליות. אל תשכח שלא פשוט להבין אלבום פרוג בהאזנה ראשונה - וכפי שאתה יודע, לא משדרים כמעט שום פרוג ברדיו. פרוג זה עניין יותר מסובך.

למעלה