HOSTING SERVICES סדר בבלאגן! המלצות?

HOSTING SERVICES סדר בבלאגן! המלצות?

חברה יש לי שאלה קטנה,
עד לאחרונה עבדתי עם כמה מפתחים פרילנסרים, הודו מזרח אירופה וכד'.
הם פיתחו לי כמה תוכנות קטנות, חלקן עובדות כמעט בלי תקלות וחלקן עדיין מדשדשות.
כרגע כל תוכנה מאוחסנת על שרת אחר, אחד בהודו, אחד כאתר אינטנרנט אחד בהונגריה, בקיצור קצת בלאגן.
מה שאני רוצה לעשות זה בעצם לאחד את כל התוכנות לשרת אחד טוב וחזק, אבל מעבר לכך אני צריך גם שהצוות יוכל לעבור על התוכנות שלי, ולתת לי תמיכה מלאה לתקלות בתוכנה, לתקן באגים ואף להמשיך בפיתוח של חלק מהם (אלו שעדיין לא גמורות)
האם זה בכלל מקובל לעבוד כך? או שאני אמור למצוא את שירותי האחסנה בנפרד ואת המתכנתים שיתנו לי תמיכה בנפרד??????????????????

ואם זה אכן מקובל זה מה דעתכם עדיף משהו בחול? או בישראל????????????????????

מאוד מאוד אשמח לקבל קצת המלצות. תודה!!!!!

חחח אלעד אני הלקוח של עצמי

והכל עובד, אמנם קצת בלאגן, אבל הכל עובד, אבל אני ממש מחפש לעשות כמו שאמרתי סדר בבלאגן מישהו יכול לעזור? אם להיות כנה, שפת תכנות ותוכנות אין שום קשר למה שאני עושה ביום יום. אף פעם לא למדתי שום דבר שקשור לנושא, כך שכל התוכניות שלי לבניית התוכנות שבניתי היו על סמך ידע כמעט אפסי (חוץ ממה שאפשר למצוא ולקרוא באינטרנט) מן הסתם עשיתי טעויות בדרך, אני מודה. ולכן אני מחפש תמיכה ראויה. אז ממש ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי קצת לעשות סדר בבלאגן הקטן שנוצר אצלי.

תודה מראש !

BravoMan

Active member
מה בדיוק גורם לך לחשוב שהבלגן קטן?

האמת שהשאלה שלך לא לגמרי ברורה, אבל הנה מה שאני הבנתי מהודעתך המקורית:
1. אתה מעוניין לפתח מספר יישומי \ שירותי WEB.
2. כדי למזער את ההשקעה שכרת מפתחים לא ידועים ממקורות שונים ומשונים כנראה דרך אתר outsorcing, כמו vworker או איך שהם לא קוראים לעצמם היום.
3. כל אחד מהמפתחים האלה עושה מה שהוא רוצה, כולל למצוא לך hosting חינמי \ הכי זול ליישום הספציפי שהוא מפתח.
4. אתה רוצה לרכז את היישומים בשרת אחד כי אתה חושב שזה יעזור במשהו.

עכשיו, הרשה לי לשאול אותך כמה שאלות הכוונה:
1. האם מה שהבנתי נכון?
2. האם וכמה (בערך) אתה מוכן להשקיע בתחזוקת שרת, כאשר "תחזוקה" זה לא רק המחיר שעולה לשכור את השרת, אלא גם המחיר שיעלה לשכור אדם (עדיף אחד שמבין מה הוא עושה), כדי שיקנפג, יתקין מה שצריך, ידאג לאבטחה, עדכונים ושאר תחזוקה שותפת שכל שרת חייב?
3. האם בדקת שהיישומים שהזמנת כתובים בצורה שהם יכולים בכלל לחיות ביחד?
4. חוץ מסדר בראש שלך, מה אתה רוצה להשיג ע"י איחוד השרתים?

בגדול, אתה יכול לאחסן את היישומים היכן שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה, אבל היות וכתבת שאין לך מושג בזה כלל, תצטרך לשכור מישהו שיש לו מושג כדי שיטפל בעניין...

מעבר לזה, אני ממש לא יודע איך אפשר לעזור לך במסגרת פורום ציבורי.
היות ושכרת מתכנתים, אני מניח שמדובר ביותר מתחביב, מה שאומר שאתה צריך עזרה מקצועית גם במה שמסביב.

בהצלחה...

תראה נכון להיום

מדובר סך הכל בשתי אפליקציות, אחד שכתובה בJAVA בפלטפורמת LINUX, והשנייה בPHP בפלטפורת WEB. (כתבתי "כמה" אפליקציות כי אני מניח שארצה להוסיף עוד בעתיד)
ובנתיים אני לא צריך מישהו שיפתח מעבר למה שכבר קיים, אני סך הכל צריך מישהו שיעבור על SOURCE CODE לראות שאין תקלות, יאחסן בשרתים של החברה שלו, ויתן לי אחריות (אחרי שיעבור עליהם) שהכל מתפקד ואם לא יהיה באג שהוא עצמו יתקן. על זה אני מניח שהגיוני לשלם עמלה חד פעמית של כמה מאות דולרים, ועמלה חודשים של כמה עשרות דולרים.
מעבר לכך אם יהיו חידושים או עדכונים שצריך לעשות כמובן שזה ישולם בנפרד בהתאם לכמות העבודה. והסדר הוא גם אצלי בראש כמו שאמרת, וגם המטרה זה שהכל יהיה במקום אחד שיתן תמיכה מקצועית ומהירה אם משהו משתבש.

כמו שאמרתי היום אני עובד עם חברה, והם בסדר גמור רק שאחד מהם הוא סך הכל בן אדם אחד ללא חברה מאחוריו, כך שלפעמים אם יש תקלה או לא תמיד זמין, והשני זאת חברה קטנה עם צוות של 3 אנשים.

אז מה דעתך?
או דעתכם ?

BravoMan

Active member
סלח לי, אבל אתה חי בסרט אם אתה חושב

שתחזוקת 2 פרויקטי תוכנה שונים (ועוד בשתי טכנולוגיות שונות) + תחזוקת שרת שותפת ועוד ברמה מקצועית עם אחריות יעלו לך כמה עשרות דולרים בחודש.

מה גם, שזה בד"כ לא עובד ככה:
חברות שעוסקות בפיתוח לא מחזיקות שרתים, וחברות שמחזיקות שרתים (לצורכי hosting) לא נותנות שירותי פיתוח.
ייתכן מאוד שתמצא חברה שתדאג לעבוד מול ספק ה-hosting עבורך, כך שמבחינתך זה היה שקוף ואתה תשלם רק לגוף אחד שייתן לך פתרון כולל, אבל מה שבטוח, זה שזול זה לא יהיה.

הבעיה שלך היא שאתה לא מבין איך כל העולם הזה עובד:
אף אחד לא לקוח ליידיים קוד מקור של יישום רציני, עובר עליו בקריאה אחת וקובעה אם יש תקלות או לא.
אם אתה רוצה לדעת שיישום תקין ברמה מסחרית (שזה בניגוד לרמה של "כתבתי בתור תחביב משהו שירוץ רק עצלי ואולי אתן אותו גם לכמה חברים אם ממש יבקשו יפה"), צריך לבצע לו QA מלא.
גם אחרי QA רציני, כמעת תמיד יש באגים שמתגלים רק לאחר שתוכנה נכנסת לשימוש אמתי, כך שפרויקט תוכנה למעשה לעולם לא מסתיים: כל עוד משתמשים בתוכנה, היא דורשת תחזוקה.

ותיקון באגים פירושו שעות אדם, לפעמים ובהתאם למצב, יותר שעות אדם ממה שלקח לפתח את הקוד הבעייתי.

בנוסף, נשמע שאתה מבקש זמינות 24/7.
אין מחסור בשירותים כאלה לעולם ה-Web, אבל שוב - אלה שירותים ממש לא זולים (רק תחשוב כמה אתה היית רוצה שישלמו לך כדי שאפשר יהיה להקפיץ אותך בכל שעות היממה!).

בקיצור:
אין בעיה שתשנה את ספקי השירות שלך, אבל נשמע שכרגע אתה עובד עם הזולים ביותר ומקבל תמורה בהתאם.
אתה רוצה יותר, אבל לא נראה שאתה מוכן לשלם יותר, לכן נראה לי, לפי מה שסיפרת, שאתה בבעיה...

פרסאוס

New member

למעלה