Horatius - Ars Poetica 438

Horatius - Ars Poetica 438

Quintilio siquid recitares, 'corrige sodes hoc' aiebat 'et hoc'. nulius te posse negares bis terque expertum frustra: delere iubebat et male tornatos incudi reddere versus. si defendere delictum quam vertere malles, nullum ultra verbum aut operam insumebat inanem, quin sine rivali teque et tua solus amares. recito, recitare, recitavi, recitatus - read aloud, recite corrigo, corrigere, correxi, correctus - correct, set right; straighten; improve sodes - if you do not mind, please nego, negare, negavi, negatus - deny, refuse; say ... not; (+ ACI: say that you not...) frustra - in vain; for nothing, to no purpose deleo, delere, delevi, deletus - delete tornatus, tornata, tornatum - rounded; turned on a lathe מחרטה tornatos versus – טורי שירה שעוצבו בסד המשקל המוקפד incus, incudis – סדן insumo, insumere, insumpsi, insumptus - spend, devote inanem - void, empty, hollow; vain; inane, foolish; operam inanem – מאמץ חסר טעם

yuval k

New member
אני חושב שמחר יהיה לי זמן ../images/Emo3.gif

(מחר: פרק על המלחמה הקרה, חיבור על The Great Gatsby, פרוייקט שלם בצילום ו-SAT I)

פירוק לפרוזה

Si(ali)quid recitares Quintilio, 'corrige' aiebat 'sodes hoc et hoc'. (si) negares [ACI:] nulius te posse bis terque expertum frustra: iubebat delere et reddere incudi male tornatos versus si malles defendere delictum quam vertere, nullum verbum aut operam ultra insumebat inanem, quin sine rivali teque et tua solus amares.

simi5

New member
כן אין בעיה אני אתרגם לך

לפני שנתיים, נקראתי ע"י העולם על מנת להצילו מפני תנין-האל החיה המדהימה טרפה בלא הבחן מכל הבא ליד, ילדים, נשים זקנים,גברים, צעירים, שמנים ורזים.התנין האל התחיל לגדול מדי יום ויומו עד שהגיע לאורך של 20 מטר ויותר. בכל יום הוא דרש שיביאו לו לארוחת בוקר 50 אריות, 30 פילים, 25 ג'ירפות, 2500, תרנגולות ו50 בני אדם שמתוכם יהיו לפחות 20 ילדים בני 6 ומטה. ממשלת קניה לא ידעה מה לעשות ואז היא פנתה לאו"ם. אך אבוי, לאו"ם לא היה אכפת בכלל בטענה שזה לא עניין שלו. אולם, מהר מאד התברר שהתנין מרחיב את שליטתו בעולם והחל לדרוש שבכל ערב יובאו לו למאכל לפחות שני מנהיגים שמחוץ לקניה ושיהיו לבנים. אם הדבר לא יעשה איים תנין-האל שהוא "יקפוץ" לביקור בכל יום במדינה אחרת. כאשר האו"ם שמע זאת הוא תכנן להרוג את התנין, אך מיד התברר לו שזה בלתי אפשרי כי התנין הוא חסין פגיעות מאחר שהוא אל. ומכאן שהחל העולם לחפש דרכים שונות כדי לצאת מהמצב הקשה, בין היתר הוצע לשלוח פצצת מימן נגד התנין אך התברר שוב שהתנין האל חסין גם מנשק זה. הדרך היחידה שנותרה לעולם הייתה לקרוא לי, שהרי שמי כבר יצא לרחוק, בתור אחד שמומחה לכל. ואכן הסכמתי לקבל את האתגר, חתמתי כידוע לכולם על הסכם עם תנין האל ומאז הכל שקט. שימי בן מויאל מומחה לכל

תרגום במשקל

אם דקלמת דבר-מה לקווינטיל': "תקן במטותא זאת וגם זאת" ,כך יאמר . ואתה לאחר שניסית אם לא תוכל לשנות, יצווך כי תמחק את טוריך ותשיבם אל הסד ליישר מחדש את הדופי. אם תעדיף להגן על שירך מאשר לתקנהו לא עוד יוסיף לדבר, לשחת מילותיו בשכנוע, כך יוותר זה השיר בלי יריב ולבדך תאהבהו.

למעלה