הוראצי ספרין
שלום עופר! יש ערך המוקדש לה.ס. ב־Polski słownik judaistyczny של זופיה בוז'ימינסקה ורפל ז'ברובסקי (וארשה, 2003). לפי הלקסיקון - ב־1946 השתקע הוראצי ספרין בלודז', שם עבד במערכת הירחון "Mosty" (גשרים), ואח"כ במחלקת התרבות של העירייה. פרסם בעיתונות פולנית ויהודית; עסק בתרגום מיידיש, מגרמנית, עברית ורוסית לפולנית; כתב, בין היתר, רֶבְיוּ בשביל התיאטרון הממלכתי היהודי (Państwowy Teatr Żydowski); עד להופעת הספר "Ośla szczęka" ("לחי־חמור", אוסף של מעשיות ומכתמים) הקדיש תשומת לב רבה לעיבוד אגדות, מכתמים ומעשיות הקשורות לפולקלור היהודי (כולל כרך אחד ביידיש). חלק מהפרסומים האלה זכו להצלחה רבה בשוק הספרים בפולין, ובייחוד האוסף "Przy szabasowych świecach" ("ליד נרות השבת", עד היום כ־10 מהדורות רבות מכר). ספרין פרסם גם ספר זכרונות מהתקופה שלפני המלחמה Ucieszne i osobliwe historie życia mego (סיפורי חיי המשעשעים ויוצאי הדופן). אני זוכר שכאשר הייתי ילד, לא פעם קראנו ביחד עם ההורים את ספרוPrzy szabasowych świecach. תמיד לקחנו אותו לחופשות ואבא שלי הקריא קטעים מהספר, כאשר ירד גשם ואי אפשר היה לרחוץ באגם או לצאת להרים. ברכות חמות משלגי וארשה!