Honkin' On Bobo - תחילת הסוף

SaintJohn

New member
Honkin' On Bobo - תחילת הסוף../images/Emo35.gif

אולי יש חבר'ה בפורום שחושבים שפרישה של אירוסמית' זה דיבורי גסויות (ואני לא מאשים אותם), אבל בכל זאת הייתי רוצה לפתח דיון בנושא. האם אתם חושבים שזה שאירוסמית' מוציאים אלבום בסגנון בלוזי מסמן את דעיכתה של הלהקה? זה אלבום שכמעט כולו קאברים, וזה די ברור שאין פה מגמה באלבום הזה לכבוש את דעת הקהל העולמית בכל מחיר. מאז האלבום המוצלח GAG הסתמנה ירידה בהצלחה הכוללת של אירוסמית' ברחבי העולם, עם אלבומים שבהם המטרה היתה דווקא כן לכבוש את דעת הקהל, וקשה להאמין ש-HOB ישבור את הירידה הזו. אתם חושבים שאם HOB ימשיך את מגמת הירידה בהצלחה העולמית של אירו, אז יש ללהקה מקום להמשיך להוציא עוד אלבומים? אפשרות נוספת היא שאירוסמית' החליטה לעזוב את הסצנה העולמית ולהקשיב לרחשי דעת הקהל האמריקאית שתמיד נשארה נאמנה ללהקה. הצלחת האלבומים האחרונים בארה"ב לא דעכה, ואולי גם יותר נוח לאירוסמית' להופיע אצלם ביבשת הביתית איפה שתמיד אהבו את המוזיקה שלהם ללא עוררין ולא לייקר את סיבובי ההופעות שלהם עם גיחות לאירופה. ככה יש להם רווח כפול: גם לוותר על השקעה לא בטוחה בסיבוב הופעות כלל-עולמי וגם למלא איצטדיונים ברחבי ארה"ב בכל שני וחמישי. דעתי האישית היא שבלי קשר לטיבו וסגנונו של HOB, אירוסמית' כבר לא רואים את שיא הקריירה בעתידם ומשיקולים כלכליים החליטו לוותר על הסצנה האירופית ולהתמקד ביעדים המכניסים ביותר (ארה"ב, קנדה ויפן). החלק העצוב הוא, שזה אומר ששאר המעריצים הנאמנים לא פחות (ואנחנו ביניהם) מפסידים מזה. מה אתם חושבים על הנושא? אני אשמח אם תתנו את חוות דעתכם המורחבת בעניין

AeroTom

New member
Well...

גם אני לא רוצה לחשוב על היום של הפרישה הסופית אבל זה יגיע וזה גם לא מאוד רחוק אפילו. בובו לפי דעתי הוא פחות דעיכה של הלהקה והרבה יותר משהו שהלהקה עצמה רצתה בשבילה. זו פעם ראשונה שהם מוציאים אלבום Cover והם ממש רוצים להראות גם לקהל המעריצים על מה הם גדלו ומה השפיע עליהם. כמובן שהם לא יכלו לעשות כזה דבר בתחילת הדרך אבל היום כשהם מפורסמים ומצליחים אין בעיות להוציא את זה ואני רואה את זה ממש ממש בעין יפה ומאוד שמחתי גם ששמעתי פעם ראשונה שהאלבום הבא יהיה Cover בלוזי שכזה. זה מחזיר את הלהקה לשורשים שלה ואני חושב שזה דבר מאוד יפה לעשות אחרי יותר מ-30 שנה של קריירה וזה משהו כמו Full Circle שכזה ללהקה... נכון שהלהקה כבר לא מגיעה לאירופה או דרום אמריקה למשל אבל בארה"ב זה פשוט הכי נוח להם וגם הם כבר לא כ"כ צעירים לעשות World tour כמו פעם.למרות שהכושר שלהם ושמחת הנעורים נוגעת בשמיים. אירו חתומים אם אני לא טועה עד 2007 בקולומביה היום ובטוח יוציאו כנראה עוד אלבום אחד לפחות עד אז. לפי דעתי Rocks היה השיא של תחילת הקריירה ו-Nine lives היה השיא של פריחת הקריירה מחדש. אני לא חושב שיהיו עוד אלבומים כאלה אבל ללא ספק יש ללהקה עוד הרבה בשרוולים ואנחנו לא צריכים ממש לחשוב האמת על הסוף. פשוט לזרום ביחד עם הלהקה לאן שיביאו אותנו והיי-גם בסוף הדרך המוזיקה אף פעם לא מתה.גם בעוד 20 שנה נוכל לספר לילדים שלנו על הימים הטובים של המוזיקה הנהדרת ולהשמיע להם את כל נפלאות הלהקה משנות ה-70 עד היום (בהנחה שעוד מעט לא תהיה מלחמת עולם שלישית וכולנו נחיה בשואה גרעינית...
). אז בקיצור-בובו הוא המתנה של הלהקה גם למעריצים וגם לעצמם.ולפי דעתי יותר לעצמם מה שהופך את זה להרבה יותר מעניין וטוב.

Aeroguy

New member
שאלת השאלות...

זו אכן שאלה רבת משקל. בקשר לפרוייקט הנוכחי, אירו רצו לעשות אותו החל מימי GAG העליזים, ומאז חיכו להזדמנות. הדעיכה במכירות האלבומים, ובמיוחד המכירות המאכזבות יחסית של JPP, ביחד עם ההכרה בכך שהם הולכים ומתבגרים, הביאו אותם למסקנה שעליהם לעשות מה שהם רוצים, מה שכיף להם. שים לב שהכיף הגדול של אירו היה ונשאר להופיע, ולכן הם מופיעים כמעט ללא הפסקה. אין הרבה להקות שמופיעות בתדירות שכזו, במיוחד לו בגיל של אירו. טום אמר אפילו בראיון על האלבום שהם לא רצו יותר מדי זמן לשבת ולהכין אלבום מאפס, כי הם רצו לחזור להופיע, וזה היה אחד הגורמים שהם עשו את בובו. עם זאת, חשוב לזכור שחוסר ההצלחה של האלבומים שלאחר GAG היא מאוד יחסית. אם תשווה את המכירות של אירו למכירות של הסטונז, עוד להקה ותיקה שעדיין מופיעה (ולוקחת להופעה ממוצעת 100-300 דולר לכרטיס...) תראה שאירוסמית' עדיין מכרו הרבה יותר אלבומים מהם בארה"ב בעשרים השנים האחרונות: (none: פחות מחצי מליון, G: זהב, בין חצי מיליון למליון, P: פלטינה, בין מליון לשני מליון, 2P: בין שני מליון לשלושה מליון...) 1982 Still Life P 1983 Undercover P 1984 Rewind 1971-84 G 1986 Dirty Work P 1989 Singles Collection* the London Years P 1989 Steel Wheels 2P 1991 Flashpoint (live + studio) G 1993 Jump Back '71-93 (the best of the Rolling Stones) none 1994 Voodoo Lounge 2P 1995 Stripped P 1996 Rock and Roll Circus none 1997 Bridges to Babylon P 1998 No Security (live) none 2002 Forty Licks (1964-2002) 4P סה"כ - 14 מיליון 1982 ROCK IN A HARD PLACE G 1985 DONE WITH MIRRORS G 1986 CLASSICS LIVE 02/26/01 P 1987 CLASSICS LIVE II G 1987 PERMANENT VACATION 5P 1988 GEMS G 1989 PUMP 7P 1991 PANDORA'S BOX P 1993 GET A GRIP 7P 1994 BIG ONES 4P 1994 BOX OF FIRE G 1997 NINE LIVES 3P 1998 A LITTLE SOUTH OF SANITY P 2001 JUST PUSH PLAY P 2002 OH YEA! P סה"כ 33.5 מיליון ובוא גם נזכיר שאירו הייתה הלהקה היחידה שנכנסה להיכל התהילה (תנאי קבלה: לפחות 25 שנים מצאת האלבום הראשון) בזמן ששיר שלה היה בטופ-10. זה טוב מאוד שאירוסמית' לא שחצנים, ויודעים שהם לא יהיו לעד, אז הם רוצים לעשות כיף לפני שזה ייגמר. עם זאת, אני לא מאמין שהסוף כל-כך קרוב: הם כל כך נהנים להופיע, והם לא יודעים לעשות שום דבר אחר חוץ ממוזיקה- מה הם יעשו אחרי שהם יפרשו, יישבו בבית ויבהו בתיקרה? לפנינו עוד 10 שנים של בעיקר סיבובי הופעות, אולי אלבום פה ואלבום שם. אישית אני מאמין שאחרי בובו יהיה עוד אלבום אולפן אמיתי אחד עם חומר מקורי, ואח"כ יהפכו בעיקר ללהקת הופעות, אולי עם שחרור סינגל פה ושם, ושחרור חומרים ישנים שלא שוחררו פה ושם. אבל לכו תדעו, אולי מחר יימאס להם והם יגידו שלום...

בינג

New member
באמת שאלה מעוררת מחשבות

אני לא זוכר כמה מחשבות צצו לי בראש בזמן שקראתי את ההודעה. והאמת, שבהתחלה זה מה שאני חשבתי - אלבום קאוורים מסמל: אין רעיונות חדשים, אין מקוריות, ניסיון לצאת להיטים ישנים-מחודשים, אבל אז הבנתי באמת שזה לאו דווקא ככה ואפילו נחמד שיהיה אלבום קאוורים. אני לא חושב כ"כ שאירוסמית' יפרשו, למרות שהם לא בתקופת הפריחה שלהם כבר, ותמיד כדאי לפרוש בשיא , עדיין, אירוסמית' אוהבים להופיע ולעשות מוזיקה, אז למה להם להפסיק? הרי בסיבוב הופעות שעבר אירו הגיעו למקום 6 במכירת כרטיסים, וזה לא היה סיבוב הופעות עולמי... אני מאמין שבסיבוב הופעות GAG שהיה עולמי הם הגיעו ליותר. אבל אני חושב גם שאירוסמית' יודעים שיש להם כ"כ הרבה מעריצים שהם לא יכולים לאכזב. בואו נודה בזה, הם רואים מה שקורה בהופעות שלהם - אנשים לא מפסיקים להשתגע משירים מאלבומים שיצאו לפני 20 שנה, כמו ROCKS, TOYS ואפילו שירים מהאלבום הראשון שלהם!!! דעתי האישית דווקא אומרת ההפך - ושאלבום זה יצליח מאד ויחזיר אותם למרתון של מידע עליהם בכל מקום. יש לי מין הרגשה כזאת. בואו נגיד לרגע שאלבום זה יהיה פחות מוצלח מJPP, דווקא אז אירוסמית' לא יחשבו על פרישה כי צריך לסיים כזאת קריירה של להקה שהיא אגדת רוק יותר מ-30 שנה יותר יפה. רק הזמן יתן לנו תשובה, ולפי הלאבום נוכל לדעת מה קורה עם אירוסמית'. לסיכום: אני לא חושב שאלבום זה מסמל את סוף הדרך של אירו, או כל שלב סופי אצלם,אבל מי אנחנו שנדע?

Aeroguy

New member
"ולידיעה שהגיעה זה עתה..."

אחרי בובו, הסיבוב הופעות עם צ'יפ טריק והנסיעה ליפן, אירו הולכת לקחת הפסקה, לנוח - ג'ו צופה שהם ינוחו כשנה לפני תחילת הפרוייקט הבא. אך אל נא לדאוג, לאחר פאמפ אירו נחו כשנה, אחרי גט א גריפ נחו קרוב לשנה, ואחרי ניין לייבז טור הם נחו עוד כשנה לפני JPP. ישוב לציין שהם לא ממש נחו מאז מרץ 2001 והיציאה של Just Push Play - סיבובי הופעות ללא הפסקה, אלבום האוסף, קיס, בובו............. מגיע להם.

AeroTom

New member
כן,שמעתי

בהחלט מגיע להם. אני מקווה אבל שיוציאו בכל זאת משהו בזמן הזה כמו DVD חדש (לא רק של ה-Making של בובו. רוצים גם כבר הופעה! הגיע הזמן...). ולא הייתי מתנגד גם לעוד איזה Live album או משהו,למרות שעברו 6 שנים מאז ה-Live האחרון שזה לא כזה הרבה...

TaZa1

New member
דעתי ../images/Emo3.gif

אירוסמית שיחקו אותה ובגדול. אני חיכיתי כל כך הרבה זמן לשמוע את צלילי הרוקנרול מאז שלושת האלבומים הראשונים. מה שהם בעצם עושים זה חזרה לעבר. חזרה לסגנון הישן והראשון שלהם. בואו נגיד שנפילה גדולה הייתה ב - JJP שבהחלט היה מנוגד לעקרונות הלהקה. אז הייתי בטוח שהלהקה כבר מתה. עכשיו אני מגלה שהיא קמה לתחייה בעצם... עכשיו אני נרגש. התרגשתי כל כך מלשמוע מספר שירים מהאלבום החדש. זה כאילו.. הם! ואני דיי בטוח שהם, הלהקה מרגישים בדיוק ככה. אז מי שחושב שזה סוף הלהקה אז הוא ממש טועה. חוץ מזה, אז מה עם זה אלבום cover ?! זה אמור לסמן על חולשה שלהם או משהו...? בנתיים אני רואה רק עלייה. יש המון להקות שהוציאו אלבומי cover קחו לדוגמה את מטליקה, nofx. הנקודה היא לבצע קאברים זה טיבעי לחלוטין. לגבי סיבובי ההופעות שלהם, שינוחו, באמת מגיע להם. זהו.

Aerogirl

New member
לא יודעת אם JPP היה נפילה...

היו המון דברים שאהבתי בו, והיו דברים שלא. הם מנסים וזה הכי חשוב. אחרי 30+ שנים כבר נמאס מהבנאליות של MTV וזה שהם לא הצליחו לא השפיע לרעה על המוטיבציה שלהם. אני מאושרת עד הגג על הרעיון לעשות אלבום שורשים. כל הכבוד להם! הם נהנים ולא אכפת להם עכשיו ממקומות במצעדים ותגובות. צריך ביצים לזה. לאירוסמית' יש ביצים והם הוכיחו את זה.

למעלה