Honey I'm home

Javelin

New member
Honey I'm home ../images/Emo160.gif

חזרתי מאיטליה, ראשית תודה למשה, מצטער שלא הצלחתי לתפוס אותך קודם, היה לי בעיות של אינטרנט, (לך תמצא סימנים על מקלדת אילטקית, זוועה), תמונה ראשונה של קטיף הדיוטי פרי, מחירים כדלהלן: 1. שרדונס 700 מ"ל- 21.90 $ 2. אפטר שוק (כל צבע לא רק אדום) 1 ליטר - 29.90 $ 3. בנדקיטין 1 ליטר - 26.00 $ אבל השרדונס והאפטר שוק היו במבצע זוגות אז ביחד הם עלו 39 $, אחרי שקצת נידג'אסתי לכם אם מחירים שאלה: איך לאחסן כל אחד מהם (רגיל, מקרר, פריזר), ואם סניפטר קולט אותי, איך כדאי לחמם את הכוס לפני הגשת הבנדיקטין ?

Javelin

New member
Take 2

והנה תמונה של מה שקניתי באיטליה, הרבה יותר צנוע: יין לבן סואבה, יין אדום (קיאנטי כמובן) שימו לב לDocG, ולימונצ'לו אומנם קיבלתי בסוף את האזהרה של מוש אבל זה כבר היה מאוחר מדי.

LaDjA

New member
כוסות סניפטר לא מחממים מראש!

בנדיקטין (וגם ברנדי, טקילות אנייחו, רום כהה ועוד) מגישים בכוסות סניפטר. אלה כוסות בעלות תחתית רחבה ורגל קצרה, דבר המאפשר מגע נרחב בין היד לכוס. היד מחממת את הכוס בעדינות, ועל-ידי כך עוזרת לשחרר ארומות מיוחדות מהמשקה. חימום מראש של כוס מבטל את כל הפואנטה שבכוס סניפטר (כיוון שאין צורך בחימום על ידי יד), ובד"כ אינו עדין מספיק, והורס את הארומות.

cloclo

New member
אפטרשוק - לפריזר.

כל נסיון לשתות אותו אחרת נידון לבחילה עזה. כמה סוכר אפשר לשים בבקבוק אחד?? (ואני אומרת את זה כבעליו הלא גאים של בקבוק כזה - לזכותי אפשר לומר שקיבלתי אותו במתנה...) כל השאר - מקום חשוך וקריר, ליד שאר המשקאות. גם משקאות על בסיס שמנת או חלב או שאר נוטים לקלקול מהיר כמו השרידנס יחזיקו היטב במקום כזה. אני לא בעד מקרר. לראיה, הקלוהה שלי מחזיק היטב כבר הרבה מאוד זמן מחוץ למקרר. תתחדש. בעיקר על הבנדיקטין.

D r a m b u i e

New member
מצטרף בעניין הסניפטר

אל תחמם! זה מספיק טוב בטמפ' החדר, בוודאי בארץ. את האפטר שוק לפריזר, השרידנס עדיף לדעתי במקרר דווקא, אבל עניין של טעם. בכל אופןם במקרר הוא צריך להחזיק יותר זמן, בערך פי שתיים.

Javelin

New member
תודה לכולם ושאלה,

אתמול שתיתי בנדיקטין בפאב המקומי, המלצרית באה ושאלה אם אני רוצה עם זה קרח, אני מודה שקצת קפצתי עליה יותר מהנדרש: "קרח מה פתאום קרח?" ואז התחלתי להרביץ בה תורה. אחר כך התנצלתי שקפצתי עליה, בעיקרון זה יותר עניין של הברמן, אבל עדיין מי שמגיש אלכוהול צריך לדעת קצת (היא טענה להגנתה שהיא יודעת רק שפשוט הרבה אנשים ביקשו עם קרח). אחרי הסיפור מגיעה השאלה, הבנדיקטין שהגישו לי היה ללא ספק חם יותר מטמפ' החדר. (האדים עלו מהמשקה ולמען האמת אני נהנתי יותר מלהריח את האדים מאשר לשתות), כאשר המשקה התקרר (היה מזגן וגם כמה היד יכולה לחמם את הכוס) כבר לא היו אדים וזה לפי דעתי פגם מההנאה שבמשקה. האם בכל זאת לא עדיף לחמם את הכוס/הבנדקטין עצמו (שזה מה שהם עושים בפאב)? אני יודע שאלכוהול וחום הם לא "חברים טובים" אבל עדיין מדובר בארומות כמו שאתם אומרים וללא האדים/ארומות המשקה ל ט ע מ י פחות טוב(וכן המשקה עצמו לפי דעתי טעים יותר שהוא חם).

rustynail

New member
כפי שנטען הכל שאלה של טעם....

לארומות מתאים יותר חימום וטילטול הכוס...אגב נהוג לשתות קוניאק\ליקרים מבוססי קוניאק בכוס טוליפ... אם תסתכל על צורתה של הכוס היא כוס סניפטר בתוספת "הרחבה" שמוציאה את הארומות(לא מאמינים, תבדקו) אבל ישנם האוהבים את משקאותיהם קרים ואוהבים את הפשטות שבטעם הצריבה הקלה של האלכוהול בתוספת הטעם היחודי של המשקה ראה ערך שוט... ואל לנו לשכוח שגם לבנדיקטין יש תוספות...כמו מיץ תפוחים(לא זוכר למי מגיע הקרדיט) אם כך כל אחד זכאי לשתות כרצונו וישנה הדרך "הנכונה" או בעצם המסורתית האומרת הגשה בכוס וחימום עם פנים כף היד (אין צורך כל כך בארצנו החמימה) והגישה שכף היד מחממת לחום הגוף מוטעית היא מחממת מעט מעט אבל הרבה יותר יחסית למקומות קרים אולי אם תשים את הסניפטר בבית השחי תגיע לחום הגוף.... צ'ירס!

Javelin

New member
יש מקומות יותר חמים בגוף האדם ../images/Emo13.gif

ועכשיו ברצינות, לכוס קוראים sniffter, שזה בתרגום לעיברית רחרחן (sniff=להריח), כי לפי דעתי הרעיון הוא יותר להריח מאשר לטעום את המשקה, ונראה לי שעדיף לכן לחממם את הכוס ממש (אולי לשים אותה קודם בכלי עם מים רותחים). בלי שום קשר אשמח לשמוע על עוד צירופים מענינים לבנדקיטין/אפטר שוק.

Orrza

New member
למה לבצע זיקוק נוסף למשקה??

כשקיבלת את הכוס המחוממת יצאו ארומות נפלאות, זה ברור. אבל מה, אידית לך חלק מאוד רציני מהמשקה, את האלכוהול. כמובן שהארומות היו נפלאות כי הן היו חזקות מאוד, ולכן אחר כך הריח לא השתווה לריח שיצא בעת שהמשקה היה חם. בנוסף לזה, כשהיחסים משתנים בשל אידוי מאסיבי ומוגזם (לדעתי) המשקה הוא בעצם שונה. האלכוהול רגיש מאוד לחום, ומתנדף מהר. בחימום מוגזם של הכוס (ועוד בארצינו החמימה) אתה מקבל את הזיקוק יש לאף.

LaDjA

New member
אני מכיר מישהו שמבעיר את הדרמבוי.

מזמין אותו ללא קרח. מבעיר אותו. מניח את הידיים על הכוס - האש נחנקת. פותח פתח קטן בין הידיים - ומסניף דרכו את כל האדים. אח"כ מוסיף קרח, ושותה.

D r a m b u i e

New member
ואני מכיר מישהו שמריח

מסקנטייפ. כל אחד והסטיות שלו, אבל זו בטח לא הדרך הנכונה, לדעתי, לשתות דרמבוי. אורזה אמר את זה הכי טוב, בעצם אתה מזקק את המשקה ישירות לאף שלך. כיוון שהמשקה כבר זוקק פעמיים, די חבל לזקק אותו עוד פעם אל תוך האף. גם לא צריך להגזים עם הארומות. ליין יש ארומות מדהימות ואף אחד לא חושב להדליק אותו או לחמם אותו. צריך שהארומות יהיו טובות אבל עדינות, נעימות, ואז צריך לשתות ולהמשיך לחקור ולבחון את המשקה. כל השאר זה הגזמה מוחלטת.

LaDjA

New member
לא לזה התכוונתי..

משום מה התקבל הרושם שניסיתי לתת המלצה לצורת שתייה. ובכן, לא כך הוא - למעשה, ניסיתי לתת דוגמה לדרך שנראית לי מוזרה ואף דבילית, לשתייה.

Javelin

New member
אוקי, קיבלתי אתכם

איש באמונתו יחייה, ובינתיים שאלה של אחסון, איך לאחסן לימונצלו (כתוב שזה 30% , זה קופא בפריזר), הגישו לי את זה בכוס קפואה ? מהי צורת ההגשה ?

למעלה