Honda Transalp

  • פותח הנושא uritz
  • פורסם בתאריך

uritz

New member
Honda Transalp

הי חברה, אני חדש פה, ויש לי שאלה, אם תוכלו לעזור. יש לי טרנסאלפ שנת 2002, עשיתי 8500 ק"מ, וכשהגעתי למוסך (בגלל נזילת מים), אמרו לי שצריך להחליף (בקרוב מאד) את הרפידות בברקס האחורי (הקדמי עדיין בסדר). נראה לי מאד מוזר! אולי אני רוכב חזק יותר מהנורמלי, אבל ברקס אחורי לפני קידמי? ועוד ב 10000 ק"מ? מישהו יכול לומר לי אם זה נורמלי?
 

C O L T

New member
סביר בהחלט

הרפידות אחורה קטנות יותר בדה"כ, וגם הדיסק, ויחד עם סגנון בלימה, אפילו אם אתה לא מרגיש אותו, זה אפשרי.
 

כRובי

New member
הגיוני...

יכולות להיות הרבה סיבות : א. אולי אתה מניח את כף רגלך בטעות על מנוף הבלם האחורי ולוחץ , מבלי לשים לב , על הבלם במהלך הרכיבה ? ב. אולי אתה משתמש ממש מעט בבלם האחורי אבל כשאתה עושה זאת , אתה לוחץ קלות על הבלם ובכך גורם "לליטוף" של הדיסק על ידי הרפידות ? מצב זה גורם "לזיגוג" של הרפידה ואז היא כמעט תמיד , דורשת החלפה למרות שאינה "גמורה". ויש עוד הרבה סיבות אפשריות..
 

dmx_must_fly

New member
10000 ק"מ

זה ממש לא חריג להחלפת רפידות. בהמשך תגלה שככל שהדיסק חרוט יותר כך הרפידות הולכות יותר מהר. אל תתעסק עם רפידות. הן לא יקרות ואם ממשיכים לרכב עם רפידות גמורות זה יכול להגמר ברע ויקר.
 
למעלה