Honda Civic type R VS Impreza WRX

בלוז2002

New member
Honda Civic type R VS Impreza WRX

אז מה אתם אומרים ? לפי המידע החלקי שבידי הסיביק נוחתת בקרוב בארץ, ברוכה הבאה. ובמחיר קרוב לאימפרזה. אז זה עדיין חלום בשבילי - אבל עם אפשרות להגשימו. אשמח לכל פידבק אבל במיוחד מבחני דרכים סטייל אוטוקאר וכאלה. מישהוא נהג בסיביק בחו"ל ?

© DrorZi

New member
הן לא מאותה משפחה

ה R הנעה קדמית ו"נלחמת" בקליאו ספורט. אין סיבה לרכוש את הרכב במחיר בו היבואן מתכוון לשווקה (150K) לדעתי. או שתקנה רנו או WRX. אם הסיוויק תעלה 120K יש מה לדבר.
דרור זי

בלוז2002

New member
אני עוד לא רץ לקנות ....

היי דרור כן אתה צודק בהגדרה. מבחינתי שתי המכוניות ישבו בנישה דומה. בטוח שבשבילי אישית האימפרזה היא OVERKILL. נהדר אבל יותר מדי טוב ... הסיביק בהחלט מספקת ואני בעד הצ´בק באופן כללי. מכונית נוספת שעלתה לי בראש באותו הקשר והיא כנראה מעניינת - ליאון 1.8T. מה דעתך / דעתכם ? ירון

Alfa156 GTA

New member
בקשר לVT4.

תראה אפילו שאני שונא גרמניות. הרכב ממש פצצה, מנסיעה של כ20 דקות (עם הבקרת אכיזה כבוייה), הנעה כפולה ו180 כ"ס, מפרט יפה. הרכב שקט בצורה מחרידה (אתה לא יודע אפילו שהוא טורבו...) ממש מטוס ואפילו יציב. לדעתי בגלל המחיר הגבוה של הWRX, זה התמורה הגבוהה ביותר ביחס למחיר.

sronis

New member
אני מסכים

אם אתה מחפש האצ´בק ספורטיבית - הקליאו ספורט אמנם תהיה הטובה ביותר, אבל הסיוויק או הלאון יפנקו יותר, זה בטוח. (לא לשכוח שהן מבוססות על מכוניות גדולות יותר מהקליאו) הסיוויק אמורה להיות מדהימה, אבל כמובן שהיא לא מתחרה עם האימפרזה, אלא עם הקליאו ספורט (בחו"ל מחירן קרוב). אם בארץ היא תעלה 150 אלף, היא פשוט יורדת מהמשוואה, ואז הלאון יכולה להיות בשבילך עסקה טובה. אני מציע שתזמין נסיעות מבחן ותבדוק בעצמך. קליאו מול לאון מול סיוויק ואפילו מול WRX, סתם שתראה מה אתה מפסיד... רוני

בלוז2002

New member
ואיך 206GTI ביחס לכולן ?

כאמור, אני צריך FUN ולא מכונת נהיגה אולטימטיבית. הקליאו לא ממש מושך אותי (לא ניסיתי, אולי אדבר אחרת אח"כ). לאימפרזה, ליאון ולסיביק יש יתרונות של אוטו (כמעט) משפחתי, מה שיכול להקל על הרכישה. הקליאו וה-206 הן בגדר מכונית שניה במשפחה. ירון

sronis

New member
אז ככה.

אין לי ניסיון נהיגה על כולן, נהגתי מעט על ה-206, על הקליאו ועל האימפרזה. מצד שני יש כאן אנשים בעלי 206, קליאו ואימפרזה שיכולים לעזור לך (איזה יופי של פורום מה?
) אני יכול להגיד שהקליאו וה-206 הן מאותה הקבוצה. סופר מיני ספורטיביות שלכל אחת היתרונות והיכולות שלה (למשל קליאו יותר חזקה במקצת, ל-206 הגה טוב במקצת וכולי) הלאון פחות ספורטיבית מהן ביכולות השלדה וההתנהגות, ממבחני דרכים, אבל לה היתרונות של הגודל, מנוע הטורבו (שזה יכול להיות גם חסרון) וכנראה גם האיבזור. הסיוויק ממבחני דרכים מדהימה, אבל צריך לשמור על קצב גבוה איתה מבחינת הסל"ד, וההיגוי שלה לא מתקשר במיוחד (חשמלי, פיחס). מצד שני היא עולה כאן 150 אלף כנראה, וזה מחיר מטורף להאצ´בק לא גדולה (היא קטנה יותר מהסיוויק חמש דלתות הרגילה - שים לב). האימפרזה מגיעה עם יתרונות של רכב משפחתי באמת, אבל יקרה יותר וכמובן נותנת יותר - מנוע, הנעה כפולה וכולי. זה נורא תלוי בך, בדרישות שלך ובתקציב שלך. רוני

© DrorZi

New member
לא מנסיוני, אבל מחוות דעת

הליאון היא מכונית מהירה למי שלא רוצה להתעמץ. זו לא הנעה 4*4 קבועה ומאפיני השלדה שלה הם של הנאה קדמית, אבל ברגע שצריך הכוח יעבור אחורה (מעין בקרת משיכה) העניין הוא שאתה לא יכול לשחק איתה כנראה לא כהנעה קדמית כמו הקליאו/אלפא לא כהנאה כפולה (WRX) ובט לא אחורית (3XX) כך שזה בעצם רכב ניטרלי וכנראה משעמם ... ה206GTI עדיפה לדעתי לנהג שלא רוצה להרגיש מאויים מהאוטו ורוצה להנות ממנו, הסיוויק מעל הפזו (כנראה לפי מבחנים, אני היתי מדרג אותן ככה) הקליאו מעל לכולן מבחינת כיף אבל פה כבר נכנס מוטיס המזוכיזים כי היא ההפך הגמור מהלאון, פה אתה צריך להיות חד מאוד בתגובות ואין לך רגע מנוחה בנהיגה (מצד שני אני יוצא מזה עם סיפוק אדיר). זה בקצרה דעתי.
דרור זי.

בלוז2002

New member
וה-WRX מעל לכל ...

אני צודק דרור ? הרגשתי שזו השורה שהשמטת בכוונה, נכון או לא ? ירון

© DrorZi

New member
דווקא לא ממש השמטתי אותה

כי היא לא שייכת לכל המשפחה שהזכרתי, גם הלאון נכנסת אצלי למשפחה של ההנעה הקידמית (כי זה ההתנהגות הנרמאלית שלה) וה WRX עומדת לבדה בערימה ששייכת ל 4*4 אמיתית ושם זה כבר התנהגות שונה לגמרי וגם מחירה אינו נכנס לתחום ההשוואה של הצי שהזכרתי.
דרור זי.

למעלה