Honda answers ADV riders’ prayers with new Africa Twin 1000

DAN TAL

New member
Honda answers ADV riders’ prayers with new Africa Twin 1000

http://www.digitaltrends.com/cars/honda-answers-adv-riders-prayers-with-new-africa-twin-1000-teaser/

המחשמל 64

New member
מנהל
יופי של מכונה ותשובה לשוק גודל של אופנועי דו"ש גדולים

מצד הונדה,רק חבל ששחררו רק 2 תמונות . אם הבנתי נכון,המאמר מתאר את הקלאץ מסוג הDCT כמענה לאופי הכלי ,קרי,כביש אבל גם שטח.
אז מה מספקת היחודיות של המצמד הנ"ל?

enigo

New member
זה לא קלאץ' - זו תיבה אוטומטית. משהו בסגנון ה-DSG

של פולקסווגן.
מה שאני לא מבין הוא - מהתמונות נראה שזה לא מנוע V - זה טווין פרללי בנפח 1000 סמ"ק?!

DAN TAL

New member
ה KTM 1190 ADVENTURE R,לא מהווה המשך ל AFRICA 750

בעולם האופנועים הגדולים שיודעים לרוץ בשטח?

enigo

New member
ואם להשאר בשנות השמונים/תשעי- גם הסופרטנרה לא היה כזה פראייר

בשטח וכך גם האלפנט.
אבל אם נחזור רגע לאופנוע הנוכחי - יש לך מושג אם זה טווין מקביל? אם כן - האם הוא קשור לטווין שמשרת את האופנוע/קטנוע שלהם, שמקורו בג'אז?

enigo

New member
לא יודע... נסע לא רע בכלל

בטיולים משותפים. ברור שבקטעים טכניים הגודל והמשקל היו בעוכריו, אבל זה לא שהאפריקה טווין היה דוגמנית דקיקה...

PRORIDING

New member
הדבר היחיד שהסופר טנרה היה יותר מהאפריקה

זה כוחות סוס על הנייר ובהפרש משמעותי - 70 מול 61 כמדומני.
בפועל בקושי הורגש הבדל שכן המומנט של הטנרה בנמוכים והבינוניים היה נמוך משל האפריקה,ואלא אם היה מדובר בדרג רייס בקו ישר בו ניתן לנצל את ההילוכים עד הסוף, או במהירות הסופית אליה ניתן להגיע, לא היה הבדל ממשי.
בסעיף ההתנהגות והנייטראליות, שהם הדברים החשובים באמת לרכיבה, האפריקה אכל את הטנרה בלי מלח, בכביש ובוודאי בשטח.

enigo

New member
לא אמרתי שהוא עדיף, אלא שלא היה פראייר

(אני מניח שהתכוונת להגיב אלי, לפי התוכן).

DAN TAL

New member
ואנחנו ניסינו לומר,שלא היה בסיס להשוואה בינהם.חוץ מהנפח

enigo

New member
גם לא השוותי בינהם - אלא אמרתי שגם סופר טנרה ואלפנט

ידעו "לרוץ בשטח".

PRORIDING

New member
את האלפנט לצערי לא יצא לי לחוות

אבל הייתי שמח לבצע עכשיו מבחן השוואתי לשלישייה הזאת כחדשים...

enigo

New member
האמת היא שיש דברים שעדיף להשאיר לנוסטלגיה

ב-2006, אם אני זוכר נכון, גיליתי בחניון הזינוק לחוצה ישראל DR600 שנראה כאילו יצא ממכונת זמן. פחות מ-6000 ק"מ, וחוץ מקרע קטן במושב - נראה חדש לגמרי. ביקשתי סיבוב מהבעלים (בחור שקנה את האופנוע במיוחד לראלי הראשון שארגנו מוטו, ומאז רכב עליו רק בתחרויות פה ושם) ונענתי בחיוב. בהתלהבות הנפתי רגל מעל האופנוע שנחשב בזמנו לדו"ש קרבי ו... אלוהים ישמור! מה זאת הממוטה הזאת?! המושב מפשק אותך כמו כיסא גניקולוג, המיכל ענק, המתלים רופסים... זוועה!
נראה לי שיש מצב שאחרי רכיבה על קטמ מודרני, ככה יראו לנו חברי השלישיה הנ"ל...

מיכהWR

New member
הDR600 לא היה קרבי גם בזמנו - פשוט זה מה שהיה

אני זוכר איך חיכינו בכליון ענים שיגיע הXR600 לארץ, משום שהוא נחשב הרבה יותר 'קרבי'.
וגם הוא לא היה באמת אופנוע אנדורו, בהשוואה להוסקוורנות והקטומים של אז, שמהם הגיעו לארץ אקזמפלרים בודדים בדרכי חתחתים.
פאקינג 25 שנים כבר עברו, יא אלוהים.

enigo

New member
ברור שזה פשוט מה שהיה, אבל איך התלהבנו מהם אז...

ה-TT הראשון, ב-93, הפך לאגדה - אופנוע עם הספק של 250F ומתלים של קורקינט...

PRORIDING

New member
צריך לרכב עליו בשביל לאמר זאת, אבל

בכל מקרה, אלה אותן השוואות שהרי אי אפשר לעשות באמת, כמו לשאול מי היה רוכב טוב יותר - דוהן או רוסי? מגראת' או וויליפוטו?
מה שכן, שני הסירטונים של כריס בירץ' עם ה ADVENTURE-R מראים בבירור שהרוכבים של היום זה כבר לא הרוכבים של פעם...
בדיוק כמו האופנועים. אי אפשר באמת להשוות.
מה שאפשר להשוות זה את התחושה. איך אתה מרגיש כשאתה רוכב על אופנוע כזה או אחר - אבל זה סובייקטיבי!

DAN TAL

New member
לכן שאלתי אותך.כי אני יודע מה עשית עם האפריקה בשטח

,יודע איך אתה בוחן אופנועים.
וחשבתי שאולי כבר הספקת לרכב כמו שצריך גם על ה KTM.
כנראה שה KTM יהיה טוב יותר בתכונות החשובות.מין הסתם כי הוא צעיר ב-20 שנים מהאפריקה המקורי.
אבל עדיין מענין אותי לדעת,האם בדברים האלו שאתה מחפש,הוא טוב יותר.

למעלה