hollandse zaken

יש סיבה למה...

כל כך הרבה ישראלים שמגיעים לכאן, לא משנה מאיזה תחום (החל באקספט ש"מת להפוך לעצמאי" וכלה במוכר העגלות שחושב על היום בו הוא "יפתח את העסק") שמתחילים בעסקים עצמאיים כאן. זה אלף אלפי מונים יותר פשוט מישראל ובלא מעט מקרים - גם אחוז ההצלחה הוא יותר גבוה.

אבל לכאן גם נכנס השיקול שבישראל התחרות היא יותר קשה.

המיסוי ההולנדי, אופן פתיחת עסק

הכל מיועד לכך שחברות זרות יבואו ויתמקמו (לפחות על הנייר) בהולנד
מיסי חברות 25.5% שזה שווה ליפן
גם כל התכנונים ל"שפר" את אופן הפיטורין = מטרתם לצור אקלים מתאים יותר להתמקמות חברות;
זה לא ררע - בהתחשב בכך שמצד שני יש מערכת חוקית לפיקוח שהיא לא רעה

וכד

אילת72

New member
בישראל, מעבר למיסוי המאוד מאוד גבוה

לא רק מס הכנסה, יש גם ביטוח לאומי, מס בריאות וחברים שונים... וכל אלה לא מכסים את מה שצריך באמת... הקמת עסק היא עניין סבוך ומעצבן, החוקים והכללים אף פעם לא ברורים ולעתים קרובות בעל העסק (לא מדובר על קונגלומרטים, גם סתם עצמאי קטן בשטח) תלוי בחסדיו של פקיד זה או אחר שמחליט החלטות באופן שרירותי לחלוטין, וזה החלק הקשה ביותר בעיניי - כאן (נראה לפחות, נכון לעכשיו ) שהדברים יותר ברורים, מסודרים ופשוטים - לגבי עלויות, אני עדיין לא בטוחה... אבל עצם הבהירות והפשטות, יש בהם כדי להקל משמעותית על כל עסק.

פתיחת עוסק מורשה ללא עובדים zzp

עולה 38 יורו.

ללשכת המסחר לא צריך להביא שום דבר מעבר ל pinpas ותעודת זהות (או אשרת שהיה ודרכון למי שלא אזרח)

במקום מקבלים ישר את מספר ה kvk ואת מספר ה btw והרישום בbelastingdienst נעשה אוטומטית ע"י הפקיד.

עם הניירת הזאת ועם תכנית עסקית אפשר להמשיך אל הבנק לצורך קבלת מימון, אם צריך.

כל שינוי בעסק - בין אם בסוגו (b.v., zzp etc.), בכתובתו, באופיו המקצועי, או כל דבר אחר - ניתן לעשות אונליין דרך טפסים מקוונים באתר ה kvk.

רו"ח יעזור בניהול האדמיניסטרציה/משכורות/דו"חות שנתיים.

אילת72

New member
תודה על המידע.

לשמחתי את החלק הזה כבר עברתי (ושם כבר התרשמתי מהסדר, הקלות והפשטות). בעלויות התכוונתי לעלות המס שתהיה... וזה כמובן לוקח זמן עד שיודעים, אבל אין ספק שזה פשוט לעין ערוך מהפרוצדורה בארץ.

FalseFlat

New member
זה גם כי

מאז ותמיד להולנד ישר קשר מאד חזק לים
וים=מסחר,
חברות המסחר של מזרח ומערב הודו והמסחר באפריקה מאד תרמו למנטליות של עסקים,
זה בילט אין בד.נ.א ההולנדי :) (כך קראתי)

חברות בינ"ל הן בעיה רצינית - לא רק לגביית מיס

ים , אלא גם בכל הנוגע לשמירת איכות הסביבה ופשיעה אחרת;
כמעט לא ניתן לתפוש ולהביא אותן לדין

הן משתמשות בכל החורים ברשת או פועלות מחוץ לכל רשת.

אספרסו2

New member
איך

גרמניה מדורגת רק מקום אחד מתחת להולנד,
מהכרות שלי עם שתיהן בתחום הזה הולנד לוקחת בגדול,
ידידותית לפתיחת עסק וקלה יותר מבחינת מיסוי.

FalseFlat

New member
תכלס

נראה לי התבלבלו לו כמה מילים שם, קראתי את ההודעה שלו כמה פעמים ואני עדיין לא מאמין למה שהוא רשם.

אספרסו יקבל את תואר "יקיר הפורום" - אם

החקלאי הפך אדום
אפשרות אחרת היא ש/הוא יהיה הקמע שלנו
ויסתובב כל הזמן בחליפת דובי

מלפפiן

New member
נו בגלל זה,

כנראה שקפאו כמה חלקים במוח, כי ההודעה שלך לא הגיונית בכלל!

למעלה