Hoe gat et?

firenogo

New member
Hoe gat et?

קוראים לי לירון, ואני מעריץ בסתר של הפורום, עוד מהימים שהוא היה קומונה. חברה שלי הולנדית ומכאן המשיכה הטבעית שלי לפורום. אולי אני יחטא במה שאני הולך לשתף אתכם בו, אבל מבחינתי העניין בגדר המקובל. מכיוון שהחלטנו אני וחברתי לבסס ולחזק את מערכת היחסים בינינו החלטנו על מעבר שלי להולנד, מסיבות כאלו ואחרות (מי שרוצה הרחבה מוזמן אליי בשעת ת"ש או במסר), אך מכיוון שהבירוקרטיה היא לא בעדנו בהולנד, מצאנו פתרון משותף של מעבר לבלגיה. עד כאן שום שום ידיעה מרעישה, בכל מקרה אני הייתי מעוניין להמשיך להיות חלק מהפורום ואף חלק פעיל בו למרות שכרגע אני שם פעמי לבלגיה ולא להולנד, אבל הכוונה היא לגור בחלק הפלמי וללמוד או ב-LEUVEN או ב- VRIJE UNIVERSITY בבריסל שבשתיהן הלימודים הם בפלמית שניתן להגדיר אותם כהולנדית. מכאן אני המשיך לזה שאני דובר מעט הולנדית אך מתקשה בכתיבה, מדי יום אני מתכתב עם חברה שלי במסנג'ר ומדי פעם זורקים קצת משפטים בהולנדית. לכן אני אשמח לנצל את הבמה הזו לתרגל איתכם קצת את השפה עד למעבר לבלגיה, שם אלמד בקורס מסודר של האוניברסיטה את השפה על בוריה. אז TOT ZINSE een ik been galukig met hier, dank ja wel een gode nacht לירון

Fair game

New member
ברוך הבא לפורום

נשמח לעזור לך באיזה רמה אתה יודע הולנדית? יש בטגליינס קישור ללימוד השפה תוכל לעזר בו

firenogo

New member
goed morgen

mijn nederlands is niet goed, ik ben sprak nederland ziense january maar mijn vrinden is in a'dam en ik ben in israel. אז כפי שאתם רואים הרמה היא לא בשמים אבל, זה נראה ונמשע כמו כשהעולים מרוסיה הגיעו לארץ וניסו לדבר עברית אבל יש לאן להמשיך. אני אשמח אם תוכלו את ההודעות בפורום, למי שיש סבלנות לכך, לכתוב בהולנדית, ולתת תרגום מתחת לכל מילה, אפילו שסדר הדיקדוק ההולנדי לא נראה טוב בתרגום לעברית, לדוגמא : Het was mooi (beautiful) weer (weather) vandaag(today רק בעברית כמובן. dank ja wel and gelukig zaterdage van Liron

לך על זה

בלגיה היא אחלה מדינה. ובוא נשים דברים על השולחן. אין שפה כזו 'פלמית'. הפלמים מדברים nederlands. אמנם מבטא שונה (ושמשתנה מאוד מאיזור לאיזור. מזל שיש את הABN), ואוצר מילים המושפע לא מעט מצרפתית - אבל עדיין הולנדית.

מלפפiן

New member
ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

מעריץ בסתר של הפורום עוד מהימים שהיה קומונה? לא ידעתי שיש לנו כאלה... תמיד יש הרגשה שהאנשים היחידים שקוראים פה הם גם אלה שמגיבים... מעניין כמה קוראים סמויים יש כאן...

made in holland

New member
ברוך הבא welkom

אני חייב לגיד שההולנדית שלך לא רע בכלל למישהו שמכיר את זה רק זמן כו קצר שיהיה לך בהצלחה

למעלה