HOCD

Never give up1

New member
HOCD

אנשים יקרים, אנא עזרו לי אין לי נחת אני באמת באמת מותש מהמצב.
איך יודעים שאני לא הצד השני? לעולם לא התעסקתי בזה תמיד הייתי עם בחורות אך כשהמחשבה הגיעה היא לא נתנה לי מנח אפילו לא לדקה של אחת.
זה מרגיש כל כך אמיתי כמו איזה דחף מטורף תמיד לראות תמיד לבדוק את הנושא כאילו זה באמת מושך ואני לא רוצה את זה... אני תמיד הייתי עם בחורות ואני באמת פוחד שהתכחשתי לזה כל חיי.
כאילו אני תמיד שואל את עצמי אם אני עכשיו אעזוב הכל, את כל מה שיש לי בחיים, ואתחיל מחדש אני יודע שאני אלך תמיד לבנות וגם פה אני מרגיש שאני משקר על עצמי...כאילו זה לא נכון בקיצור תעזרו אנשים יש כאן הרבה אנשים בפורום תעזרו

sls4

New member
אני לא יודעת מה לייעץ

ואני גם לא יודעת מה אנשים פה ייעצו. הכי טוב זה לשאול פסיכיאטר או פסיכולוג, אפילו לכמה פגישות, רק בשביל להשקיט את זה. מה אתה אומר?

Never give up1

New member
אני שם

אני מטופל גם אצל פסיכיאטר וגם אצל פסיכולוג כלום ושום דבר ג'ק

jacolevi

New member
נראה שאתה באמת סובל מהתופעה .

אחת התובנות שלמדתי בהתמודדות עם הסבל ואי הנחת היא פשוט לקבל אותה , אין משהו אחר שיכול ממש להועיל כרגע או בכלל . הטיפול הנפשי והתרופתי הנם תהליך שלוקח זמן ,אבל הכי חשוב נכון לעכשיו היא ההבנה שככל שתתחבט ותתלבט יותר ככה תסבול יותר. קבל את התחושה ותבין שהיא חלק מהבעיה שלך , חלק מהלך המחשבה שלך כרגע וברגע שתקבל זאת ותבין שהספק הזה הוא חלק ממך יוקל לך .
אני הבנתי כבר ש ocd הוא בעיה שלא עוברת, היא שם אלא שאפשר להגיע למצב כזה שזה כמעט ולא יפריע לך בחיי היום יום .
אני איני רופא ולא פסיכולוג אבל אני יודע לבטח שלפחות אצלי ההתלבטות וההתעמקות במחשבות בנסיון להבין רק החמירו את הסבל . מה שעוזר לי מאוד זה תרגול יומי של מדיטציית מיינדפולנס ועיסוק בספורט אינטנסיבי.
אף אחד כאן בפורום אינו פסיכולוג או פסיכיאטר שיכול ממש לעזור לך והאדם שהכי יכול לעזור לך הוא בסופו של דבר רק אתה עצמך .

גדי20152015

New member
ג'קו, איך למדת לתרגל מיינדפולנס ?

הייתי רוצה לשמוע על זה עוד פרטים האמת...
כמה פעמים ביום ? כמה זמן כל פעם ? תוך כמה זמן הרגשת שזה מתחיל להשפיע ?
והעיקר: איך למדת איך עושים את זה ?
&nbsp
פעם ניסיתי לעשות לבד באמצעות איזו אפליקציה, אבל לא הצלחתי להתמיד כי זה לא עזר לי (או שזה לא עזר לי כי לא הצלחתי להתמיד
)

jacolevi

New member
היי גדי

עקרונית מיינדפולנס הוא סוג של מדיטציה ז"א סוג של התמקדות , נניח בנשימה , או בסריקת אברי הגוף , או בתשומת לב לסביבה , רעשים טמפרטורה וכ"ו , לא לנסות לגרש מחשבות שמסיטות את תשומת הלב אפילו אם הן לא נעימות אלא להסיט בחזרה את תשומת הלב למדיטציה . הפסיכולוג שהלכתי אליו לטיפול המליץ לי על הדבר הזה והסביר לי את העקרונות . יש באינטרנט המון הרצאות והסברים על השיטה וזה לא כזה מסובך. אבל צריך להתמיד בזה .
אין לי מידע כמה זמן לוקח עד שזה מתחיל להשפיע ולמרות שאני מתמיד בזה כבר יותר מחודש אני לא בטוח אם זה מתחיל להשפיע עלי ואם כן עד כמה , זה תהליך מתמשך ןפרק הזמן שעובר עד לשיפור הוא אידבדואלי . הפסיכולוג שלי מתרגל זאת יום יום כבר 40 שנה , הוא פשוט אוהב את זה . אין לי מושג מהו פרק הזמן לתרגול בודד אבל אני למשל עושה זאת פעמיים ביום , פעם כרבע שעה ובערב בערך 25 דקות . לוקח זמן להתרגל לזה ולא תמיד התרגול נעים בגלל מחשבות שעלולות לעבור בראש דווקא באמצע המיינדפולנס אבל ככל שמתרגלים ולומדים לתרגל זה פוחת . בגדול אני הבנתי (ונוטה מאוד לקבל זאת )שמכיון שהמוח שלנו הוא איבר גמיש והוא לומד ומשתנה כל הזמן ועל זה המדיטציה הזאת עובדת.
צריך להתמיד ולא להתייאש , זו החוכמה בעניין הזה , התמדה . דיברתי לא מזמן עם מישהו שמעיד על עצמו שלקח לו למעלה משנה עד שהתחיל להרגיש ממש שינוי לטובה .

גדי20152015

New member
העצה שלי

הדבר שאתה צריך לעשות הוא: להשלים עם הספק. אבל לא במובן השלילי, של 'אוי עכשיו עד סוף החיים שלי אני לא אדע אם אני הומו או סטרייט !'. אלא במובן חיובי. זאת אומרת שמה שאתה צריך לעשות, זה מה שאתה הכי מפחד ממנו: להפסיק לרצות לוודא אם אתה בצד השני או לא. שים לב, לא להפסיק לוודא ולעשות בדיקות אבל בסתר להמשיך לרצות לדעת בטירוף (כי זה סתם לנסות להילחם במחשבות). אלא להפסיק לרצות לקבוע בוודאות, פשוט לשחרר. זה קשה, קשה מאוד. אבל אפשרי.
אתה צריך להשלים עם זה שבחיים לא תדע בוודאות איפה אתה נמצא על הרצף הזה שבין הומוסקסואל להטרוסקסואל, וזה בסדר. אתה יודע, רוב בני האדם, נשים וגברים, הם לא 100% גיי או סטרייט. בסקרים שנעשו, פעם ראיתי, לרוב האנשים הבוגרים הייתה התנסות מינית כלשהי עם בני מינם. וזה לא הופך אותם להומוסקסואליים . זה לא שחור או לבן ויש הרבה מקום באמצע.

גדי20152015

New member
ועוד עצה

אתה יכול לקרוא עוד במאמר הזה מתוך האתר של אנטיתזה גלגל שמצאתי.
אם אתה קורא טוב באנגלית אז יכול גם ללכת דרך הקישור למאמר המקורי...
המאמר ארוך, אבל אפשר גם לקרוא רק פיסקאות ניבחרות.

למעלה