hitmanpro לשלם או לא?

AD HOC

New member
hitmanpro לשלם או לא?

מחשב נייד עם חלונות 8.1.
מותקנות עליו Avira והגירסא החינמית של Hitmanpro.

היום ה-hitmanpro זיהה איזה malware אבל כדי להסיר אותו צריך לקנות את הגירסא שאינה חינמית (25$ לשנה).

הורדתי, התקנתי והרצתי malwarebytes (שמתנגשת לי עם ה-avira במחשב הנוכחי וגם עם אנטי וירוסים אחרים שניסיתי עליו למרות ששנים ה-avira+malwarebytes היו מותקנות אצלי יחד על מחשבים שהריצו XP ללא כל בעיה) ולא נמצאה כל תוכנה זדונית.

עכשיו אני מריצה שוב את ה-avira ב-full scan כדי לראות אם היא תזהה משהו (יש סריקה כל יום - אתמול לא זוהה כלום וגם ההגנות של חלונות שאמורות לרוץ ברקע לא העלו כל התראה) אבל זה לוקח לפחות שעה (והמחשב לא כ"כ עמוס...יש לו כונן קשיח מאוד קטן).

האם hitmanpro מצא משהו מזיק שאף תוכנה אחרת לא הצליחה למצוא? אם כן, נראה לי ששווה לשלם (הפולש היה בתיקיית IE שאני נאלצת להשתמש בו מדי פעם בגלל האתר של שירותי בריאות כללית).
האם זה false alarm? אני לא מצליחה להגיע חזרה לדו"ח כדי לבדוק את השם של המזיק ולגגל אותו.

מה השילוב הכי טוב של הגנות על מחשב עם חלונות 8.1?

AD HOC

New member
הנה הדו"ח של hitmanpro

למיטב ידיעתי אין ולא היה לי ask toolbar אבל יש שם המון "שרידים" ממנו וגם מה-avira toolbar שגם לו סירבתי התקנה.
rocketfuel לא מוכר לי.

Y. Welis

New member
הוא מצא את ASK. לא מזיק.

אם ה-AVIRA מכבידה (והיא מכבידה) אפשר לשים במקומה משהו קל יותר ויעיל יותר כמו NOD32.

לא הייתי משלם עבור ה-היטמן. אם כבר אז עבור AV יעיל כמו זה שהזכרתי.

AD HOC

New member
תודה - ההתראות היו על הממצאים

בשורה הראשונה והשניה.

האם AV מטפלים גם בכל ה-malware, rootkit וכו' או שבכל מקרה צריך/כדאי עוד תוכנה יעודית?

Y. Welis

New member
זה היה קובץ התקנה שכנראה עדיין לא הותקן

רק ירד ונמצא במחשב. אפשר לנקות 'קבצי אינטרנט זמניים' דרך IE כדי למחוק.

תלוי ב-AV. יש טובים יותר ופחות. רובם מזהים רוטקיט, אבל עם רוגלות - עדיין צריך מדי פעם את MBAM ואת SAS.

אבל לא לעבודה ברקע - סריקה שבועית תספיק.

AD HOC

New member
הקבצים הזמניים של IE נמצאים בספריה שנקראת

inetcache?
חייבת לציין שלמרות שיש לי את המחשב הזה כבר כמעט שנה אני עדיין לא לגמרי מסתדרת עם חלונות 8 כשצריך לעשות משהו מעבר לתפעול שוטף (למשל להגיע לספריות של התוכנות) אחרי למעלה מ-10 שנים מאוד מוצלחות עם XP

Y. Welis

New member
כן, התיקיה שלעיל

יש כמה שינויי מיקום תיקיות (החלו כבר ב'ויסטה') בין XP ל-8, אבל הם לא רבים מדי. אפשר להתרגל.

כדאי לצורך ניקויים כאלה, לעבוד עם תוכנות ניהול קבצים עצמאיות, כמו TOTAL COMMANDER, או קומאנדרים דומים, שלא מגבילים תצוגת קבצים נסתרים או קבצי מערכת.

AD HOC

New member
בין המחיקה לעיל, MBAM

ותוכנה שהורדתי - adwcleaner (שמשום מה לא מופיעה לי ברשימת התוכנות המותקנות על המחשב... מוזר ומטריד) הוסרו כל האיומים (כולל mobogenie) פרט לקבצים של -ask שהמחשב כותב שלא ניתן להסיר כי הם בשימוש תוכנה אחרת (avira אני משערת) למרות שה-toolbar עצמו לא מותקן בשום מקום.

אני אברר אם אפשר להשיג את nod32 או את הגירסא המורחבת שלו בהנחה אצלנו בעבודה (אני יודעת שאפשר נורטון אבל אני לא מאוד אוהבת אותו כי הוא מרגיש מאוד כבר ומסורבל).

תודה וסופ"ש מעולה

למעלה